Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy aby na pewno XI to dobry wybór?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda pod katem wersji wyposazeniowych jest w miejscu, ktorego nie rozumiem.
    Znikajace miedzy rocznikami/po lifcie detale jak jakies zaslepki szyn foteli (9gen) czy flockowany schowek (ufo).
    Do tego np FK8 przedlift w USA oprocz braku paru systemow bezpieczenstwa, nie mial czujnikow parkowania, kierunkow w lusterkach czy ich skladania, ale ... mial subwoofer w bagazniku - ktory nie występował w zadnej euro wersji - nawet topowej cywilnej.
    Zadna europejska wersja nie miala w 10gen nawiewow na tylnej kanapie. Limitka FK8 w EU nie miala ani klimy ani radia, w przeciwieństwie do tej w stanach. A australiska miala nawet nawiew na tylna kanape.
    Nie ogarniesz
    FK8 ma lampke podsufitki z przodu, ktora nie ma opcji zaswiecania sie po otwarciu drzwi itp itd.
    Na trzezwo nie ogarniesz
    Last edited by filipfm; 11-12-2024, 23:57.

Comment

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
      Grzechu, a co powiesz na to, że Type R nie ma głupiego schowka na okulary czy innych przydatnych bajerów z niższych wersji? Honda jak to Honda, ma te swoje dziwności jeśli chodzi o wersję wyposażenia.
      Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
      Do tego np FK8 przedlift w USA oprocz braku paru systemow bezpieczenstwa, nie mial czujnikow parkowania, kierunkow w lusterkach czy ich skladania, ale ... mial subwoofer w bagazniku - ktory nie występował w zadnej euro wersji - nawet topowej cywilnej.
      Zadna europejska wersja nie miala w 10gen nawiewow na tylnej kanapie. Limitka FK8 w EU nie miala ani klimy ani radia, w przeciwieństwie do tej w stanach. A australiska miala nawet nawiew na tylna kanape.

Na trzezwo nie ogarniesz
      No to lepiej nie będę "psioczył", że nie mam schowka na okulary.. bo przy powyższym to "nic takiego"...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
        Zadna europejska wersja nie miala w 10gen nawiewow na tylnej kanapie.
        Jak rozbierałem tunel środkowy to tam idą dwa kanały nawiewu powietrza na tył. Czyli dmucha na tylne siedzenia spod siedzenia kierowcy i pasażera. Tak że coś tam jest Ale Ty chyba masz na myśli inny nawiew.
        Last edited by Stach13; 12-12-2024, 13:19.

Comment

• Film jak wymieniają można zobaczyć, ale kupić juz nie.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
            Jak rozbierałem tunel środkowy to tam idą dwa kanały nawiewu powietrza na tył. Czyli dmucha na tylne siedzenia spod siedzenia kierowcy i pasażera. Tak że coś tam jest Ale Ty chyba masz na myśli inny nawiew.
            Tak, mam na myśli coś takiego

4655975F-F2AD-4AE1-9135-7177310A2E7E.jpg

Są zestawy u Chińczyka ale jest ryzyko, ze to nie wejdzie do naszych wersji. Jest wątek na civicx i różni się cały tunel, schowek jest płytszy - przy czym koleś montował OEM graty z innych rynków, a ten co malina podrzucił to aftermarket. Przy czym jak pytałem kiedys sprzedawców (nie tych co teraz mają to w ofercie), to na pytanie czy pasuje do wersji EU, dostawałem info "I am sorry majfriend".
            Więc troche się boję zaryzykować blisko 600 zł i zostać z zestawiem fajnych, niepasujących do auta plastików

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
            https://a.aliexpress.com/_EuNScdQ
            Film jak wymieniają można zobaczyć, ale kupić juz nie.
            Kupić się da ale jest ryzyko, ze sie nie zmiesci w konsoli

Ale koniec smiecenia w wątku bo zdryfowaliśmy
            Last edited by filipfm; 12-12-2024, 15:49.

Comment

• A może Mazda 3 to lepszy wybór od nowego Civica?

Comment

• Zamieszczone przez jarrro Zobacz posta
                A może Mazda 3 to lepszy wybór od nowego Civica?
                Wg mnie nie, i jeszcze długo długo nie.

Jezdziłem mazdą bo moja dziewczyna rozważała.
                Auto może się podobać i jest fajnej jakości. Ale widać po tym aucie, że jest na rynku już parę lat i silnikowo nie daje rady we współczesnym świecie. Nie jedzie i dużo pali

Comment

• Ale Mazda ma podobno wygodniejsze fotele i jest lepiej wyciszona

Comment

• Zamieszczone przez jarrro Zobacz posta
                    Ale Mazda ma podobno wygodniejsze fotele i jest lepiej wyciszona
                    Najlepiej wybrać się na jazdę próbną i sprawdzić... moim zdaniem Civic jest na prawdę dobrze wyciszony, nie wiem czy jest coś cichszego w tej klasie.. oczywiście jak się silnik wkręca na ponad 5tys.obr. to coś tam zaczyna być słychać.. ale przy średnio dynamicznej jeździe w środku jest bardzo cichutko, z tego co zauważyłem to oemowe opony mocno hałasują.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Zdecydowanie oryginalne opony sa bardzo glosne. Teraz zalozylem zimowe zimowe goodyear is jest duzo ciszej.

Comment

• Zamieszczone przez twinsen Zobacz posta
                        Zdecydowanie oryginalne opony sa bardzo glosne. Teraz zalozylem zimowe zimowe goodyear is jest duzo ciszej.
                        Też o tym pisałem że piloty 4 fabrycznie montowane są bardzo głośne. Ja miałem wogóle dziwne odgłosy i sądziłem że to inne problemy. Wymiana tych opon to była dobra decyzja. Aż się wierzyć niechce że michelin to zrobił...

Comment

• No i Civic w hybrydzie zamówiony

Będzie to moja pierwsza hybryda, sport mnie nie urzekł ale advance skradł moje serce wyposażeniem i tą tapicerką .

Dobrałem dwa pakiety. Zobaczymy za miesiąc, czas szukać felg na lato - chce czarne z sporta .

Comment

• Zamieszczone przez Szatax Zobacz posta
                            No i Civic w hybrydzie zamówiony
                            To fajnie, że się zdecydowałeś, mam nadzieje, że Civic przy dłuższym użytkowaniu niczym nie rozczaruje (pomijając obiecywane przez producenta spalanie )... oczywiście czekamy na dalsze relacje jak już auto będzie z Tobą..
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            Coś na temat olejów..

Comment

No i Civic w hybrydzie zamówiony

Będzie to moja pierwsza hybryda, sport mnie nie urzekł ale advance skradł moje serce wyposażeniem i tą tapicerką .

Dobrałem dwa pakiety. Zobaczymy za miesiąc, czas szukać felg na lato - chce czarne z sporta .
                              No i odebrany niefart z pogodą , a samochód na letnich michelinach ...

Na wycenie folii byłem, 10 dni roboczych :/ ,raptem dziś zrobiłem 50km na spokojnie ,bajka, teraz garaż .

Między czasie czekam na inne oponki - salonowe piloty pójdą na olx .

IX do XI nie da się porównać , nie te lata i nie ta technologia, jakkolwiek chciałbym coś porównać ..

Jutro pod garaż i odkrywać samochód

Comment

Jutro pod garaż i odkrywać samochód
                                Pogratulować! To teraz nie pozostaje Ci nic innego jak założyć nowy wątek w dziale "Nasze auta"..
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X