Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic XI kontra konkurencja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
    Czy w ogóle można teraz kupić auto, które ma - w miarę- dobre osiągi, jest komfortowe, niedużo pali i jest bezawaryjne ? Czy XI nie jest taki autem ?
    wg mnie jest takim autem
    ale każdy musi sobie sam odpowiedzieć jakiego poziomu komfortu oczekuje i co to znaczy "niedużo pali" bo te 2 rzeczy zależą od użytkownika i użytkowania auta...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• [
      myślę, że gdyby marketing Hondy był inny, to Civic również sprzedawał by się lepiej.

Do niedawna nie był im potrzebny marketing bo wszystko Co mieli ( jesli chodzi o Civika) samo sie sprzedawało

Comment

• Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
        to Civic również sprzedawał by się lepiej.
        subiektywnie i bardzo egoistycznie patrząc to niech się sprzedaje słabo bo jest go mało na ulicach co mnie jako obecnego posiadacza cieszy, że względu, iż nie jeżdżę tym co jest na każdym skrzyżowaniu
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• No akurat twój Civic w USA sprzedaje się wyśmienicie...200 tysięcy w 2023r.

Comment

• nawet o tym nie wiedziałem
            u mnie sprawa była prosta - auto ogarnął mi przyjaciel a ja nawet o tym na początku nie wiedziałem.
            obecnie cieszę się, że mam prawilną benzynę sprawdzoną i znaną z Xgeneracji z odświeżonym wnętrzem i nadwoziem
            i że mało tego nadwozia po kraju jeździ...

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
              Czy w ogóle można teraz kupić auto, które ma - w miarę- dobre osiągi, jest komfortowe, niedużo pali i jest bezawaryjne ? Czy XI nie jest taki autem ?
              Te cechy co wymieniles Civic spelnia. I wiekszosci to wystarcza. Schody zaczynaja sie jak oczekujesz czegos wiecej, to wybor sie zaweza.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                jak oczekujesz czegoś więcej, to wybór się zawęża.
                dla tych co oczekują czegoś więcej zostają rynki spoza Europy. Tam jest nadal możliwość coś znaleźć.
                Takie kurvv@ życie....

Comment

• Albo rynek rzeskich uzywanych, tylko trzeba mentalnie przejsc od "ceny od" do sprawdzonego auta z pewna przesloscia i adekwatnie do potrzeb i planow przebiegiem uczciwie doplacic i jest git. Ludzie czesto sie godza na dla mnie niemal... frajerskie warunki np. najmow dlugoterminowych ze smiesznymi limitami przebiegu i duzymi karami za stan nieidealny przy zdaniu auta... da sie i kilkulatka z polskiego salonu kupic z udokumentowanym przebiegiem kilkunastu tys km. Niektorzy poluja na te na gwarancji... a ja odwrotnie, te, ktorym sie ona skonczyla bo wtedy jest zwykle ostatni znaczacy spadek ceny transakcyjnej takiego auta. Najlepiej sie zarabia na ludzkich uprzedzeniach, nie oszukujmy sie. Tam, gdzie ludzie jada na zaslyszanych i utartych od lat bzdurach i generalizacjach, nie majac pojecia, jak sie tym czasem osmieszaja. Tylko trzeba poswiecic pare godzin i doczytac u zrodel co jest czym. Jak mawia przyslowie, glupi dwa razy traci/placi.

Ale wracajac do tematu, jak ktos nie chce sie w temat zaglebiac, nie ma wiekszych pasji czy oczekiwan motoryzacyjnych, moze spokojnie brac Civica. Nie zawiedzie i nawet raczej bedzie niejnajgorzej tracil wartosc jak na auto z salonu, o ile tylko Honda nie wycofa sie calkiem z rynku (przytaczane tu przypadki Saab czy Chevrolet), ale to sie na razie raczej nie stanie.
                  Last edited by Alix; 20-09-2024, 14:39.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• A wiecie,że warszawski dealer Honda Plaza kończy współprace z marką Honda i będzie sprzedawać chińskie MG?

Comment

• Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                      A wiecie,że warszawski dealer Honda Plaza kończy współprace z marką Honda i będzie sprzedawać chińskie MG?
                      jego problem
                      Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      Najlepiej sie zarabia na ludzkich uprzedzeniach, nie oszukujmy sie. Tam, gdzie ludzie jada na zaslyszanych i utartych od lat bzdurach i generalizacjach, nie majac pojecia, jak sie tym czasem osmieszaja. Tylko trzeba poswiecic pare godzin i doczytac u zrodel co jest czym. Jak mawia przyslowie, glupi dwa razy traci/placi.
                      zgadzam się... tak więc dla mnie auta z USA, Japonii też mieszczą się w tych uprzedzeniach... tam się znajdzie naprawdę fajne auta jak się chce znaleźć. Z normalnymi silnikami i nawet smaczkami (Japonia szczególnie). U nas od razu każdy ma uprzedzenie do tych rynków bo USA = dzwon, przystanek i szrot (mimo całej udokumentowanej historii) a popowodziowa wyprana Europa to malina miód i cud bo nie ma tej historii. Cos takiego jak do niedawna kręcenie liczników - najważniejsze by poniżej 200tys. miał. Handlarz mówi: "nie mamy takiego, ale za tydzien możemy miec i będzie nawet w takim samym kolorze"... i jest a... echhhh...

Problem dla mnie osobiście jest taki, że ja zmieniam auta średnio co 4-5lat. Bo mi się nudzą, bo ekonomia wskazuje. Pomijam klasyki na które mnie nie stać chwilowo (a bardzo bym chciał takowe mieć) oraz... nawet nie mam gdzie ich trzymać. Pomijam też wersje kultowe ktorych tez nie mam akurat ze względów podobnych z powyższymi. Wiec chcąc mieć nowe - czyli 1-2lata jak dla mnie to strasznie rynek się załamuje.

Ps. co do gwarancji - ja nauczyłem się żyć bez niej i jednocześnie to że lubię sam sobie cos tam pozmieniać jest mi zupełnie niepotrzebna...
                      Last edited by Grzechu; 20-09-2024, 22:46. Powód: poprawa autora cytatu

Comment

• Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                        A wiecie,że warszawski dealer Honda Plaza kończy współprace z marką Honda i będzie sprzedawać chińskie MG?
                        Skąd ten news?
                        Z ciekawostek - dawny dealer AutoWitolin z Grochowskiej stal sie delerem MG i sie nazywa ... Plaza

Comment

• Nie jechałem jeszcze, ale w środku wykonanie np. Mg Hs jest po prostu świetne, materiały lepsze niż w Japończykach czy Niemcach droższych o 100tys. Spasowanie też świetne, bardzo trzymam kciuki za Chińczyków, oby namieszali i zmusili europejskich cwaniaczków do obniżenia cen albo zamknięcia fabryk jak obecnie VW. Może wreszcie coś dojdzie do tych pustych głów, żeby przestać słuchać lewackich, ekoterrorystycznych ideologii.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                            Skąd ten news?
                            Z ciekawostek - dawny dealer AutoWitolin z Grochowskiej stal sie delerem MG i sie nazywa ... Plaza
                            AutoWitolin i Honda Plaza mają tego samego właściciela.
                            A informacja pochodzi od byłych i aktualnych pracowników Hondy Plaza.

Comment

• Czyli oba będą chińskie.
                              Słabo to wygląda. Plaza - była chyba największym dealerem Hondy w Polsce.
                              Z witolinem nie miałem kontaktów.
                              To kto zostaje w W-wie? Wyszomirski i Aries?

Comment

• W Aries pytałem w maju i nie mają w planach rozstania z Hondą , ale kto wie jak będzie np. za rok . Jeśli sprzedaż będzie mizerna to i na serwisie odbije się czkawką. A jak wiadomo na koniec roku cyferki muszą się zgadzać . Nie dziwię się Plazie , każdy chce zarabiać

Comment

Working...
                                X