Nawet jeśli będą ograniczenia, to moc jest dla bezpieczeństwa, nie musze jeździć 200/h ale chodzi o szybkie ruszenie, rodzice mają czołg 1.6 130km i tym nie idzie jeździć, każde wyprzedzanie to ryzyko wypadku, moim e90 2.0 190km dosłownie sekunda i już wyprzedziłem auto, nawet kolumnę aut mogę wyprzedzać i wiem, że dam radę i uważam, że auto musi być dynamiczne bo to zwiększa bezpieczeństwo a i frajdę też można mieć jeździć dynamicznie po krajówce a i przepisowo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze jazdy Civic XI
Collapse
X
-
Czy ktoś może opisać pierwsze wrażenia z jazdy swoim już civicem 11 na tym forum, ktoś jest już szczęśliwym posiadaczem, czy dalej mamy czytać o innych wersjach ich plusach minusach.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Mamy już jedną XI na forum, a póki co forumowicz @minton na razie nic jeszcze nie napisał odnośnie użytkowania XI w codziennym przemieszczaniu się..
Comment
-
Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz postaNawet jeśli będą ograniczenia, to moc jest dla bezpieczeństwa, nie musze jeździć 200/h ale chodzi o szybkie ruszenie, rodzice mają czołg 1.6 130km i tym nie idzie jeździć, każde wyprzedzanie to ryzyko wypadku, moim e90 2.0 190km dosłownie sekunda i już wyprzedziłem auto, nawet kolumnę aut mogę wyprzedzać i wiem, że dam radę i uważam, że auto musi być dynamiczne bo to zwiększa bezpieczeństwo a i frajdę też można mieć jeździć dynamicznie po krajówce a i przepisowo.
Comment
-
Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz postawyprzedzanie kolumny aut to nawet bolidem nijak ma się do bezpieczeństwa i już samo w sobie zwiększa ryzyko wypadku. Zresztą, manewr wyprzedzania nawet jednego auta w "dosłownie sekundę" moim zdaniem również nie jest do końca bezpieczny
Comment
-
Tylko, że te kolumny, przynajmniej w moich okolicach wloką się licznikowe 70, max 75 w terenie niezabudowanym, na 70, jadą poniżej licznikowych 60, a gdy jest fotoradar w zabudowanym zwalniają nieraz do poniżej 40, więc naprawdę ciężko nie zwariować z takimi driverami.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaTylko, że te kolumny, przynajmniej w moich okolicach wloką się licznikowe 70, max 75 w terenie niezabudowanym, na 70, jadą poniżej licznikowych 60, a gdy jest fotoradar w zabudowanym zwalniają nieraz do poniżej 40, więc naprawdę ciężko nie zwariować z takimi driverami.
Comment
-
Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz postaZgadzam się, że wspomniane małe silniki w suv'ach to trochę nieporozumienie, natomiast wyprzedzanie kolumny aut to nawet bolidem nijak ma się do bezpieczeństwa i już samo w sobie zwiększa ryzyko wypadku. Zresztą, manewr wyprzedzania nawet jednego auta w "dosłownie sekundę" moim zdaniem również nie jest do końca bezpieczny (zakładając że nie mówimy o drogach szybkiego ruchu).Dlatego uważam że kolega Someone2022 ma rację , więcej mocy to więcej bezpieczeństwa i nic tego nie zmieni . Manewr wykonany w 5 zamiast 15 sekund robi różnicę
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaTylko, że te kolumny, przynajmniej w moich okolicach wloką się licznikowe 70, max 75 w terenie niezabudowanym, na 70, jadą poniżej licznikowych 60, a gdy jest fotoradar w zabudowanym zwalniają nieraz do poniżej 40, więc naprawdę ciężko nie zwariować z takimi driverami.
Comment
-
Zamieszczone przez Berben Zobacz postaWydaje mi się, że na isofixy jest taki kawałek materiału z rzepami.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaJa rozumiem, że niektórzy mogą być blisko granicy punktowej ale korki i zatory są w dużej mierze ich zasługą.
Poza tym konieczność przestrzegania ograniczeń prędkości w każdej sytuacji, również podczas wyprzedzania, oraz warunki przedstawione przez @katana:
Zamieszczone przez katana Zobacz postawloką się licznikowe 70, max 75 w terenie niezabudowanym, na 70, jadą poniżej licznikowych 60, a gdy jest fotoradar w zabudowanym zwalniają nieraz do poniżej 40,Last edited by MiCyran; 23-10-2022, 17:19.
Comment
-
Święta racja MiCyran przy wyprzedzaniu na expresów-ce nowym Civikiem na jeździe próbnej,NIESTETY, niezłe przeciążenia odczuwali pasażerowie jadący zemną, poprostu poezja.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez bravossi Zobacz postaLast edited by rob1986; 24-10-2022, 07:09.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
Comment