Zamieszczone przez bravossi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przebieg silnika 1.5T
Collapse
X
-
Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
-
Trochę fakt, ale w styczniu 2021r. gdy sprzedawałem mojego IX gena z 16 rocznika jeszcze w miarę normalnie wyglądały ceny.
Już sam fakt, że 10 gena nówkę kupiłem parę tysięcy poniżej 100 tys. - tydzień po sprzedaniu IX gena.
To potem ceny zaczęły startować do nienormalnych poziomów.
Dziś za ix z 16 roku niektórzy krzyczą:
a za 10 gena:
To jest 15 tysięcy drożej niż ja za nówkę zapłaciłem. Tak, wiem to są "inne" pieniądze, inflacja itp - ale mimo wszystko to chore.Last edited by bravossi; 03-02-2023, 18:45.
Comment
-
Pytanie czy dane egzemplarze się sprzedają w tych cenach. Obserwuje od dłuższego czasu X i ten sedna stoi już jakiś czas, startował od 119k, oczywiście jeśli nie mylę aut, ale raczej nie. 70k za IX jeszcze w edycja golas to już na głowę trzeba upaść...
Odnośnie przebiegów, wisi w sprzedaży cały czas sedan 1.5 270kkm i sedna 230kkm jest nawet 1.0 z ponad 200kkmLast edited by ListeR; 05-02-2023, 18:39.
Comment
-
Ceny są z kosmosu, niektórzy po prostu są bezczelni z tymi cenami, ale w sumie mają do tego prawo, może głupi się znajdzie i kupi.. sprzedający sami się nakręcają, jeden wystawi drożej, drugi to zobaczy i wystawi jeszcze drożej, a co tam... moim zdaniem ludzie chcący kupić auto, powinni trochę przeczekać, jakby większość przestała płacić, przez pewien czas, za auta, jak za "mokre zboże", to może w końcu trochę by to wszystko urealniło się cenowo..
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaCeny są z kosmosu, niektórzy po prostu są bezczelni z tymi cenami
Comment
-
Tu trochę sytuacja jest inna, auto w limitowanej ilości, w stanie jak nowe. Pewnie na próbę tyle wystawili, może jakiś kolekcjoner to kupi, raczej kupca za granicą powinni szukać.
A kwiatków daleko szukać nie trzeba, wystarczy wejść na nasz dział sprzedaży
Comment
-
"Brak radia oraz klimatyzacji, wersja limitowana przygotowana na tor."
czyli zaoszczędzone może 25kg
Mam takiego kumpla który mówi:
"Nigdy nie wystawiaj auta za tanio - nawet jak szybko chcesz sprzedać. Ludzie myślą - tanio!? - PEWNIE COŚ JEST ZEPSUTE."
I faktycznie jak widzę niektóre ceny to aż czasem żałuje, że pod ogłoszeniami nie można dawać lajków i kpiących śmieszków...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
I faktycznie jak widzę niektóre ceny to aż czasem żałuje, że pod ogłoszeniami nie można dawać lajków i kpiących śmieszków...
Comment
-
Zamieszczone przez bravossi Zobacz postaTo fakt. Mój faworyt to ten:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6EOli0.htmlStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Comment
-
Zamieszczone przez bravossi Zobacz postaTo fakt. Mój faworyt to ten:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6EOli0.html
a mnie już wcale to nie dziwi, co nie znaczy że to mi się podoba, ale tak jest w przypadku większości marek. Jakie masz wyjście jak chcesz civica ? Możesz iść do salonu i zamówić nowego za 148 (+/-) i rok czekać albo brak używkę roczną/dwuletnią niewiele tańszą od nówki.
Kilka miesięcy temu odbierałem SUVa zamówionego 8 miesięcy wcześniej. Zapłaciłem za niego mniej niż chodziły roczne/dwu letnie podobne używki. To jest dopiero chore. Tyle, że ja sobie mogłem poczekać, nigdzie mi się nie spieszyło, a jak ktoś musi mieć auto na już itd to tylko przewartościowane używki.
Jeszcze pół roku temu zastanawiałem się czy nie sprzedać swojego civica jak odbierzemy Suva, nawet robiłem rekonesans i jak zobaczyłem ceny po 90kilka tysięcy to się mocno zdziwiłem. Postanowiłem jednak sobie go zostawić (na razie) i dzisiaj jak się coś w miarę podobnego pojawi to często ma juz cenę 100+. Mowa o sport plus, 48 tys przebiegu, za chwilę w walentynki mija 3 lata jak go odebrałem z salonuLast edited by krzychoo; 07-02-2023, 07:15.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaNo bo kiedyś ktoś wymyślił że taki silnik jak 1,5T to najwyżej 100kkm wytrzyma , inni zaczęli takie bzdury powielać a czas to w końcu weryfikuje.I odpukać weryfikacja silnika jak najbardziej pozytywna!
20230216_181129.jpg
W nagrodę wpadł świeżutki LM 0W30
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaNo właśnie u mnie owe "magiczne" 100 przekręciło sięPiękny przebieg i piękne spalanie. Tak trzymaj
Ależ my mamy fajne bryki, czerwone najpiękniejsze
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaNo właśnie u mnie owe "magiczne" 100 przekręciło się I odpukać weryfikacja silnika jak najbardziej pozytywna!Gratulacje i dalszej pociechy.
Comment
Comment