Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przebieg silnika 1.5T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
    Gdzie sto razy?????????????????????????????????????????????
    100 może nie... ale nadal popularne mocno...
    natomiast zastanowić by się należało ile auto kręciło dziennie skoro 400tys. nakręcono w 365dni (rok wiec 1tysąc ponad dziennie - kierowcy/postój/tankowanie/średnia prędkośc itd) wiec jaka jest wiarygodność tego info...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
      100 może nie... ale nadal popularne mocno...
      natomiast zastanowić by się należało ile auto kręciło dziennie skoro 400tys. nakręcono w 365dni (rok wiec 1tysąc ponad dziennie - kierowcy/postój/tankowanie/średnia prędkośc itd) wiec jaka jest wiarygodność tego info...
      Mam w rodzinie kierowcę zawodowego, który twierdzi, że jak najbardziej możliwe.

Comment

1000km dziennie to ze średnią prędkością 120km/h, daje 8,3 godz. jazdy i tak 365 dni Fizycznie jest to możliwe... W artykule napisane, że to kurier który jeździł w jedną stronę coś koło 400km autostradą.. a więc pewnie jazda w tempomacie około 4,2h, chwila przerwy i z powrotem znowu 4,2h... ale codziennie tak przez rok?!!
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Taki styl jazdy ma mniejszy wpływ na zużycie niż normalna jazda przeciętnego kierowcy.
          W latach 50 60 to taryfiarze jeżdżąc Warszawami na wiadomo jakich olejach tamtych czasów robili po milion kilometrów bo mało kiedy gasili auto.

Comment

W tym tygodniu przyjechał do mnie klient hondą CRV 1,5T z 2018r i ma najechane 200 000 km .
            Nie miał żadnych problemów wymienia tylko olej i części eksploatacyjne, po podniesieniu maski widać było mocno zakurzony silnik jakby nigdy maska nie otwierał

Comment

Ciekawe czy ustawiał zawory?

Comment

Powoli i u nas będą normalne przebiegi w ogłoszeniach. Odkąd zbierane są info na kontrolach drogowych i przeglądach coraz więcej aut z przebiegami ponad magiczne 200tys. km i ludzie zaczynają się oswajać z tym, że nie jest to "śmiertelna" granica.Auta z udokumentowanym niskim przebiegiem będą trzymać cenę. Auta z polskiego salonu nie będą miały okazji do skręcenia przebiegu. Auta z zagranicy zawsze mogą mieć rozbieżności...
                A takie 200tys. dla tego 1.5 przy porządnym serwisowaniu to wg mnie nie jest jakiś duży przebieg...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Jest jeszcze czarny sedan w Honda Gezet z przebiegiem 270k

Jakis czas temu sprawdzalem wpisy na civicx.com dotyczące przebiegów z silnikiem 1.5T i bylo sporo sztuk z nalotem grubo ponad 300k i to z CVT. Wiec jest naprawde dobrze!

Comment

Zamieszczone przez kubat630 Zobacz posta
                    Jest jeszcze czarny sedan w Honda Gezet z przebiegiem 270k

Jakis czas temu sprawdzalem wpisy na civicx.com dotyczące przebiegów z silnikiem 1.5T i bylo sporo sztuk z nalotem grubo ponad 300k i to z CVT. Wiec jest naprawde dobrze!
                    Wrzucałem go tu na poprzedniej stronie, nie wiem czemu teraz go nie widać

Comment

Ostatnio na grupie facebookowej Civic X gość się chwalił przebiegiem 276000 mil.

Comment

Bo czy nam się podoba czy nie - wskazania terminów przeglądów mają spowodować ,że przebieg 300 000 km nie będzie wydarzeniem jak w przypadku aut europejskich gdzie zalecana wymiana oleju jest co 30 tysi a w automacie wcale.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                          coraz więcej aut z przebiegami ponad magiczne 200tys. km i ludzie zaczynają się oswajać z tym, że nie jest to "śmiertelna" granica
                          No bo kiedyś ktoś wymyślił że taki silnik jak 1,5T to najwyżej 100kkm wytrzyma , inni zaczęli takie bzdury powielać a czas to w końcu weryfikuje.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                            No bo kiedyś ktoś wymyślił że taki silnik jak 1,5T to najwyżej 100kkm wytrzyma , inni zaczęli takie bzdury powielać a czas to w końcu weryfikuje.
                            Tu nie chodzi tylko o hondę. U nas od dawna pokutowało stwierdzenie że po 200tys. km wszystko sie kończy i silnik do wymiany. Zawsze takie auto było cięzko sprzedać.

Zauważyłem - taka luźna obserwacja ogłoszeń w różnych markach które mnie interesują - że jak się pojawia dobre auto z udokumentowanym przebiegiem (sprzedawca jest go pewny i jest on niski rzędu poniżej 100tys. km) to takie auta stoją w swojej grupie po 6-8tys. drożej i....znikają jednak. Czyli się sprzedają. Zaczyna byc normalnie- że będzie można sprzedać auto z przebiegiem 200tys. jak zadbane i serwisowane a jak się ma mniejsze przebiegi będzie to procentować wyższą ceną. Normalny rynek.
                            Znów ta tendencja jest zaburzana przez import z USA. Bo tam często są przebiegi niższe ale a wiadomo jak jest z autami i ich naprawą. O ile w Hondzie X ceny aut z USA adekwatnie są mniejsze to Europejki zostają na swoim poziomie. Jak miałem Fiestę ST gdzie też dużo jest z USA i też mocno zaniżają cenę to tam przekłada się to na sprzedaż egzemplarzy europejskich - ciężko jest sprzedać fiestę z przebiegiem powyżej 140tys. km (każdy chce 50-60 bo takie są w USA) i ceny ogólnie roczników są mocno zaniżane przez te importy z USA. Honda i tak się sporo broni. Może dlatego że inna grupa docelowa kupców - Fiesta ST to auto dla pary, singla, często młodszych ludzi co chcą sie wyszaleć. W X gena zapakuje sie cała rodzina i tak też to auto się często używa...

Comment

Ogólnie Honda rządzi się swoimi prawami. W 2021r. sprzedałem IX gena (rocznik 2016r) za 62 tysiące. W stosunku do ceny ile zapłaciłem za niego parę lat wcześniej jest to numer nie do powtórzenia z żadną inną marką.

Comment

Working...
                              X