Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.0T VTEC w X-gen - opinie, spalanie, osiągi, problemy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
    FEV jest firmą zajmującą się rozwojem silników należącą do amerykańskiego koncernu Ford Motor Company.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_EcoBoost_engine
    FEV nie nalezy do Forda

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
      FEV nie nalezy do Forda
      Masz rację, zbyt niedokładnie poszukałem.
      Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Comment

• Ale Honda odpowiada za ten silnik i powinna przy prawidłowym serwisie w ASO ewentualną awarie silnika naprawić na swój koszt.
        Silnik Puretech 1.2 z tego co wiem ma już 10 letnią gwarancję.

Comment

• Zamieszczone przez hond_a Zobacz posta
          Ale Honda odpowiada za ten silnik i powinna przy prawidłowym serwisie w ASO ewentualną awarie silnika naprawić na swój koszt.
          tylko tak różowo niestety nie jest.... niejednokrotnie honda miga sie od wszystkiego w takim przypadku...

Zamieszczone przez Pete Zobacz posta
          Ogólnie pomysł napędu rozrządu paskiem w kąpieli olejowej na papierze wygląda nieźle ale w praktyce to nie działa jak planowano. Choć oczywiście można iść w zaparte i udawać, że jest OK (PureTech by Peugeot).

Chyba najlepiej trzymać się zasady, że na mokro to łańcuch, a na sucho - pasek...
          ja też wyznaje tą zasadę
          dodatkowo akurat w przypadku 1.0T hondy jest tak mało informacji czy przedmiotowa wymiana kompletu rozrządu faktycznie pomaga czy nie, że ja nie chciałbym być testerem
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
          X