Zamieszczone przez meseba
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Kierownik Działu Diesla
-
Zamieszczone przez meseba Zobacz postaOlej, nad którym się obecnie zastanawiam to Eneos Sustina 0W30 lub 5W30
Comment
-
a czemu się sugerujesz amerykańską specyfikacją? API SN Plus jest do silników zasilanych paliwem alternatywnym np. benzyny z udziałem etanolu. Masz dostęp do takiego paliwa?
Każda petro marka zmienia opakowania co jakiś czas w celu utrudnienia podrabiania.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaa czemu się sugerujesz amerykańską specyfikacją? API SN Plus jest do silników zasilanych paliwem alternatywnym np. benzyny z udziałem etanolu. Masz dostęp do takiego paliwa?
Każda petro marka zmienia opakowania co jakiś czas w celu utrudnienia podrabiania.Last edited by gabler; 08-02-2022, 11:57.
Comment
-
nie sugerujesz? ale jednak wymieniasz informacje kompletnie nieistotne, więc? ..to po prostu z braku orientacji? czy jednak Ci na tym zależy? zobacz, metanolu w paliwie w PL nie znajdziesz, ani w twoim silniku LSPI nie występuje, więc ... skąd tak karkołomne kryteria wyboru?
... no skądś to musiałeś wziąć?
Pokaż mi gdzie w IO pisze że to ma być API SN Plus i specyfikacja LSPI? .. po prostu chciałbym by nie powielano w treściach forum takich rzeczy ... jak by to od czegoś bardzo zależało.
Oleje podrożały bo wszystko podrożało.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
To co mam zalane teraz to Liqui moly 0w30 synthoil A3,myślę o Schell Screenshot_20220208-132815_Allegro.jpgScreenshot_20220208-132801_Allegro.jpg
Lub
Screenshot_20220208-133128_Allegro.jpgScreenshot_20220208-133202_Allegro.jpgLast edited by gabler; 08-02-2022, 13:38.
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaEtykieta się zmieniła, jak mówiłem tak się co jakiś czas robi, olej w składzie jest b/z. ACEA A1/B1 to jest wymaganie zgodne Hondy. Jak Ci to pasuje możesz stosować.
Trochę dobrych opini o Schellu znalazłem to myślę,że będzie dobrze na tej oliwce.
Są jeszcze w wersji ECT ale ja bez filtra więc krąg wyboru jest szerszy.
Comment
-
to może powiem tak, ACEA jest ustalona wiadomo co. natomiast co do lepkości SAE zgodnie z definicją: niższa na zimę wyższa na lato. Do tego warunki autostradowe.
Gdyby szła zima, rozważyłbym niższą lepkość, 0W-30 na lato i autostradę ja wybieram zawsze wyższą lepkość.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postato może powiem tak, ACEA jest ustalona wiadomo co. natomiast co do lepkości SAE zgodnie z definicją: niższa na zimę wyższa na lato. Do tego warunki autostradowe.
Gdyby szła zima, rozważyłbym niższą lepkość, 0W-30 na lato i autostradę ja wybieram zawsze wyższą lepkość.
Comment
Comment