Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak to sprawdzić czy mam GPF ? Rocznik 2018 wrzesień.

Comment

• Jeśli masz na korku wlewu oleju napisane C2 to masz GPF

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Darecki podziękował jutro sprawdzę jak odbiorę z serwisu.

Comment

• Na korku jest c2 także mam już GPF , zastanawiam się tylko dlaczego serwis nie stosuje się do zaleceń hondy i wlewa 5w30 zamiast 0w20 ?

Comment

• Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
            Na korku jest c2 także mam już GPF , zastanawiam się tylko dlaczego serwis nie stosuje się do zaleceń hondy i wlewa 5w30 zamiast 0w20 ?
            Jakich zaleceń? 5w30 również jest dopuszczony w instrukcji.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
              Jakich zaleceń? 5w30 również jest dopuszczony w instrukcji.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
              Tak wiem , że jest dopuszczony ale Honda w tej instrukcji zaleca 0w20 a gdy nie ma dostępu do tego oleju można zalać inny dopuszczony. Dlatego dziwie się jak serwis Hondy może nie mieć ich oleju. Oczywiście wiem jaka jest przyczyna , kasa

Comment

• Pewnie jeszcze jest gdzies dopisek, ze Honda zaleca 0/20 w celu oszczedzania paliwa

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                  Pewnie jeszcze jest gdzies dopisek, ze Honda zaleca 0/20 w celu oszczedzania paliwa
                  Hehe , a tego już nie wiem nie chodzi mi o to że wlali 5w30 bo i tak zawsze używałem takiego oleju do każdej hondy tylko dlaczego serwis świadomie nie trzyma się standardów zalecanych przez Hondę. Zreszta jestem po serwisie i złożeniu reklamacji na przedni grill oraz tylna szybę gdzie nie działa podgrzewanie. I ta przemiła pani poinformowała mnie ze przedni grill został wymieniony dlatego kazali zostawić auto na jeden dzień. Wracam do domu przecieram grill po deszczu , a on cały porysowany i pełno odprysków od kamieni. Wniosek ? Serwis mnie oszukał. Już wystosowałem odpowiednie pismo do nich i tylko czekam na odpowiedz. Aż posprawdzałem czy filtry olej tez zostały wymienione , zostały. Jedyne czego nie mogę sprawdzić to oleju w skrzyni biegów CVT.

Comment

• Rece opadaja.... Z olejem serio piszę. Doczytaj: w celu oszczedzania bla bla stosuj Honda cos tam 0/20 a jesli nie to inny z listy SAE przy zachowaniu ACEA. Czyli jesli bardziej cenisz silnik niz drobne w portfelu to nie musisz lac 0/20.

Comment

• Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
                      tylko dlaczego serwis świadomie nie trzyma się standardów zalecanych przez Hondę.
                      bo nie ma takiego obowiązku. Każde ASO prowadzi własną politykę serwisową, to ASO podpisuje się pod gwarancją a nie przedstawiciel Honda Polska.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

• Hejo, sprawdzalem na stronce ravenola co polecaja i jako pierwszy typ podaja : RAVENOL VSF SAE 0W-30, co sadzicie o oleju ?

Comment

• Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
                          Hejo, sprawdzalem na stronce ravenola co polecaja i jako pierwszy typ podaja : RAVENOL VSF SAE 0W-30, co sadzicie o oleju ?
                          Zerknij tutaj, przeczytaj wątek, żebyś wiedział jak to jest z tymi olejami, zobacz czy jest na liście twoja propozycja, jak nie ma to dodamy.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

• Grzechu a mógłbyś w wolnym czasie wrzucić do tabelki:
                            Ultra-modern, fully-synthetic, high-performance all-rounder motor oil for gasoline and diesel engines in a wide range of cars and light commercial vehicles equipped with or without catalytic converter, soot filters, turbo- charged and direct injection systems. Engineered with high-performance additive package combined with advanced technology fully-synthetic base oils, it guarantees rapid and stable lubrication and high […]

Dzięki.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                              mógłbyś w wolnym czasie wrzucić do tabelki:
                              https://www.eneoseurope.com/products/eneos-hyper-5w-30/
                              Oczywiście, potem wrzucę. Pozdro!
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• Ravenol vfs 0w30 ? Mozna by bylo wrzucic ?

https://www.ravenol.pl/oleje-silniko...835853911.html
                                Last edited by radex99; 12-07-2020, 18:15.

Comment

Working...
                                X