Jak to sprawdzić czy mam GPF ? Rocznik 2018 wrzesień.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz postaNa korku jest c2 także mam już GPF , zastanawiam się tylko dlaczego serwis nie stosuje się do zaleceń hondy i wlewa 5w30 zamiast 0w20 ?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaJakich zaleceń? 5w30 również jest dopuszczony w instrukcji.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaPewnie jeszcze jest gdzies dopisek, ze Honda zaleca 0/20 w celu oszczedzania paliwanie chodzi mi o to że wlali 5w30 bo i tak zawsze używałem takiego oleju do każdej hondy tylko dlaczego serwis świadomie nie trzyma się standardów zalecanych przez Hondę. Zreszta jestem po serwisie i złożeniu reklamacji na przedni grill oraz tylna szybę gdzie nie działa podgrzewanie. I ta przemiła pani poinformowała mnie ze przedni grill został wymieniony dlatego kazali zostawić auto na jeden dzień. Wracam do domu przecieram grill po deszczu , a on cały porysowany i pełno odprysków od kamieni. Wniosek ? Serwis mnie oszukał. Już wystosowałem odpowiednie pismo do nich i tylko czekam na odpowiedz. Aż posprawdzałem czy filtry olej tez zostały wymienione , zostały. Jedyne czego nie mogę sprawdzić to oleju w skrzyni biegów CVT.
Comment
-
Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz postatylko dlaczego serwis świadomie nie trzyma się standardów zalecanych przez Hondę.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaHejo, sprawdzalem na stronce ravenola co polecaja i jako pierwszy typ podaja : RAVENOL VSF SAE 0W-30, co sadzicie o oleju ?
Comment
-
Grzechu a mógłbyś w wolnym czasie wrzucić do tabelki:
Ultra-modern, fully-synthetic, high-performance all-rounder motor oil for gasoline and diesel engines in a wide range of cars and light commercial vehicles equipped with or without catalytic converter, soot filters, turbo- charged and direct injection systems. Engineered with high-performance additive package combined with advanced technology fully-synthetic base oils, it guarantees rapid and stable lubrication and high […]
Dzięki.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postamógłbyś w wolnym czasie wrzucić do tabelki:
https://www.eneoseurope.com/products/eneos-hyper-5w-30/
Comment
Comment