Panowie, potrzebuje porady w temacie oleju. Nie chcę się doktoryzować, ani też zdać się na "fachowców" w lokalnych serwisach olejowych.
Honda Civic 4D 1.8 140km zakupiona przeze mnie w ubiegłym roku (jeszcze nie wymieniałem oleju).
Przebieg: 108.000 km
Ostatnio zalany olej (z etykiety olejowej przy silniku) to Shell Helix Ultra Professional AML 5W30
Przebiegi raczej krótkie 8 km do pracy, trochę po mieście, nie mam ciężkiej nogi i raczej (jak nie muszę) nie przekraczam 3.000 obrotów.
Instalacja gazowa.
Jaki olej zalać teraz? Proszę o ewentualne linki na allegro.
Jaki filtr oleju kupić by pasował i był dobry. Są różne - oryginalne po 46 zł. i tańsze JapanParts. W jakości też jest różnica?
Nie liczę każdej złotówki i olej może być z półki średniej, ew wyższej.
Honda Civic 4D 1.8 140km zakupiona przeze mnie w ubiegłym roku (jeszcze nie wymieniałem oleju).
Przebieg: 108.000 km
Ostatnio zalany olej (z etykiety olejowej przy silniku) to Shell Helix Ultra Professional AML 5W30
Przebiegi raczej krótkie 8 km do pracy, trochę po mieście, nie mam ciężkiej nogi i raczej (jak nie muszę) nie przekraczam 3.000 obrotów.
Instalacja gazowa.
Jaki olej zalać teraz? Proszę o ewentualne linki na allegro.
Jaki filtr oleju kupić by pasował i był dobry. Są różne - oryginalne po 46 zł. i tańsze JapanParts. W jakości też jest różnica?
Nie liczę każdej złotówki i olej może być z półki średniej, ew wyższej.
Comment