Ja do swojego Accorda VIII benzyna leję Shella 0w20, przyjeżdżam z takim do serwisu, razem z filtrem oleju, powietrza sobie sam wymieniam, generalnie płacę im tylko za robociznę, hotel opon. Robiłem już dwa serwisy i nikt słowem nie pisnął, że olej nie taki, odbijają sobie na akcesoriach, także żyjemy sobie w symbiozie
Shella 0w20 wymieniam co około 12tyś km, zuzycie minimalne bo jakieś musi być, dolewek nie robię. Castrola bym do swojego auta nie wlał, mam z nim fatalne doświadczenia z poprzedniego auta. Mały off top co do oleju 0w20, ostatnio miałem dłuższą autostradową trasę, około 1000km, głownie jeżdzę w trasach, prędkość przelotowa 160 km/H, ciepło ze 27 stopni, specjalnie patrzyłem na temperaturę oleju, nie rusza Acordeona taka jazda, temperatura stała, wskaźnik stał jak przyklejony
, obroty 4tyś.
Ten Castrol 0w20 trofiejny moim zdaniem, czytałem że w Ctr IX bardzo rośnie na nim temperatura. Może opory duże, może baza słaba. Dziwne jest też, że Honda wsio rawno zaleca tego Castrola do Civa 1.4 100km i CTR km x3 cywilne Civiki.

Ten Castrol 0w20 trofiejny moim zdaniem, czytałem że w Ctr IX bardzo rośnie na nim temperatura. Może opory duże, może baza słaba. Dziwne jest też, że Honda wsio rawno zaleca tego Castrola do Civa 1.4 100km i CTR km x3 cywilne Civiki.
Comment