Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimówki w fabrycznym rozmiarze do X-gena - kilka opcji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dampel Zobacz posta
    Ma ktoś inne opony 235 na OEM feldze 8''?
    Dokładnie tak samo jak w dunlop winter sport 5 czy nokianach wr a4 wygląda to na Kleber Krisalp HP3 - a teoretycznie również jest tam rant ochronny... Kwestia więc po prostu 8'' felgi...
    a też mnie to dziwiło 2 tygodnie temu po zmianie opon - miałem nawet o to Was pytać... ale widzę, że to problem nieodosobniony...

Samą jednak oponę polecam - oczywiście przetestowana póki co jedynie pod kątem hałasu - uważam, że jest cichsza niż OEM'owe Micheliny...
    Last edited by Daro31; 16-11-2018, 15:15.

Comment

Aktualnie słychać o dwóch markach Nokian i Dunlop. Mamy jeszcze inne ciekawe tematy? czy ktoś miał może styczność z
      Bridgestone Blizzak LM001 235/45 R17 97 V XL
      Opony Bridgestone Blizzak LM001 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Bridgestone Blizzak LM001 i dokonaj zakupu!

Pirelli SottoZero Serie 3 235/45 R17 97 V XL
      Opony Pirelli SottoZero Serie 3 235/45 R17 97 V XL, FR w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!

Yokohama BluEarth Winter V905 235/45 R17 97 V
      Opony Yokohama BluEarth Winter V905 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Yokohama BluEarth Winter V905 i dokonaj zakupu!

Comment

Yokohama BluEarth Winter V 905 mam w IX w rozmiarze 205/55/16
        Samochód używany w miecie i dwa do trzech razy w tygodniu trasa 180km.Opony bardzo dobre na suchym i mokrym asfalcie i w błocie posniegowym w extremalnych zimowych warunkach nie radzi sobie juz tak dobrze ale tragedi tez nie ma i jest w miarę cicha

Comment

Witajcie. Przymierzam się do kupna zimowek bo za dwa tygodnie odbieram Sport Plus. Też patrzyłem na Klebery i nie żebym chciał przyoszczędzić, tylko patrząc na etykietę 97 v jest dobrze. Widzę, że jeden z kolegów już zakupił. Pytanie jakie wrażenia? Ale istotniejsze pytanie to czy muszą być typu Run Flat?

Comment

Nie muszą być Run Flat, ale powinny być wzmacniane z indeksami 97 V.

Z tego co wygląda to mamy już 3 marki opon zimowych w rozmiarze 235/45/17, które maja pseudo rant ochronny na 8 calową felgę Nokian, Dunlop i Kleber.

Comment

A polecicie coś co ma normalny rant?

Comment

Cytat z Wulkanista.pl :"Takie rozwiązanie stosuje się głównie w oponach niskoprofilowych, czyli takich, gdzie stosunek wysokości do szerokości wynosi mniej niż 55%. W oponach o wyższych wartościach ścianka boczna zwykle sięga poza krawędź felgi i tego typu zabezpieczenie nie jest konieczne. Wyjątkiem są tutaj niektóre opony terenowe o profilu 70 i mniejszym. Zastosowany w nich rant ochronny pozwala uniknąć uszkodzeń wywołanych przez kamienie, przeszkody terenowe czy drzewa."

Czytaj więcej na: http://wulkanista.pl/rant-ochronny-felgi/
                Powyższa treść jest wyłączną własnością Wulkanista.pl S.A.

Jak jest wyższy profil opony,to trudniej taką z rantem ochronnym znaleźć.

Comment

A po co XL? Z tego co czytałem to oznacza wzmocnione czoło co ma dać możliwość jazdy na wyższym ciśnieniu co zwieksza nośność.

Comment

Na XL lekkie auto będzie podskakiwać .
                    Nawet w ciężkiej Insigni czułem tę twardość , ale za to zakręty ... hmmm

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Czyli lepiej bez xl

Comment

A są gdzieś opony 235/45/17 bez XL godne uwagi?

Comment

Ciekaw jestem co sądzicie o oponach Nexen Winguard Sport 2, mają indeks 97 V + XL.

Comment

SWedług testów ADAC Nexen zdobyły 5 miejsce w 16"

Test z Austrii

Last edited by Bodex1; 19-11-2018, 18:12.

Comment

Do poprzedniego sezonu miałem Nexeny. Mechanior doradził aby dołożyć kilka złoty i wybrać z wyższym indeksem bo lepsza guma. Wziąłem. Zamontowane w Acco VII jednak chyba szału nie było. Ale to moje subiektywne odczucie połączone z niezbyt trakcyjnym sprzęgłem.

Comment

Zimówki w indeksie „W” ??? Chyba lekka przesada ������. Może lepiej kupić takie tańsze opony i wymienić za dwa sezony na nowe ? Które parametrami są lepsze od na Pirelli Sottozero. (Test w Auto Świat rozmiar 225/50/17
                                Last edited by Lysek_81; 19-11-2018, 21:04.

Comment

Working...
                                X