Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zwracają na siebie uwagę przez te fakturki na bocznej ściance. Dziwnie to wygląda.

Comment

• Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
      Zwracają na siebie uwagę przez te fakturki na bocznej ściance. Dziwnie to wygląda.
      Chyba taki był zamysł producenta, żeby przyciągało uwagę.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
        Tylko że największy rant ochrony jest w michelin.
        AS6 mam i rant jest mniejszy w porównaniu do ps4

8j felga, opona 225 45 17 i szału nie ma z rantem.

Zdjęcie :

Aaa bym zapomniał : ps4 mają większy rant ochrony od ps5 niestety
        Kolego, moglbys wstawic jakies zdjecia hondy na tych felgach? Sam mam takie same tylko 19 cali lezec od mojego starego accorda i sie zastawnawiam czy moze ich nie zalozyc do civica...

Comment

• Trzymaj :

Tylko że samochód obniżony.
          Last edited by slepak; 04-11-2023, 12:46.

Comment

• Zamieszczone przez Pelasek Zobacz posta
            Ja wczoraj byłem na wymianie, felgi to Borbet Y oraz opony Nokiany WR A4, po dzisiejszej trasie (autostrada, ekspresówka i lokalne) wrażenia pozytywne. Wydają się cichsze od letnich oryginalnych Michelinów, szczególnie do predkości 140-150 km/h. Ogólnie nie poczułem nawet że na zimowych jadę także póki co polecam.

Dodaje fotki jakby ktoś chciał zobaczyć jak Borbety wyglądają na żywo z białą perłą HB:
            [ATTACH=CONFIG]44670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]44671[/ATTACH]
            I jak po kilku sezonach spisują się felgi Borbet Y? Zastanawiam się nad ich zakupem w rozmiarze 17x7,5 ET47... Tylko nie mam pomalowanych zacisków i troszkę boje się, że za dużo odsłaniają...

Comment

• Drodzy, w sedanie seryjna szerokość opony to 215, co w mojej opinii jest nie wystarczające. Często podczas deszczu/ mokrej drodze dynamiczne ruszenie nie jest możliwe bo zrywa przyczepność. Zastanawiam się co poczynić, mam dwuletnie opony, więc raczej to nie wina opon, tylko mocy i wąskiej opony.
              1 opcja, to czy zakładając oponę 225 na seryjną szerokość felgi (17x7J et 45) mogę oczekiwać jakiejś poprawy ? Nie będzie szalał komunikat o ciśnieniu felgi w nieseryjnym rozmiarze ?
              2 opcja setup z 5d 17/235 ?

Comment

• dla mnie 215 przy mocy i momencie silnika 1.5T to pomyłka...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez ListeR Zobacz posta
                  Drodzy, w sedanie seryjna szerokość opony to 215, co w mojej opinii jest nie wystarczające. Często podczas deszczu/ mokrej drodze dynamiczne ruszenie nie jest możliwe bo zrywa przyczepność. Zastanawiam się co poczynić, mam dwuletnie opony, więc raczej to nie wina opon, tylko mocy i wąskiej opony.
                  1 opcja, to czy zakładając oponę 225 na seryjną szerokość felgi (17x7J et 45) mogę oczekiwać jakiejś poprawy ? Nie będzie szalał komunikat o ciśnieniu felgi w nieseryjnym rozmiarze ?
                  2 opcja setup z 5d 17/235 ?
                  Ja mam 225/45 na seryjnej feldze w sedanie, żaden komunikat o ciśnieniu opon się nie wyświetla.

Comment

• Zamieszczone przez tamo11 Zobacz posta
                    Ja mam 225/45 na seryjnej feldze w sedanie, żaden komunikat o ciśnieniu opon się nie wyświetla.
                    Te felgi to raczej nie oem ?tego rozmiaru w sedana nie wsadzali na EU

Comment

• Zamieszczone przez Damien Zobacz posta
                      I jak po kilku sezonach spisują się felgi Borbet Y? Zastanawiam się nad ich zakupem w rozmiarze 17x7,5 ET47... Tylko nie mam pomalowanych zacisków i troszkę boje się, że za dużo odsłaniają...
                      felga jest fajna, lekka ale faktycznie sporo w niej widać więc jest powód by zadbać o zaciski - to 3-4h roboty samemu na spokojnie i po sprawie

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                      Te felgi to raczej nie oem ?tego rozmiaru w sedana nie wsadzali na EU
                      chodzi mu że chyba ma założony ten rozmiar opony na seryjną felgę - to jest zgodne z przelicznikiem
                      na inne rynki szły różne rozmiary od 215 do 235
                      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Dzięki tamo1, fajnie że znalazł się ktoś z takim zestawem, też w taki będę pewnie uderzał. Są jakieś odczucia na + w trakcji ?

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                        dla mnie 215 przy mocy i momencie silnika 1.5T to pomyłka...
                        może myśleli ze sedanami tylko panowie na emeryturze będą jeździć
                        Last edited by ListeR; 15-04-2024, 19:05.

Comment

• Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                          dla mnie 215 przy mocy i momencie silnika 1.5T to pomyłka...
                          Nie jest tak źle :-)
                          Np. w porównaniu do amerykańskich wersji Civic nie powinniśmy mieć żadnych kompleksów.
                          Jak widać nasze 17" kapcie nie są takie złe

HC HB 2020.jpg

HC SED 2020.jpg

Zamieszczone przez kubat630 Zobacz posta
                          zaskoczyła mnie stabilnosc samochodu przy wyzszych predkosciach.
                          Największy wpływ na stabilność jazdy na naszych kapciach, na wyższych prędkosciach, ma zazwyczaj optymalne wyważenie opon.
                          Last edited by Typek®; 06-05-2024, 20:50.

Comment

• Ja miałem 215 na zimę i 235 na lato jak w powyższych tabelkach. I różnica podczas przesiadki była dla mnie bardzo odczuwalna w negatywny sposób przy rozmiarze 215.

Comment

• Siemka. Ma ktos 19tki na hatchbacku do pochwalenia sie jak wyglada i jak odczucia po przesiadce ? Kapec 235 35 19 czy jakos inaczej ? 8.5 cala nie wyglada na naciagnieta ?

Comment

• Ok. Widze ze raczej 19 nikt nie bierze. A moze ktos potwierdzi czy wejda mi takie kola na auto felga 8.5 przy oponie 245 35 19 ? Et35 powinienem tez zadjustowac bo felga bedzie szersza pol cala ?

Comment

Working...
                                X