Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• I lepiej to wygląda i lepiej pracuje ścianka boczna na 215/profil/17 niż na 215/profil/16. Bo inna jest wysokość opony i inne zachowanie ścianki bocznej
    Last edited by Lcfr; 09-03-2023, 18:09.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Polecicie jakiś środek to czyszczenia felg, na ten delikatny ciemny lakier ?

Comment

• Jakie polecacie opony letnie do ori felg hondy (235/45ZR17) ?
        Miałem letnie Laufenny ale one pod te felgi są wąskie i dosłownie rant felgi wystaje przez co mam pare zadrapań na rancie

Comment

• Tak wyglądają felgi od Civic XI na X-gen. Zdjęcia średnie. Na żywo wyglądają o wiele lepiej
          IMG_4627.jpgIMG_4632.jpgIMG_4634.jpgIMG_4633.jpg

Comment

• Są "zaje" ale kolor wszystko psuje
            Gdyby choć front był toczony/polerowany...

Comment

• Kwestia gustu "Pete", mi się zajefajnie podobają w tym kolorze. Do lakieru na samochodzie nie widzę innego koloru jak czarny. Zastanawiam się jeszcze nad listwami na drzwiach w kolorze czarnym tylko nie wiem czy nie skiepszcze widoku.

Comment

• Oczywiście, że to kwestia gustu, w Twoim przypadku to ma sens przy czarnym grillu i dodatkach.
                Tyle tylko że czerń maskuje rozmiar felgi i ukrywa jej design, bardzo fajny swoją drogą.
                Ale ogólnie koło wizualnie pasuje i do X, i do XI.

Comment

• Jakie polecacie opony letnie do ori felg hondy (235/45ZR17) ?
                  Miałem letnie Laufenny ale one pod te felgi są wąskie i dosłownie rant felgi wystaje przez co mam pare zadrapań na rancie

Dla przykładu poniżej fotka obecnych opon a poniżej fotka starych michelina jaki jest szeroki rant ochronny na michelina

IMG_0276.jpgIMG_0275.jpg

Comment

• Moje propozycje:

Dunlop Sport Maxx RT 2 235/45 R17 97 Y XL, MFS, ZR
                    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 235/45 R17 97 Y XL C A A 69dB
                    Vredestein Ultrac 235/45 R17 97 Y XL

Comment

• Tylko że największy rant ochrony jest w michelin.
                      AS6 mam i rant jest mniejszy w porównaniu do ps4

8j felga, opona 225 45 17 i szału nie ma z rantem.

Zdjęcie :

Aaa bym zapomniał : ps4 mają większy rant ochrony od ps5 niestety
                      Last edited by slepak; 30-04-2023, 20:55.

Comment

• Myślałem właśnie o michelina pilot sport 4 lub FALEKN AZENSIS ?

Comment

• To z tych dwóch Michały

Do tego poczytaj tutaj :

Dzisiaj przy zmianie na letnie zapadł wyrok na 1 oponę letnią. Bąbluje się. Nie dyskutuję, bo pół roku temu mocno przygrzmociłem prawą stroną o krawężnik przy niespełna 50km/h (dziękuję naszym drogowcom) ale to nieistotne.. 1. jak rozumiem i mi powiedziano wymienia się 2 opony od razu na danej osi ? 2. Aktualnie letnie mają najeżdżone 44k km więc nie będę 4sztuk wymieniał a tylko 2 raczej... 3. Co polecacie jako następca Turanzy ER300 225/45R17 91W a) bardzo mi się podoba twadość opon i

Comment

• Zamieszczone przez Fanik94 Zobacz posta
                            Myślałem właśnie o michelina pilot sport 4 lub FALEKN AZENSIS ?
                            Przemyśl jeszcze Continental PremiumContact 7 235/45 R17 97 Y XL, FR. Ja jeżdżę 3 rok na poprzedniej generacji "6", więc jeśli utrzymali dobry trend to będziesz zadowolony. Opona ma bardzo dobrą trakcję, jest bardzo dobra na mokrym i ładnie klei w zakrętach. Rant ma porównywalny do fabrycznych Michałków. Mimo, że jeżdżę po dziurawym Wrocku felgi odpukać mam całe. A z decybelami to każda opona w naszych Hankach będą głośne
                            Moja Hania
                            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Z racji tego, ze odpusciłem w tym roku zmianę rozmiaru felg na 18” i przyszło mi szukać jakiejs alternatywy dla seryjnych Michelin Primacy 3, wybór padł na Continental PremiumContact 6.
                              Nie ukrywam, ze sugerowałem się opinią forumowiczów, a najbardziej @mararta - jedynie co mogę to potwierdzić jego powyzsze zdanie na temat tej opony

Od siebie dodam, ze mocno na plus zaskoczyła mnie stabilnosc samochodu przy wyzszych predkosciach.

Na nowych oponach przejechałem już ok 1500km i szczerze polecam, zwłaszcza, ze pogoda nie rozpieszczała od momentu przejscia z zimówek na letnie..

A tak wyglada rant ochronny:

Foto1

Rant Conti 2.jpg

Foto2

Rant Conti.jpg
                              Last edited by kubat630; 01-05-2023, 12:44.

Comment

• Zamieszczone przez kubat630 Zobacz posta
                                .... jedynie co mogę to potwierdzić jego powyzsze zdanie na temat tej opony

Od siebie dodam, ze mocno na plus zaskoczyła mnie stabilnosc samochodu przy wyzszych predkosciach.

Na nowych oponach przejechałem już ok 1500km i szczerze polecam, zwłaszcza, ze pogoda nie rozpieszczała od momentu przejscia z zimówek na letnie..

....
                                No i wygląd jest całkiem spoko. Naturalnie mieszanka gumy jest dość ciemna, po dressingu jeszcze bardziej wygląda kozacko

20220829_161957.jpg

20220829_161451.jpg
                                Moja Hania
                                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Working...
                                X