Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Koła miałem odbierać jutro, ale się wstrzymam do poniedziałku, bo będzie ten handlowiec , który przyjmował zamówienie i brał zaliczkę.Jego pytałem o datę produkcji opon i zobaczymy co powie?! Sprawdzę daty produkcji pozostałych opon i pocisnę trochę dealera ,żeby rozwiązał sprawę.Podczas zamawiania mówiłem,że 2017 przeboleję , ale jak zobaczyłem datę 2016 ,to mnie zamurowało!
    Jutro grzecznie poinformuję ,ze narazie nie odbieram kół i zobaczymy co w poniedziałek ustalimy.Napewno dam znać.Dzięki za rady - skorzystam
    Last edited by Jasiek68; 02-11-2018, 21:14.

Comment

• Zamieszczone przez Jasiek68 Zobacz posta
      To są zestawy felga/opona od Hondy i nie było możliwości sprawdzenia ,z którego roku są opony - przynajmniej tak mówił handlowiec od dealera Hondy.
      Salon na Malowniczej?

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
        Salon na Malowniczej?
        Honda Auto Witolin, chociaż szczerze mówiąc nie podejżewam handlowca o celowe działanie i zatajenie informacji o roku produkcji.Chociaż mówił,że ma maila do jakiegoś Niemca ,co te opony wysyła ,to mógł zapytać co tam wysyłają do Polski. Napewno nie odpuszczę,bo to już przesada z tym 2016. Nokian daje 5 lat gwarancji od daty produkcji , czyli w moim przypadku pozostało mniej niż 3 lata.
        Last edited by Jasiek68; 02-11-2018, 23:00. Powód: Literówka

Comment

Honda Auto Witolin, chociaż szczerze mówiąc nie podejżewam handlowca o celowe działanie i zatajenie informacji o roku produkcji.Chociaż mówił,że ma maila do jakieś Niemca ,co te opony wysyła ,to mógł zapytać co tam wysyłają do Polski. Napewno nie odpuszczę,bo to już przesada z tym 2016. Nokian daje 5 lat gwarancji od daty produkcji , czyli w moim przypadku pozostało mniej niż 3 lata.
          Pytałem o Malowniczą, bo jak tam auto kupowałem, to takiego mi kitu nawsadzali, że do tej pory nie mogę wyjść z podziwu. No i to mi pasowało do nich. Witolin ma niezłe opinie, ale pilnuj. Oni chcą zrobić interes, taką maja pracę - a ten jest zawsze naszym kosztem

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
            Witolin ma niezłe opinie, ale pilnuj.
            Porównując do innych dealerów (nie Honda) ,z którmi miałem styczność ,Auto Witolin jest ok , dlatego powinno się udać z tymi oponami.

Comment

Jutro grzecznie poinformuję ,ze narazie nie odbieram kół i zobaczymy co w poniedziałek ustalimy
              Oczywiście tylko grzecznie ,ja tez na początku byłem bardzo grzecznyi grzecznie powiedziałem o co chodzi, ale kiedy sprzedawca w bezczelny sposób i z ironią wciskał mi kit że ponad dwóletnie opony są takiej samej jakości jak nowe i gwarancja jest liczona od daty sprzraży to wybaczcie ale diametralnie zmieniłem ton i to w obecności innych klientów i sprawa została szybko załatwiona bez zbędnych ceregieli.Niestety ale czasami tak trzeba

Comment

• Sprawa ruszyła.Zajęła się tym Honda Polska.Czekam na nowy komplet kół ze "świeżymi oponami"

Comment

Sprawa ruszyła.Zajęła się tym Honda Polska.Czekam na nowy komplet kół ze "świeżymi oponami"
                  Ale ASO zobaczyło swój błąd i ruszyło do instancji wyżej, czy Ty się wkurzyłeś i sam do Honda Polska się zwróciłeś?
                  www.simple-events.pl

Comment

• ASO zachowało się ok, bo jak nie odebrałem kół , to handlowiec zasugerował żeby zadzwonić do Honda Polska ,a w międzyczasie też tam dzwonił. W Honda Polska już wiedzieli o co chodzi i zaproponowali rabat albo nowe opony. Wziąłem nowe opony i czekam na ponowną dostawę.

Comment

• To w porządku.
                      Ja rozwaliłem oponę i minimalnie uszkodziłem felgę (gość wymusił pierwszeństwo i musiałem uciekać na chodnik) i whałem się między Autowitolin, a Wyszomirski - finalnie wylądowałem w tym drugim. Naprawa auta (czyli zmiana opony) trwala prawie dwa tygodnie. Pan w ASO stwierdził, że takich dziwnych opon jakie ja mam nie ma na rynku wcale i w całej EU nie da się ich kupić. Oczywiście opony mam OEM Hondy czyli Michelin - których znalazłem 600 ofert na allegro, w tym od oficjalnego dystrybutora.Podesłałem im linka i cały sztab pracowników ruszył na poszukiwania tej egzotycznej opony - znaleźli ją najblżej w Holandii za 150zł więcej niż u dystrybutora w Polsce i 9 dni czekania. Jak już opona dotarła to wzieli się za to o co prosiłem przez te dwa tygodnie czyli sprawdzili czy felga jest prosta. Prosiłem, żeby zrobili to wcześniej by uniknąć sytuacji, że opona w końcu dojdzie i znów przestój na prostowanie felgi. Pan zapewnił, że felgę sprawdzili i że wszystko z nią OK, po czym doszła opona i zadzwonili, że felga jednak krzywa
                      Także, to był jeden z tych momentów, gdzie na wszystko się godziłem bo chciałem mieć święty spokój i na czym więcej rzeczy machałem ręką to tym bardziej traktowano mnie jak kretyna.
                      Aha naprawa przebiegła tak "szybko" tylko i wyłącznie daltego iż za wszystko płaciłem gotówką, gdyby trzeba było czekać na kasę z ubezpieczenia (poszło z OC sprawcy) to jeszcze by z miesiąc dłużej to trwało. Teraz ja się z ubezpieczalnią użeram o zwrot.
                      Jako plus tego ASO mogę na pewno podać bądź co bądź miłą obsługę, oraz to, że na przeciw jest myjnia - bardzo się przydaje przy odbierze samochodu całego obsranego przez ptaki po dwóch tygodniach stania na pod drzewem.
                      www.simple-events.pl

Comment

• Ja wczoraj byłem na wymianie, felgi to Borbet Y oraz opony Nokiany WR A4, po dzisiejszej trasie (autostrada, ekspresówka i lokalne) wrażenia pozytywne. Wydają się cichsze od letnich oryginalnych Michelinów, szczególnie do predkości 140-150 km/h. Ogólnie nie poczułem nawet że na zimowych jadę także póki co polecam.

Dodaje fotki jakby ktoś chciał zobaczyć jak Borbety wyglądają na żywo z białą perłą HB:
                        20181110_140408_HDR_fix.jpg20181110_140421_HDR.jpg

Comment

• Wyglądają przecudnie Świetny zestaw.

Comment

• wygląda dobrze , a jekie jakie jest ET

Comment

• Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
                              wygląda dobrze , a jekie jakie jest ET
                              ET 47

Kupowane tutaj http://felgido.pl/borbet/borbet-y-bl...+y&results=131, ale widzę już mają cenę wyższą bo ja kupowałem po 397zł.

Comment

• zainteresowału mnie te felgi szerokość się zgadza ale ET jest 45 zamiast 50 czy ET 45 bedzie miało jakies negatywne skótki na prowadzenie czy zawieszenie

Comment

Working...
                                X