Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
    .....W instrukcji s.654 rozmiar opon na zimę 215/50R17 91V ....
    rozmiar na zimę jest identyczny jak na lato to kiedyś 20 lat temu był trend, że na zimę o rozmiar mniejsze ale w końcu ktoś chyba przejrzał na oczy i doszedł do tego, że jaka różnica między jazdą latem a zimą jeśli chodzi o szerokość opon
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Takie cos znalazłem:
      "Prawda o szerokich oponach zimowych wyszła na jaw, gdy ADAC testowało opony 225/45 R 17 V o prędkości do 240 km/h. Przez tak sporą szerokość opon, jazda po drodze pełnej błota pośniegowego lub wody, w ogóle nie była bezpieczna. Pod oponami wytwarzał się płaszcz wodny a podczas zaistnienia aquaplaningu sterowanie samochodem było wręcz niemożliwe.
      ADAC zachęca do używania najwęższych opon przewidzianych w karcie pojazdu. Podkreślając przy tym, że w zimowych sytuacjach kryzysowych węższe opony będą lepsze niż szerokie".

Comment

• Zamieszczone przez Jasiek68 Zobacz posta
        Honda Witolin Warszawa ,zapłaciłem 4270zł i czekam ok 10 dni na dostawę.Katalogowo cena 4840zł.

Acha! Jest jeszcze jakieś ubezpieczenie Hondy do tych kół. Pewnie jest ono guzik warte,allleee marketingowo na plus.
        Czy Honda w cenie zrobiła Ci wymianę i magazynowanie letnich kół?

Comment

• Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
          Czy Honda w cenie zrobiła Ci wymianę i magazynowanie letnich kół?
          Nie,nie zrobiła ,chociaż proponowali za 180zł na rok. Jeszcze to przemyślę,chociaż od 7 lat przechowuję koła gdzie indziej.Tam zawsze po sezonie koła są myte i jak kto sobie życzy też wyważane (oczywiście za dopłatą) ,więc chyba pozostanę u nich,bo nie mam zastrzeżeń a cena taka sama.

Comment

• Zamieszczone przez Jasiek68 Zobacz posta
            Nie,nie zrobiła ,chociaż proponowali za 180zł na rok. Jeszcze to przemyślę,chociaż od 7 lat przechowuję koła gdzie indziej.Tam zawsze po sezonie koła są myte i jak kto sobie życzy też wyważane (oczywiście za dopłatą) ,więc chyba pozostanę u nich,bo nie mam zastrzeżeń a cena taka sama.
            Dzięki za info.
            Tez jestem zainteresowana tym zestawem 16 alu + opony nokian, ale w Poznaniu twierdzą, że ich nie ma i nie będzie i NIE DA SIĘ zamówić. Maja tylko zestawy z yokohamą. Pewnie tak gadają, bo chcą się pozbyć tego, co leży w magazynie.

A ile Cię skasowali (i czy w ogóle) za ściągniecie letnich i założenie zimowych? Czy na razie tylko kupiłeś, a jeszcze nie zmieniałeś?

Comment

• Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
              Dzięki za info.
              Tez jestem zainteresowana tym zestawem 16 alu + opony nokian, ale w Poznaniu twierdzą, że ich nie ma i nie będzie i NIE DA SIĘ zamówić. Maja tylko zestawy z yokohamą. Pewnie tak gadają, bo chcą się pozbyć tego, co leży w magazynie.

A ile Cię skasowali (i czy w ogóle) za ściągniecie letnich i założenie zimowych? Czy na razie tylko kupiłeś, a jeszcze nie zmieniałeś?
              Narazie dałem zaliczkę i czekam na dostawę.

Comment

• Mam 2 pytania do bardziej doświadczonych kolegów:

1) Czy warto dopłacać do opon rocznika 2018? Chcialem kupic Dunlop Winter Sport 5. Dopłata do gwarancji ze opona będzie z 2018 to około 80 zl za opone w stosunku do "nie wiadomo czy 2017 czy 2018". Warto? Jaka jest właściwie różnica?

2) Czy są jakieś problemy z czujnikami ciśnienia przy zmianie opon? Po zmianie opon bedzie po prostu działać?

Comment

• Nie warto dopłacać za rocznik.
                  Bierz 2017. Nie będzie różnicy prócz ceny.

Comment

• Gdzie ty szukasz tych opon że sobie zaśpiewali 80 zł oponę? Ja kupowałem na oponeo co prawda 16 cali.
                    Ale te z roku 2018 27 tydzień. Były 10 zł droższe niż te same opony z 2017. Właśnie warto mieć jak najnowsze bo guma traci z wiekiem swoje właściwości. 6 lat pojeździsz bieżnik może być jeszcze spory. A guma już stwardnieje.

Comment

• Opony Dunlop Winter Sport 5 235/45 R17 97 V XL, MFS w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!

Vs

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Mi też wczoraj w Honda Plaza Wwa powiedzieli że tylko mają na yokohama. Ja chciałem na bridgestonach. Wychodzi na to że mają na nich dobrą marżę. Zadzwoniłem do innego dealera i nie było problemu.

Comment

• A czemy chcesz Bridgstone? Z oferowanych kompletów z tymi felgami mają najgorsze parametry.
                          Zrzut ekranu 2018-10-23 o 11.25.37.jpg
                          Last edited by Jasiek68; 23-10-2018, 12:56.

Comment

• ja patrze akurat na 17. Bridgestone dlatego że jeżdze na tych oponach od 10 lat i nigdy nie miałem z nimi problemu. W 17 mają takie same parametry jak Yokohama

Comment

• Witam. Jakie są dokładne parametry felgi OEM w Civic X 1.5 liftback? Średnica, szerokość, ET, otwór centralny, rozstaw śrub.

Comment

• OK rozumiem.Też mam oem na sedanie X i oprócz tego,że są trochę głośne ,to ogólnie bardzo OK

Comment

Working...
                                X