Jutro mija czwarty tydzień odkąd zgłosiłem korozję drzwi, pomimo prób kontaktu z mojej strony nikt mi do tej pory nie odpowiedział co i jak i czy w ogóle to będzie naprawiane, czy ja mogę gdzieś się odwołać? Czy zgłosić to do innego serwisu? Takie zlewanie przez Aso Rzeszów w głowie się nie mieści, to nie jest jakaś pierdoła typu piszczenie czujników (które i tak zostało mi naprawione po 2 latach) tylko korozja.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaMalowanie wewnętrzne drzwi
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez lukazs Zobacz postaMi Pan powiedział, że okres gwarancji na usługę jest identyczny jak na samochód, czyli nie przedłuża to pierwotnego okresu gwarancji co dla mnie te jest nieakcptowalne.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
W opcji malowania całych drzwi jest przewidziane jakieś specjalne czyszczenie elementów na których jest korozja, będą rozginać blachę żeby to wyczyścić? Wydaje mi się że zrobią to miejscowo i pomalują, tylko różnica jest taka, że albo pomalują całe albo zrobią zaprawki czyli miejscowo. Mi w ASO też powiedzieli że będą zaprawki i chyba wolę tą opcję niż demontaż wszystkiego, zwłaszcza że m.in. mam wytłumione drzwi.
Comment
-
Jak będę osobiście w następny piątek, to wszystko czego się dowiem, to napiszę. Też mnie martwi demontaż wszystkiego, ale ja odkryłem mały skrawek rdzy pod uszczelką i to zgłaszałem i wysyłałem zdjęcia, więc powiedzieli, że wszystko dokładnie wyczyszczą i pomalują, tzn stronę wewnątrz. Natomiast oczywiste jest, że blach odginać nie będą, ale jak dadzą na to gwarancję, to niech robią co chcą.
Jeśli odginaliscie uszczelki i na 100% wiecie, że tam nie ma rdzy, to na pewno zaprawki będą lepszym rozwiązaniem.
Comment
-
Co to za naprawa jak aso zrobi zaprawkę i wyczyści miejscowo? Przecież to jest partactwo a nie naprawa lakiernicza. Moim zdaniem powinni wymieniać element na nowy. I nie prawda że wtedy będzie różnica w lakierze. Znajomy miał kolizje tusconem i wymieniali mu tylną klapę plus lakierowanie. Mierzyliśmy miernikiem i grubość po naprawie jak fabryka i nie da się poznać że było robione, więc się da. I moim zdanie honda powinna tak to naprawiać. Z zaprawką lub powierzchniowym czyszczeniem to będzie tylko kwestia czasu moim zdaniem i rdza wyjdzie.
Comment
-
Znalazłem temat o korozji drzwi w bmw 5 i sposobie ich naprawy:
Witam serdecznieZ racji że nie znalazłem podobnego tematu na żadnym polskim forum, chciałbym tutaj poruszyć problem, który w Niemczech, gdzie mieszkam, jest częsty jeżeli mowa o modelach f10/11.Chodzi o korozję a w zasadzie utlenianie (oksydację) rantów drzwiowych tuż pod listwami shadow/chrome l...
Comment
-
Comment
Comment