Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A to jeszcze raz przepraszam za posądzenie.
    Sczerze to też wolał bym kupić na Twoich zasadach sprzedaży i samemu zadecydować co z tym robić.

Comment

• Każdy ma inne podejście do tematu, najlepiej byłoby, żeby zrobili delikatnie i estetycznie i to pogonić bez obniżania ceny lub zostawić i później jeśli znów wyjdzie zrobić coś podobnego i wówczas sprzedać.
      Sprzedawanie nawet z małą rudą równa się obniżka ceny, kupujący będzie się miał do czego przyczepić i to wykorzysta, a jak zrobią dobrze jest szansa, że się nie kapnie, tutaj nie ma skrupułów, szczególnie dla hien, które nigdy nowego nie kupią (bo ich nie stać i się nie opłaca) tylko szukają głupiego (wg ich mniemania, bo kupił nowe auto) i wytkną wszystko byle obniżyć cenę. Rozumiem jak auto po poważnym wypadku, ale w tym przypadku to nie moja wina, że jest ruda i zrobię wszystko, żeby tylko przez to nie stracić.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
        Każdy ma inne podejście do tematu, najlepiej byłoby, żeby zrobili delikatnie i estetycznie i to pogonić bez obniżania ceny lub zostawić i później jeśli znów wyjdzie zrobić coś podobnego i wówczas sprzedać.
        Sprzedawanie nawet z małą rudą równa się obniżka ceny, kupujący będzie się miał do czego przyczepić i to wykorzysta, a jak zrobią dobrze jest szansa, że się nie kapnie, tutaj nie ma skrupułów, szczególnie dla hien, które nigdy nowego nie kupią (bo ich nie stać i się nie opłaca) tylko szukają głupiego (wg ich mniemania, bo kupił nowe auto) i wytkną wszystko byle obniżyć cenę. Rozumiem jak auto po poważnym wypadku, ale w tym przypadku to nie moja wina, że jest ruda i zrobię wszystko, żeby tylko przez to nie stracić.
        Robiąc to w ASO będzie historia naprawy więc jeśli tylko sprawdzi historię w hondzie to dokładnie będzie wiedział co było malowane. Dlatego jeśli miałbym sprzedawać to wolę już chyba to zrobić bez wcześniejszego naprawiania.

Comment

• To ja w takim razie Cię nie rozumiem. Wolisz czekać aż się więcej pojawi i robić to na własny koszt lub z tym sprzedać i przez to obniżyć wartość? Przecież jak Aso to zrobi i będzie wszystko udokumentowane, to znajdzie się jakiś klient i to kupi, nie musisz go inf, że to kiedyś wyjdzie, oczywiście znajdą się tacy, co będą wydziwaic, ale takich trzeba pogonić. Pierwszy wł, salon, bezwypadek, a to w końcu jest mały epizod.

Comment

To ja w takim razie Cię nie rozumiem. Wolisz czekać aż się więcej pojawi i robić to na własny koszt lub z tym sprzedać i przez to obniżyć wartość? Przecież jak Aso to zrobi i będzie wszystko udokumentowane, to znajdzie się jakiś klient i to kupi, nie musisz go inf, że to kiedyś wyjdzie, oczywiście znajdą się tacy, co będą wydziwaic, ale takich trzeba pogonić. Pierwszy wł, salon, bezwypadek, a to w końcu jest mały epizod.
            Chodzi mi o to że albo sprzedam go od razu nie czekając aż to sie pogłębi albo jeśli zdecyduje się z nim zostać to zrobię to w ASO. Auto półtoraroczne naprawiane malowane w ASO nie po wypadku oznacza że jest "felerne" i raczej prawdopodobieństwo że to będzie powracać jest większe niż duże. Tak jak mówię nie podjalem jeszcze decyzji ale jeśli miałbym go sprzedawać to na pewno robić go nie będę.

Comment

• Panowie, moim zdaniem lepiej jest naprawić i sprzedać, bo zawsze można powiedzieć, że była wada lakiernicza drzwi i ASO naprawiło.. i może ktoś to łyknie.. a sprzdając z "rudą" kupujący od razu stwierdzi, że auto jest trefne i to być może nie tylko na drzwiach, ale gnije od środka wszystko... A jak się naprawi, to nie będzie nic widać i podaje się wersje "tylko wadliwych drzwi" -ale już naprawionych i wtedy moim zdaniem weźmie się więcej... tak czy siak za tego typu auto już nikt nie da pełnej ceny- w znaczeniu nic nie robione, bezwypadkowe, nielakierowane... bo kupujący wiedząc, ze była sytuacja z korozją/naprawy, będzie już podejrzliwy, że ta, może być wszędzie, nie tylko na drzwiach.. chyba, że będą jakieś dogłębne oględziny... i wtedy sytuacja będzie jasna. Osobiście jakbym miał kupować takie prawie nowe auto z rudą byłbym bardzo podejrzliwy i bym schodził ostro z ceną - argumentujące- że muszę włożyć w naprawę z 10tys.zł.
              Last edited by Grzechu; 04-05-2020, 14:43.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                Panowie, moim zdaniem lepiej jest naprawić i sprzedać, bo zawsze można powiedzieć, że była wada lakiernicza drzwi i ASO naprawiło.. i może ktoś to łyknie.. a sprzdając z "rudą" kupujący od razu stwierdzi, że auto jest trefne i to być może nie tylko na drzwiach, ale gnije od środka wszystko... A jak się naprawi, to nie będzie nic widać i podaje się wersje "tylko wadliwych drzwi" -ale już naprawionych i wtedy moim zdaniem weźmie się więcej... tak czy siak za tego typu auto już nikt nie da pełnej ceny- w znaczeniu nic nie robione, bezwypadkowe, nielakierowane... bo kupujący wiedząc, ze była sytuacja z korozją/naprawy, będzie już podejrzliwy, że ta, może być wszędzie, nie tylko na drzwiach.. chyba, że będą jakieś dogłębne oględziny... i wtedy sytuacja będzie jasna. Osobiście jakbym miał kupować takie prawie nowe auto z rudą byłbym bardzo podejrzliwy i bym schodził ostro z ceną - argumentujące- że muszę włożyć w naprawę z 10tys.zł.
                Tylko że to nie są jedne drzwi a zarówno drzwi przednie tylne i klapa a do tego malowanie będzie jeszcze wchodziło na błotniki (cieniowanie). Taką informację dostałem wstępnie w autoplaza i na coś takiego jeśli miałbym sprzedawać to na pewno się nie pisze.

Comment

• Ale chodzi o to, że jak masz to udokumentowane, to kupujący inaczej będzie na to patrzył, bo auto nie było naprawiane "po dzwonie" tylko po wadach lakierniczych wymienionych elementów.. tak mi się przynajmniej wydaje.. i na dodatek kupujący nie będzie miał argumentów, że musisz mu obniżyć cenę z 10tys. zł na naprawę... a w tym stanie niestety będziesz musiał zejść sporo w ceny, no ale różnie to bywa, czasem można trafić na "głupiego" klienta Zrobisz jak uważasz. Tak czy siak ja bym poprosił ASO o dogłębne oględziny auta, żeby widzieć w jakim jest stanie, czyli profile zamknięte rama, podłoga.. wszystko tam gdzie się da zajrzeć. To jest na prawdę poważna sytuacja.. to auto nie kosztuje 30-40tys. zł.. tylko z 70-80tys.zł.. nikt tyle na rudę nie wyda.. chyba, że handlarz.. ale on będzie chciał zarobić.
                  Last edited by Grzechu; 04-05-2020, 14:54.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                    Ale chodzi o to, że jak masz to udokumentowane, to kupujący inaczej będzie na to patrzył, bo auto nie było naprawiane "po dzwonie" tylko po wadach lakierniczych wymienionych elementów.. tak mi się przynajmniej wydaje.. i na dodatek kupujący nie będzie miał argumentów, że musisz mu obniżyć cenę z 10tys. zł na naprawę... a w tym stanie niestety będziesz musiał zejść sporo w ceny, no ale różnie to bywa, czasem można trafić na "głupiego" klienta Zrobisz jak uważasz. Tak czy siak ja bym poprosił ASO o dogłębne oględziny auta, żeby widzieć w jakim jest stanie, czyli profile zamknięte rama, podłoga.. wszystko tam gdzie się da zajrzeć.
                    Auto będzie na gwarancji więc jak gościu będzie chciał zejść dużo z ceny to mu zwyczajnie podziękuję. Ja problemu nie widzę. Taka podjąłem decyzję, auto będę robić tylko jeśli z nim zostanę na dłużej.

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
                      Auto będzie na gwarancji
                      Pierwsze pytanie które usłyszysz - to czemu Pan tego nie zrobił na gwarancji ? I potem: biorę ale za tyle i tyle.. i tutaj będzie ostry zjazd z ceną. Ale ok, nie ma co tego ciągnąć, taka moja opinia, szanuję też twoją.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      Coś na temat olejów..

Comment

Auto będzie na gwarancji więc jak gościu będzie chciał zejść dużo z ceny to mu zwyczajnie podziękuję. Ja problemu nie widzę. Taka podjąłem decyzję, auto będę robić tylko jeśli z nim zostanę na dłużej.
                        Chciałbyś kupić przedmiot/rzecz za pełną wartość którą od razu musisz oddać do naprawy?
                        Ja zrobiłbym tak jak Grzechu pisze ale to Twoje auto i decyzja.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                          Chciałbyś kupić przedmiot/rzecz za pełną wartość którą od razu musisz oddać do naprawy?
                          Ja zrobiłbym tak jak Grzechu pisze ale to Twoje auto i decyzja.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
                          Naprawiając auto i tak będę musiał zejść z ceny podobnie jak sprzedając z korozją. Wolę dać kupującemu możliwość podjęcia dalszych decyzji co z autem robić. Moim zdaniem to ile będę musiał opuścić z ceny czy auto naprawie czy nie będzie bardzo do siebie zbliżone i stąd taką podjąłem decyzję. No chyba że z autem zostanę to wtedy oczywiście będę je naprawiać.

Comment

• W moim przypadku na 99% będą tylko delikatne zaprawki, poza drzwiami nie mam nigdzie rudej, jeśli tylko zrobią to dobrze, to z żadnej kasy nie zamierzam schodzić. Nie pierwsze auto, gdzie drzwi były malowane i nie ma co robić tragedii. Zresztą na otomoto bezwypadka z salonu ze świecą szukać, w większości przypadków, albo z pl salonu powypadkowe albo z zagranicy z Eu gdzie różnie bywa albo szrot z USA.

Comment

W moim przypadku na 99% będą tylko delikatne zaprawki, poza drzwiami nie mam nigdzie rudej, jeśli tylko zrobią to dobrze, to z żadnej kasy nie zamierzam schodzić. Nie pierwsze auto, gdzie drzwi były malowane i nie ma co robić tragedii. Zresztą na otomoto bezwypadka z salonu ze świecą szukać, w większości przypadków, albo z pl salonu powypadkowe albo z zagranicy z Eu gdzie różnie bywa albo szrot z USA.
                              Oczywiście że tak tylko mieć lekko maźniete jedne drzwi a mieć lakierowany cały bok i tył to już się robi różnica i w kontekście sprzedaży wygląda to już słabo. Wciąż myślę czy jednak nie naprawić i zostać z autem na dłużej bo poza tą nieszczęsną rudą i kilkoma pierdolami auto jest super.

Comment

Byłem dzisiaj w ASO. Rdza na obydwu drzwiach oraz na tylnej klapie (wewnątrz auta ale zachodzi już na zewnątrz). Proponują malowanie wszystkich tych elementów wraz z cieniowaniem na błotniki. Oczywiście nie dają żadnej gwarancji że za rok nie będzie powtórki. Ja chyba temat odpuszczam i auta się będę pozbywać. Szkoda bo autem jeździ się super i ciężko będzie kupić auto o takim prowadzeniu w tej cenie.
                                To chcesz powiedzieć, że pomimo rdzy na wewnętrznej stronie drzwi chcą wyjść z lakierem na zewnątrz? Przecież to bez sensu - katana ma rację te ogniska rdzy, które wrzuciliśmy na drzwiach kwalifikują się do zaprawkowania a nie przelakierowania całego elementu - to dla mnie ewidentne nakręcanie kosztów przez ASO. Nie wiem jak wygląda tylna klapa bo być może tam jest gorzej.
                                Jak możesz to wrzuć foty klapy - dzięki!
                                Moja Hania
                                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Working...
                                X