Ja byłem ostatnio w salonie Subaru, z tylu stał nowy forester, z rozwalonym błotnikiem, zderzakiem i tylna klapą. Jeszcze byl oklejony nawet. Wjechał w niego klient ASo który zostawiał samochód na przegląd, podcza parkowania przypieprzyl z niezłym impetem i mocno skasował tyl nowego Forka. Auto zostanie naprowione i sprzedane jako nowe, szczerzę wątpię czy nowy wlasciel bedzie w 100% świadomy historii auta.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lakier wady
Collapse
X
-
Zamieszczone przez plastik1989 Zobacz postaJa byłem ostatnio w salonie Subaru, z tylu stał nowy forester, z rozwalonym błotnikiem, zderzakiem i tylna klapą. Jeszcze byl oklejony nawet. Wjechał w niego klient ASo który zostawiał samochód na przegląd, podcza parkowania przypieprzyl z niezłym impetem i mocno skasował tyl nowego Forka. Auto zostanie naprowione i sprzedane jako nowe, szczerzę wątpię czy nowy wlasciel bedzie w 100% świadomy historii auta.
U mnie grubość lakieru na elementach różniących się odcieniami wynosi równe 90mikronów, patrząc na wprost i z tyłu nie widać kompletnie różnicy. Widać to patrząc od przodu w większej odległości i pod odpowiednim światłem.Różnica nie jest jakaś mocna ale jest.
Tak z ciekawości w paru autach innych marek japońskich też widziałem podobny efekt.Last edited by Krajcek; 02-05-2018, 13:19.
Comment
-
Zamieszczone przez Krajcek Zobacz postaAle w tym przypadku obowiązkiem sprzedawcy jest poinformować klienta o tym, że auto było naprawiane. Zatajenie takiej informacji to przestępstwo i oszustwo.
U mnie grubość lakieru na elementach różniących się odcieniami wynosi równe 90mikronów, patrząc na wprost i z tyłu nie widać kompletnie różnicy. Widać to patrząc od przodu w większej odległości i pod odpowiednim światłem.Różnica nie jest jakaś mocna ale jest.
Tak z ciekawości w paru autach innych marek japońskich też widziałem podobny efekt.
Comment
-
Cześć wszystkim.
Też mam takie kropki, tylko na całym aucie. Jutro jadę do Aso i zobaczymy co oni na to. (jak będę wiedział to napisze.)
Powoli zaczyna mnie to irytować bo auto nie ma jeszcze 4 miesięcy nawet, a tu:
1.akcja z lakierem,
2.wymiana podsufitki w ASO (to już uznali- czekam na części po weekendzie będą wymieniać).
W takim tempie to honda się za dwa lata zbiodegraduje
Zapraszam do działu powitań, tam zaczynamy przygodę z CF. No i regulamin. PozdrawiamLast edited by Elwizardos; 29-04-2019, 15:51.
Comment
-
Zamieszczone przez Lord Wiaderny Zobacz postaCześć wszystkim.
Też mam takie kropki, tylko na całym aucie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Takie coś. DSC_0687.jpg
Wyłazi na całym aucie. Szczególnie toto widać jak jest ładna pogoda.
W ASO ze względu na pogodę (deszcze niespokojne) przełożyli mi wizytę na po weekendzie
Comment
-
Kurcze.. czy tylko ja nie mogę rozkminić która to jest część auta?
I co to są za przetarcia ? (te zaznaczone)
DSC_0687b.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez xroma Zobacz postaKurcze.. czy tylko ja nie mogę rozkminić która to jest część auta?
[ATTACH=CONFIG]47152[/ATTACH]
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Witam,
Trochę z innej beczki. Wczoraj W Warszawie dostałem kamieniem od kosiarki i nam dwa zadrapania na drzwiach około 5 mm. Niestety widać blachę. Kolor czerwony, lakier niemetalizowany, sedan. Macie jakieś pomysły jak to usunąć?
Pozdrawiam
Paweł
Comment
-
Zamieszczone przez PAWEŁ00 Zobacz postaWitam,
Trochę z innej beczki. Wczoraj W Warszawie dostałem kamieniem od kosiarki i nam dwa zadrapania na drzwiach około 5 mm. Niestety widać blachę. Kolor czerwony, lakier niemetalizowany, sedan. Macie jakieś pomysły jak to usunąć?
Pozdrawiam
Paweł
Comment
-
hej
podłącze się do wątku... kupuję Civica X gen polift 1.5 sport plus
pytanie Waszym zdaniem jaki kolor auta najbezpieczniej kupić aby potem nie marnować czasu na zabawę w "ciuciubabkę" z serwisem gwarancyjnym hondy?
btw jak oceniacie serwis w Szczecinie ( gazet.pl ?). ?
Comment
-
Poczytaj wątek o korozji X g. tyczący 5D z licznymi zdjęciami, bardzo pouczający.Twój wybór, ale warto podjąć go bardziej świadomie bo potem można mieć pretensje tylko do siebie.Ja sobie 5D Sport plus odpuscilem, choc dostałem dobrą ofertę, wlasnie ze względu na duże ryzyko, że kupię korozję w pakiecie.
Civiki 4D czyli sedany made in Turkay jak na razie sa "jeszcze?" wolne od przypadłosći 5 D made in England, może warto pojsc tą drogą?
Comment
Comment