Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakier wady

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja byłem ostatnio w salonie Subaru, z tylu stał nowy forester, z rozwalonym błotnikiem, zderzakiem i tylna klapą. Jeszcze byl oklejony nawet. Wjechał w niego klient ASo który zostawiał samochód na przegląd, podcza parkowania przypieprzyl z niezłym impetem i mocno skasował tyl nowego Forka. Auto zostanie naprowione i sprzedane jako nowe, szczerzę wątpię czy nowy wlasciel bedzie w 100% świadomy historii auta.
    www.simple-events.pl

Comment

Zamieszczone przez plastik1989 Zobacz posta
      Ja byłem ostatnio w salonie Subaru, z tylu stał nowy forester, z rozwalonym błotnikiem, zderzakiem i tylna klapą. Jeszcze byl oklejony nawet. Wjechał w niego klient ASo który zostawiał samochód na przegląd, podcza parkowania przypieprzyl z niezłym impetem i mocno skasował tyl nowego Forka. Auto zostanie naprowione i sprzedane jako nowe, szczerzę wątpię czy nowy wlasciel bedzie w 100% świadomy historii auta.
      Ale w tym przypadku obowiązkiem sprzedawcy jest poinformować klienta o tym, że auto było naprawiane. Zatajenie takiej informacji to przestępstwo i oszustwo.
      U mnie grubość lakieru na elementach różniących się odcieniami wynosi równe 90mikronów, patrząc na wprost i z tyłu nie widać kompletnie różnicy. Widać to patrząc od przodu w większej odległości i pod odpowiednim światłem.Różnica nie jest jakaś mocna ale jest.
      Tak z ciekawości w paru autach innych marek japońskich też widziałem podobny efekt.
      Last edited by Krajcek; 02-05-2018, 13:19.

Comment

Zamieszczone przez Krajcek Zobacz posta
        Ale w tym przypadku obowiązkiem sprzedawcy jest poinformować klienta o tym, że auto było naprawiane. Zatajenie takiej informacji to przestępstwo i oszustwo.
        U mnie grubość lakieru na elementach różniących się odcieniami wynosi równe 90mikronów, patrząc na wprost i z tyłu nie widać kompletnie różnicy. Widać to patrząc od przodu w większej odległości i pod odpowiednim światłem.Różnica nie jest jakaś mocna ale jest.
        Tak z ciekawości w paru autach innych marek japońskich też widziałem podobny efekt.
        Pewnie powie o drobnej szkodzie parkingowej o ile w ogóle.
        www.simple-events.pl

Comment

Cześć wszystkim.

Też mam takie kropki, tylko na całym aucie. Jutro jadę do Aso i zobaczymy co oni na to. (jak będę wiedział to napisze.)

Powoli zaczyna mnie to irytować bo auto nie ma jeszcze 4 miesięcy nawet, a tu:
          1.akcja z lakierem,
          2.wymiana podsufitki w ASO (to już uznali- czekam na części po weekendzie będą wymieniać).

W takim tempie to honda się za dwa lata zbiodegraduje

Zapraszam do działu powitań, tam zaczynamy przygodę z CF. No i regulamin. Pozdrawiam
          Last edited by Elwizardos; 29-04-2019, 15:51.

Comment

Zamieszczone przez Lord Wiaderny Zobacz posta
            Cześć wszystkim.

Też mam takie kropki, tylko na całym aucie.
            jakie kropki?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Takie coś. DSC_0687.jpg

Wyłazi na całym aucie. Szczególnie toto widać jak jest ładna pogoda.

W ASO ze względu na pogodę (deszcze niespokojne ) przełożyli mi wizytę na po weekendzie

Comment

trochę słaba jakość żebym mógł coś na ten temat powiedzieć. Zobaczymy co ASO na to. Daj znać koniecznie

Comment

Kurcze.. czy tylko ja nie mogę rozkminić która to jest część auta?
                  I co to są za przetarcia ? (te zaznaczone)

DSC_0687b.jpg

Comment

Zamieszczone przez xroma Zobacz posta
                    Kurcze.. czy tylko ja nie mogę rozkminić która to jest część auta?

[ATTACH=CONFIG]47152[/ATTACH]
                    też się nad tym zastanawiałem i o które "kropki" chodzi

Comment

Comment

Witam,
                        Trochę z innej beczki. Wczoraj W Warszawie dostałem kamieniem od kosiarki i nam dwa zadrapania na drzwiach około 5 mm. Niestety widać blachę. Kolor czerwony, lakier niemetalizowany, sedan. Macie jakieś pomysły jak to usunąć?
                        Pozdrawiam
                        Paweł

Comment

Zamieszczone przez PAWEŁ00 Zobacz posta
                          Witam,
                          Trochę z innej beczki. Wczoraj W Warszawie dostałem kamieniem od kosiarki i nam dwa zadrapania na drzwiach około 5 mm. Niestety widać blachę. Kolor czerwony, lakier niemetalizowany, sedan. Macie jakieś pomysły jak to usunąć?
                          Pozdrawiam
                          Paweł
                          Jeśli do blachy to polerka nic nie da. Więc albo olać albo zrobić zaprawke. Całych drzwi z takiego powodu bym nie lakierował.

Comment

Trzeba to zrobić jak najszybciej. Jeśli poszło do blachy może wdać się korozja i wtedy całe drzwi do robienia. Lakier zaprawkowy powinien dać radę.
                            Pozdrawiam Czarodziej
                            Mój Szogun

Comment

hej
                              podłącze się do wątku... kupuję Civica X gen polift 1.5 sport plus
                              pytanie Waszym zdaniem jaki kolor auta najbezpieczniej kupić aby potem nie marnować czasu na zabawę w "ciuciubabkę" z serwisem gwarancyjnym hondy?
                              btw jak oceniacie serwis w Szczecinie ( gazet.pl ?). ?

Comment

Poczytaj wątek o korozji X g. tyczący 5D z licznymi zdjęciami, bardzo pouczający.Twój wybór, ale warto podjąć go bardziej świadomie bo potem można mieć pretensje tylko do siebie.Ja sobie 5D Sport plus odpuscilem, choc dostałem dobrą ofertę, wlasnie ze względu na duże ryzyko, że kupię korozję w pakiecie.
                                Civiki 4D czyli sedany made in Turkay jak na razie sa "jeszcze?" wolne od przypadłosći 5 D made in England, może warto pojsc tą drogą?

Comment

Working...
                                X