Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakier wady

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lakier wady

Witam
    Prosiłbym abyście sprawdzili u siebie lakier
    W części dach maska
    U mnie robią się wybarwienia w postaci plam około 5cm
    Dziś to zgłosiłem miałem jakiś czas temu dwie na masce
    Teraz pojawiło się to samo ale około 5 na dachu kolor Pearl

Ja miałem to samo w IX genie kolor twilight blue - skończyło się lakierowaniem maski na gwarancji

Comment

Tyle że u mnie to postępuje maska teraz dach na którym jest masakra

Comment

DSC_1777.jpgDSC_1783.jpg

Comment

Wygląda to bardzo podobnie jak u mnie , ja też na początku nie widziałem tych wad , dopiero w mocnym halogenowym świetle pod kątem było widać . To jest lakier biała perła?

Comment

Napisz co to za model (4d 5d?), jaki kolor (bo chyba nie white pearl jak piszesz), gdzie dokładnie sa te przebarwienia i napisz gdzie kupiłeś.

Ja mam sedana kupionego w Honda Park Łódź i w lato pod pewnym kątem też dostrzegam przebarwienie lakieru, choć nie aż tak wyraźne. Plama jest wielkości dłoni. Dopiero ten wątek mi to przypomniał. Przebarwienie widać po dokładnym umyciu auta (czyli jak myłem w lato) i pod pewnym kątem. Mój kolor to grafit (wynikałoby, że ten sam co Twój sądząc po zdjęciach).

Do tego KONIECZNIE sprawdź grubość lakieru na aucie. Napisz jaką ma grubość.

Ja miałem drobne obtarcie i w ASO przed wyceną zmierzyli mi lakier: wszędzie było równe 70 mikronów, a na masce 140. Nawet 170 w jednym miejscu. Honda Poland umywa ręce. Dealer twierdzi, że takie auto dostał i nic nie robił.
            Last edited by kajojek; 14-02-2018, 18:49.

Comment

To jest chyba wina niedosuszonej wodnej bazy. Kiedyś polakierowałem auto i po wystawieniu na mróz zrobiło się właśnie coś takiego.
              Technologia była nowa,nikt się nie znał...
              To by się nawet zgadzało z tą grubością,może za syto i nie odparowała woda.

Comment

Model 5d kolor sonic Grey
                Latem
                Ponoć będą próbować dogrzac ten lakier
                Jak nie pomoże malowanie

Comment

Kolor sonic greay model 5d
                  Kupiony w Koszalinie
                  Wada wyszła na masce na jesień a na dachu około tygodnia temu po mrozach wcześniej tego nie było bo przeglądałem auto dokładnie po tych plamach na masce

Comment

Zamieszczone przez mapmen Zobacz posta
                    Model 5d kolor sonic Grey
                    Latem
                    Ponoć będą próbować dogrzac ten lakier
                    Jak nie pomoże malowanie
                    Zobacz TUTAJ, jest tam przedstawiony biuletyn serwisowy opisujący podobne zjawisko w VIII i IX genie.
                    Sugeruje on właśnie "dogrzanie" lakieru, polerkę zdecydowanie odradza.

Comment

Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                      Napisz co to za model (4d 5d?), jaki kolor (bo chyba nie white pearl jak piszesz), gdzie dokładnie sa te przebarwienia i napisz gdzie kupiłeś.

Ja mam sedana kupionego w Honda Park Łódź i w lato pod pewnym kątem też dostrzegam przebarwienie lakieru, choć nie aż tak wyraźne. Plama jest wielkości dłoni. Dopiero ten wątek mi to przypomniał. Przebarwienie widać po dokładnym umyciu auta (czyli jak myłem w lato) i pod pewnym kątem. Mój kolor to grafit (wynikałoby, że ten sam co Twój sądząc po zdjęciach).

Do tego KONIECZNIE sprawdź grubość lakieru na aucie. Napisz jaką ma grubość.

Ja miałem drobne obtarcie i w ASO przed wyceną zmierzyli mi lakier: wszędzie było równe 70 mikronów, a na masce 140. Nawet 170 w jednym miejscu. Honda Poland umywa ręce. Dealer twierdzi, że takie auto dostał i nic nie robił.
                      I jak u ciebie to wygląda nie chcą zrobić na gwarancji?
                      Za tydzień w czwartek tam jadę na serwis i będę rozmawiał co dalej
                      Dziwne byłoby gdyby nie chcieli tego uwzględnić skoro występuje na masce i dachu ale wszystko możliwe
                      Ja osobiście widziałem jak to auto zjezdzalo z lawety u dilera za dwa dni zabrałem auto

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
                        Zobacz TUTAJ, jest tam przedstawiony biuletyn serwisowy opisujący podobne zjawisko w VIII i IX genie.
                        Sugeruje on właśnie "dogrzanie" lakieru, polerkę zdecydowanie odradza.
                        Tak też zasugerował specjalista od blach w serwisie
                        O tyle dobrze że grupa mojsiuk w Koszalinie podchodzi super do tematu mają w jednym miejscu salon Mercedesa i nowoczesny warsztat blacharsko lakierniczy
                        Widać że pojęcie mają bo i widziałem wczoraj brabusa g63 na lakierni tez ponoć gwarancyjnej jak się okazało

Comment

Dogrzewanie nic nie da - u mnie robili to dwa razy - wady w żaden sposób to nie zlikwidowało,

Comment

Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                            Dogrzewanie nic nie da
                            Może nie dać bo klar jest nieprzepuszczalny,a woda pod nim zostanie na zawsze.Dogrzanie to półśrodek na chwilę.

Comment

Poczytałem trochę na forum civicx.com na ten temat - okazuje się żę u Hamburgerów problem dokładnie jak u Ciebie jest dość częsty - dokładnie takie okrągłe plamy jak na Twoich zdjęciach - części użytkowników dealer to spolerował, część miała lakierowane elementy. Oczywiście problem dotyczy tylko hatchbacków (w tym niestety również CTR) - a więc ewidentnie Swindon dało ciała.

Ogólnie cała sprawa jest żenująca - od 2 generacji civica są takie problemy, teraz było wielkie halo, nowa lakiernia w Swindon, technologia Accury itp - a widać te same problemy ciągle wracają, tylko lakier coraz cieńszy ....
                              Last edited by michael_l; 15-02-2018, 08:40.

Comment

Working...
                              X