Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

X gen - jakość lakieru

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ktoś zapewne przez nieuwagę zachaczyl delikatnie torbą czy innym przedmiotem o zderzak a dokładnie o jego dolną część piano Black i ją zarysował. Mam pastę polerską sonax. Czy jest sens ręcznie to pokryć taką pastą, czy macie lepszy pomysł?IMG_20190329_071653.jpgIMG_20190324_175530.jpg

Comment

• Polerka pomoże na 100%. Sam wcześniej porysowalem taki element chcąc zetrzeć zaschniete ptasie odchody. Teraz śladu nie ma i wygląda jak po wyjeździe z salonu.

Comment

• Generalnie jest tak, że jak polejesz wodą i nie widać zadrapań to oznacza to, że można w 100% usunąć przetarcie. Jeśli po polaniu wodą dalej widać białe rysy, to polerka jedynie trochę może zmniejszyć widoczność rys.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
          Czy jest sens ręcznie to pokryć taką pastą, czy macie lepszy pomysł?
          Ja bym spróbował a jak coś będzie nie tak to wybierz się do firmy detailingowej.

Comment

• Pastą polerską się poleruje a nie pokrywa.

Comment

• Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz posta
              Generalnie jest tak, że jak polejesz wodą i nie widać zadrapań to oznacza to, że można w 100% usunąć przetarcie. Jeśli po polaniu wodą dalej widać białe rysy, to polerka jedynie trochę może zmniejszyć widoczność rys.

Nie do końca się z tym zgodzę. Mam obicie na drzwiach które po myciu jest zupełnie nie widoczne. Pojechałem do bardzo polecanej firmy detailingowej i z góry mnie uprzedzili że polerka zmniejszy te obicie ale zupełnie go nie zlikwidują. I faktycznie po polerce widać mniej ale cały czas jest widoczne i to wyraźnie. Być może jakby mocno spolerowac to by zniknęło ale nie będę ryzykowac mocnej polerki na praktycznie nowym aucie.

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
                Nie do końca się z tym zgodzę. Mam obicie na drzwiach które po myciu jest zupełnie nie widoczne. Pojechałem do bardzo polecanej firmy detailingowej i z góry mnie uprzedzili że polerka zmniejszy te obicie ale zupełnie go nie zlikwidują. I faktycznie po polerce widać mniej ale cały czas jest widoczne i to wyraźnie. Być może jakby mocno spolerowac to by zniknęło ale nie będę ryzykowac mocnej polerki na praktycznie nowym aucie.
                Jest jak piszesz - trzeba by mocno spolerować. Czy warto-każdy sam musi sobie odpowiedzieć.
                W twoim przypadku to może być dosłownie na granicy i próba spolerowania może zakończyć się przetarciem lakieru.

Ja tylko napisałem wcześniej jak to jest ogólnie - a to nie oznacza że jest łatwo podjąć decyzję co robić w określonej sytuacji.

Comment

• Jechać do zakładu detailigowego. Przestać o tym myśleć. Koszt do 100zl.

Comment

• papier wodny 2500 w celu wyrównania i potem pastą polerską. Bać się nie ma co bo i tak inaczej się tego nie usunie.
                    No i za taką bzdurę nie ma co komuś płacić bo zrobi tak samo.
                    Dopytałbym jeszcze tylko z tą gradacją papieru, czy wcześniej nie trzeba czymś grubszym np. 1500?

Comment

• Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                      papier wodny 2500 w celu wyrównania i potem pastą polerską. Bać się nie ma co bo i tak inaczej się tego nie usunie.
                      No i za taką bzdurę nie ma co komuś płacić bo zrobi tak samo.
                      Dopytałbym jeszcze tylko z tą gradacją papieru, czy wcześniej nie trzeba czymś grubszym np. 1500?
                      Można 1500 - 2000 - 2500 aczkolwiek z 1500 trzeba być ostrożnym.

Druga sprawa nie ma szans ręcznie spolerować ani takich rys ani rys po papierze 2500. Więc tylko i wyłącznie maszyna polerska.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Mam dzisiaj chyba pecha) ktoś mi jeszcze obtarł lusterko. I tutaj już jest ewidentnie do podkładu więc tylko zaprawka. Na szczęście małe to jest, około 2-3 mm. Jadę po pendzelek bo oryginalny lakier z hondy mam. IMG_20190329_172703.jpg

Comment

• Po zakupie miernika lakieru przystąpiłem do pomiarów i generalnie grubość powłoki w moim kurduplu utrzymuje się w granicach 110 ( np maska) - 120/130 (drzwi) . Miejscami 130/140 (dach). Miejsca jak progi itp w granicach 90. Lakier White Orchid Pearl.

Comment

• Lakier powiedzmy szczerze jest beznadziejny, ale nie tyczy się to tylko Civiców.

Mam pytanie, czy ktoś zastanawiał się nad oklejeniem folią bezbarwną "samoleczącą się", maski samochodu? Nie chodzi o koszt, tylko czy po prostu warto? W końcu Civic to nie Lambo, jednak pojawiające się ostatnio często (niewielkie) odpryski zaczynają trochę martwić. Za 3 lata takich odprysków może być powiedzmy z tysiąc.

Więc co wtedy, oddać element do przemalowania w ASO? Wymienić na nową maskę? Czy już teraz, zabezpieczyć lakier folią?

Comment

• Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz posta
                              Lakier powiedzmy szczerze jest beznadziejny, ale nie tyczy się to tylko Civiców.

Mam pytanie, czy ktoś zastanawiał się nad oklejeniem folią bezbarwną "samoleczącą się", maski samochodu? Nie chodzi o koszt, tylko czy po prostu warto? W końcu Civic to nie Lambo, jednak pojawiające się ostatnio często (niewielkie) odpryski zaczynają trochę martwić. Za 3 lata takich odprysków może być powiedzmy z tysiąc.

Więc co wtedy, oddać element do przemalowania w ASO? Wymienić na nową maskę? Czy już teraz, zabezpieczyć lakier folią?
                              Podejmij decyzję-przemyślenia masz, alternatywy widzisz- brakuje decyzji.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz posta
                                Podejmij decyzję-przemyślenia masz, alternatywy widzisz- brakuje decyzji.
                                No kurczę, decyzje ogranicza jedynie brak zaufania do stosunkowo, dopiero raczkujących w tym kraju studio wrapujących.

Ktoś orientuje się, ile może kosztować nowa maska Civica w ASO? Albo koszt przemalowania elementu?

Comment

Working...
                                X