Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Falująca maska

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

U mnie w HB wersja sport też faluje.
    Niedługo przegląd to zobaczę co na to powiedzą.

Comment

Mam sedana polifta nic nie poprawili, od 140 maska faluje jak głupia, lub przy 100 przy mijaniu tirów, spróbuję wykręcić odbojniki, też myślę czy jakby rozszczelnić komorę silnika przy szybie (uszczelka) to by nie pomogło, były lepszy przelot powietrza a nie pompowanie komory silnika.

Comment

Zamieszczone przez S-CHARGER Zobacz posta
        Mam sedana polifta nic nie poprawili, od 140 maska faluje jak głupia
        Zaczną coś z tym robić, jak komuś zamek nie wytrzyma i maska odleci w czasie jazdy. Na razie nic z tym nie robią.

Comment

Wykręciłem odbojniki na maxa w górę i skróciłem uszczelkę przy szybie po 7cm i jest znacznie lepiej, pojeżdżę po testuję, jeszcze by można lekko zamek opuścić żeby maska lepiej dolegała do przedniej uszczelki przez co bardziej się napręży.

Comment

u mnie maska też pracuje przy wysokich prędkościach.
            Jechałem ostatnio przez Niemcy z prędkościami 180-200 km/h to wyraźnie było widać jak boczne rejony maski pracują.
            Jednakże mimo tego że jechałem tak prawie 2h to maska nie odleciała, ani nie uszkodził się lakier nadkoli, co nasuwa wniosek że "praca" maski została wliczona w fabryczne odstępy między elementami
            sigpic
            FK2 http://www.civicforum.pl/showthread....FK2-by-maniaco
            FK3 http://www.civicforum.pl/showthread....al-Black-Pearl
            FK9 http://www.civicforum.pl/showthread....ec-AT-Prestige

Comment

Zamieszczone przez maniaco Zobacz posta
              u mnie maska też pracuje przy wysokich prędkościach.
              Jechałem ostatnio przez Niemcy z prędkościami 180-200 km/h to wyraźnie było widać jak boczne rejony maski pracują.
              Jednakże mimo tego że jechałem tak prawie 2h to maska nie odleciała, ani nie uszkodził się lakier nadkoli, co nasuwa wniosek że "praca" maski została wliczona w fabryczne odstępy między elementami
              Chyba bardzo się spieszyłeś, że przez 2h jechałeś prawie z maksymalną prędkością.

Comment

Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
                Chyba bardzo się spieszyłeś, że przez 2h jechałeś prawie z maksymalną prędkością.
                Pewnie przed kwarantanna chcial wrocic

Comment

ta jazda 180-200 przez 2h to na oleju 0w20?

Comment

@Lysek_81
                    Gdzie udało Ci się znaleźć 400-to kilometrowy odcinek bez ograniczenia prędkości do 130km/h lub mniej?
                    Pytam bo często jeżdżę przez Niemcy więc sam chętnie skorzystam z takiej ekspresowej trasy.

Comment

Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta
                      @Lysek_81
                      Gdzie udało Ci się znaleźć 400-to kilometrowy odcinek bez ograniczenia prędkości do 130km/h lub mniej?
                      Pytam bo często jeżdżę przez Niemcy więc sam chętnie skorzystam z takiej ekspresowej trasy.
                      Ale to kolega „maniaco” tak szybko śmigał jego musisz spytać

Comment

Ok, źle spojrzałem na posty.:-)

Comment

Zamieszczone przez maniaco Zobacz posta
                          180-200 km/h? Chciałbym tak mieć. U mnie zaczyna podskakiwać od 140-150 km/h.

Comment

Zamieszczone przez Delta Zobacz posta
                            180-200 km/h? Chciałbym tak mieć. U mnie zaczyna podskakiwać od 140-150 km/h.
                            odkręć odbojniki, mi tak samo falowała, ale tak mega mocno, teraz nie faluje ostatnio leciałem 200 i nic

Comment

Dzisiaj dostałem samochód zastępczy civic sedan w dieslu. Przejechałem nim ponad 100km na S3 i powiem wam że byłem przerażony jak ta maska pracuje, jechałem przez krótki czas około 160km na godz. i nie wiedziałem że honda zrobiła coś takiego. Mam civica w hatchbacka ale u mnie to falowanie jest minimalne i gdyby na jeżdzie próbnej tak by mi ta maska mocno falowała to tłumaczenia hondy że ten typ tak ma to bym ich wyśmiał, zrezygnował z kupna i poszedłbym do konkurencji. To niedopuszczalne niedopatrzenie ze strony producenta aby wypuścić na drogi takie auto. Bałem się tym jechać aby nie spowodować wypadku, tragedia.

Comment

Zamieszczone przez S-CHARGER Zobacz posta
                                odkręć odbojniki, mi tak samo falowała, ale tak mega mocno, teraz nie faluje ostatnio leciałem 200 i nic
                                Może leciałeś z wiatrem, albo przy kompletnie bezwietrznej pogodzie. Też tak czasem mam. A odbojniki mam już od prawie dwóch lat odkręcone.

Comment

Working...
                                X