Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powłoka ochronna lakieru.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
    Na podstawie zdjęć wygląda na bardzo dobrą robotę.
    Na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony. Na żywo też wygląda to bardzo dobrze. Zniknęły rysy z czarnych elementów (a'la piano black).

Comment

Ja odebrałem auto z detailingu wczoraj a to link jak się prezentuje
      https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=062696a79e37092808_1836593529712591_860635060125040640_n.jpg
      Last edited by kisscinek; 13-07-2018, 18:28.

Comment

Ja swojego Civica zabezpieczyłem folią. Maska i nadkola oraz klosze lamp są oklejone folią która pod wpływem ciepłej wody sama się naprawia, czyli likwidują się rysy. Do tego Wnęki klamek wyklejone folią (400zł za 4 wnęki) bo już na oklejenie całych drzwi nie miałem funduszy. Może kiedyś zrobię drzwi w folii. Przed rysami, odpryskami na pewno chroni, o ile nie walnie w maskę jakiś "głaz". Koszt niecałe 3000 zł. Folia na 5 lat spokojnie wystarcza. Robione w jednej z Warszawskich firm detailingowych która zazwyczaj ogarnia jakies tam zwykłe lambo, ferrari czy porszawki. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Comment

Na zdjęciu nie widać, a czy w rzeczywistości widoczna jest ta folia?

Comment

Ostatnio przetestowałem ten wosk (sof t 99)Bardo łatwo się aplikuje nakłada się aplikatorem, a następnie nie czekając aż wyschnie wyciera sie mikrofibrą.Cały samochód razem z przetarciem IPA zrobiłem w godzine

Comment

Czyli tak szybko jak się nakłada, tak szybko będzie się degradował. Dobry na sobote pod remiza.

Comment

Mam nałożony ten wosk od prawie 3 miesięcy i po myciu dodatkowo podbijam efekt luxury gloss 99 w płynie i praktycznie podjeżdzam pod myjke i spłukuje samą wodą, ma całkiem niezłe właściwości hydrofobowe.
                A to widzę że jak się nie wybuli 3 albo więcej koła na ceramikę albo folię, to już obciach i wstyd.

Comment

Ceramika moim zdaniem jest ok ale jeśli nie pomaga na odpryski od kamieni nie jest warta tych pieniędzy ten wosk jest bardzo dobry na lato jak pisze kolega Katana ma wytrzymałość 3 miesięcy, na zimę używam soft 99 ale syntetyka wytrzymuje nawet rok ale wymaga dużo pracy. Pod remizą nigdy nie byłem to nie wiem jakie są przygotowania na taki festyn ale kolega Krajcek widzę jest ekspertem w tej branży
                  Last edited by Gość; 01-09-2018, 20:05.

Comment

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
                    Ostatnio przetestowałem ten wosk (sof t 99)Bardo łatwo się aplikuje nakłada się aplikatorem, a następnie nie czekając aż wyschnie wyciera sie mikrofibrą.Cały samochód razem z przetarciem IPA zrobiłem w godzine
                    Też zamierzam ten wosk kupić ,ponoć bardzo łatwo się nakłada i poleruje, rozumiem,że przed nałożeniem trzeba jakimś cleanerem przelecieć czy wystarczy dobrym szamponem umyć...

Comment

Ja przed tym woskiem poleruję pasta menzerna 2500 a potem wosk,ja mam do jasnych lakierów

Comment

po umyciu i wysuszeniu przed woskowaniem przecieram roztworem IPA z wodą a potem tylko woskowanie

Comment

Zamieszczone przez szery Zobacz posta
                          Ja przed tym woskiem poleruję pasta menzerna 2500
                          Na nowe auto dajesz polerkę? Nie boisz się, że uszkodzisz lakier? Chyba nie jest jeszcze aż w takim stanie?

Comment

Ta pasta jest o granulacji 2500 to jest pasta lekko ścierna więc nic się nie dzieje,tylko błyszczy się jak psu ...Użyłem jej raz na wiosnę i teraz,nie przesadzam
                            Last edited by szery; 03-09-2018, 23:29.

Comment

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
                              po umyciu i wysuszeniu przed woskowaniem przecieram roztworem IPA z wodą a potem tylko woskowanie
                              Ja używam 100% IPY, rozcieńczanie jej z wodą drastycznie pogarsza odtłuszczanie i niektórych mocniejszych wosków (np. wspomniane Fusso Coat) nie usunie - zobacz są testy na youtube.

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                              Też zamierzam ten wosk kupić ,ponoć bardzo łatwo się nakłada i poleruje, rozumiem,że przed nałożeniem trzeba jakimś cleanerem przelecieć czy wystarczy dobrym szamponem umyć...
                              Możesz użyć cleanera (jest dedykowany od Soft99, u mnie sprawdził się też dodo juice), ale po przeważnie i tak zalecają użycie IPY - Fusso lubi jałową powierzchnię i jeśli coś jest pod niego nałożone to skraca jego żywotność. Na kanale:
                              https://www.youtube.com/channel/UCEL...lnL7C0g/videos
                              są wskazówki dot. aplikacji Fusso - jeśli ktoś wcześniej nie miał z nim do czynienia to polecam zobaczyć.
                              Last edited by martin; 04-09-2018, 10:56.

Comment

Czym myjecie nasze X ,szczotką,gąbką czy rękawicą z microfibry bo jak wiadomo te nasze lakiery są cholernie delikatne.
                                Ja całe lata myłem auta szczotką z naturalnego włosia bo kiedyś się mówiło,że gąbką może z micro ziarenkami brudu rysować a włos szczotki te ziarenka spycha...
                                Last edited by gabler; 04-09-2018, 14:43.

Comment

Working...
                                X