Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powłoka ochronna lakieru.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja swoją kupowałem właśnie w Toruniu. Oklejałem w Mławie. Człowiek ma bardzo dobrą opinię. I ja to potwierdzam. Masz rację jeżeli chodzi o gotowe wykroje. Mój Civic był pierwszym który oklejał. Zapisał sobie wszystkie dane aby zamówić gotowe wykroje. Moją oklejał bez gotowców. Byłem przez cały czas przy robocie, ponieważ byłem ciekawy jak mu to wyjdzie. Całość zajęła mu ok 1,5 godz.

Comment

Zamieszczone przez michael.gerald Zobacz posta
      Ja swoją kupowałem właśnie w Toruniu. Oklejałem w Mławie. Człowiek ma bardzo dobrą opinię. I ja to potwierdzam. Masz rację jeżeli chodzi o gotowe wykroje. Mój Civic był pierwszym który oklejał. Zapisał sobie wszystkie dane aby zamówić gotowe wykroje. Moją oklejał bez gotowców. Byłem przez cały czas przy robocie, ponieważ byłem ciekawy jak mu to wyjdzie. Całość zajęła mu ok 1,5 godz.
      To bardzo dobre informacje. Czy zechcialbyś podać mi namiar na fachowca jak również źródło, z którego pozyskałeś materiał? Sądzę, że nawet gdybym miał jechać do Mławy to i tak wyjdzie to lepiej finansowo niż gdybym zlecał to tu na miejscu!

Comment

Witajcie. Świat oszalał i ja chyba też pomimo doświadczenia życiowego. Mamy Hanię Acco VII 2003 i pomimo cienkiego lakieru wygląda to bardzo dobrze. Lakierowana była tylko maska z powodu odprysków i raz polerowana. Kilka razy wosk. Oczywiście myta tylko ręcznie lub bezdotykowo i garażowana. Właśnie jesteśmy na etapie odbioru Civic X Sport Plus Red Really. To jedyny kolor, na który nie ma możliwości nałożenia metalik lub perła. I tu jest problem. Wydać około 3 tys.? Rozmawiam z dealerem na temat powłoki ceramicznej (AutoWitolin). Oczywiście sami nie robią tylko zlecają-polecają. Macie jakieś doświadczenia? Czasu mało więc proszę o rady, sugestie. Nigdy nie nakładałem żadnych powłok a Hania wygląda jak nowa.

W 2003 roku chyba lakiery były jeszcze z ołowiem a więc twardsze.
        Last edited by Lukas; 17-11-2018, 19:24.

Comment

Ja też mam Red Really, nałożyłem rok temu powłokę ceramiczną. Jestem bardzo zadowolony. W zasadzie to przez ten rok w większości to tylko spłukiwałem brud na myjkach karcherem, myłem tylko trzy razy ale sam na dwa wiadra, rękawicą i wycieram mikrofibrą.
          Brud przez ceramikę słabo się trzyma lakieru, kropelkowanie cały czas takie samo. Zero rysek. Ten nowy lakier nie jest taki zły.Tak go opisują:

Honda zainwestowała w nowe lakiernie w fabryce HUM.W nowoczesnych działach będzie(czytaj jest) aplikowany lakier o większej grubości, uzupełniony bezbarwną powłoką nowego typu. Z połączenia tych dwóch innowacji powstanie powłoka lakiernicza o wysokim połysku, odznaczająca się większą głębią, wyższą jakością oraz wzbogaconymi właściwościami odblaskowymi. Wszystko to oznacza, że powłoka lakiernicza w nowym Civicu osiągnie poziom jakościowy zbliżony do standardów Acury -amerykańskiej marki premium należącej do Hondy.

Comment

A gdzie i za ile jeśli to nie tajemnica?

Comment

Zamieszczone przez marmich58 Zobacz posta
              Rozmawiam z dealerem na temat powłoki ceramicznej (AutoWitolin). Oczywiście sami nie robią tylko zlecają-polecają. Macie jakieś doświadczenia? Czasu mało więc proszę o rady, sugestie. Nigdy nie nakładałem żadnych powłok a Hania wygląda jak nowa.
              Też kupowałem u nich auto ,sedan w kolorze burgundu.Ceramikę mam nałożoną i szczerze polecam,bo nawet jak przykurzona ,to i tak widać połysk ,brud trochę mniej przystaje ,lepiej odchodzą
              nieczystości na myjni bezdotykowej.Czy chroni od porysowania - nie, nie chroni.Tu masz moją Hanię :https://www.civicforum.pl/showthread...dy-Night-Pearl.

Ja wydałem 2350zł brutto(letnia promocja,ale nie w AutoWitolin) za powłokę 3-letnią , ceramika na felgach z zewnątrz i wewnątrz ,ceramika na plastikach zewnętrznych ,impregnacja foteli skórzanych ,wykładzin ,dresing na plastikach wewnętrznych.
              Last edited by Jasiek68; 18-11-2018, 09:53.

Comment

Wywalać 3 tysie za coś co i tak generalnie nie działa jak trzeba??? Faktycznie świat oszalał.
                Last edited by Krajcek; 18-11-2018, 13:05.

Comment

Zamieszczone przez marmich58 Zobacz posta
                  A gdzie i za ile jeśli to nie tajemnica?
                  Powłokę ceramiczną nałożyłem w Krakowie na ul . Opolskiej. Cena 3400 zł.

Comment

u mnie siedzi od roku nałożona Gtechniq CSL + EXO. 2x w roku jeżdżę do detailera na mycie, inspekcję, uzupełnienie EXO. Do tego zawsze jakaś powłoka na szyby.
                    Auto myte jest tylko na bezdotykowej, srednio raz w tygodniu. Warunków do mycia pod domem jeszcze nie mam.
                    Używam wszystkich programów z lancy i powiem, że ceramika daje radę. 30.000 przebiegu a ona nadal w dobrym stanie

Czy trzeba nadmiernie dbać? Nie uważam. Myślę, że należy traktować lakier tak samo w przypadku powłoki, jak i jej braku. Tj. mycie na dwa wiadra i zero myjni automatycznych. A powłoka tylko wspomaga łatwość mycia i daje zajebisty efekt po umyciu

Comment

Zamieszczone przez chrissb12 Zobacz posta
                      Używam wszystkich programów z lancy i powiem, że ceramika daje radę.
                      Tak, ceramika daje radę. Widać to dokładnie jak spłukuję auto albo pada deszcz. Krople oddzielone są od siebie jak po świeżym woskowaniu. Ciekawy jestem jak długo ten stan się utrzyma. Firma detailingowa zapewnia , że 5 lat.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        Tak, ceramika daje radę. Widać to dokładnie jak spłukuję auto albo pada deszcz. Krople oddzielone są od siebie jak po świeżym woskowaniu. Ciekawy jestem jak długo ten stan się utrzyma. Firma detailingowa zapewnia , że 5 lat.
                        Tak, ale tylko w sytuacji jeżeli będziesz przynajmniej raz w roku, najlepiej po okresie zimowym, mył detailigowo auto tj. oddawał do detailera auto w celu odświeżenia powłoki. Koszt takiej usługi, u mnie w Toruniu, to 120zl.

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
                          mył detailigowo auto tj. oddawał do detailera auto w celu odświeżenia powłoki.
                          Kiedyś zadzwonił do mnie detailer, że gratis zakonserwują mi powłokę. Po umyciu auta spryskali mi takim preparatem Ceramic Pro sport. Podpatrzyłem u nich i kupiłem to na allegro. W opisie jest ,że utrwala nałożoną powłokę. Dość drogie, 300 ml kosztuje 240 zł. Co trzecie mycie używam tego. Straszna chemia, śmierdzi jak cholera. Nie wiem czy to coś warte ale w głowie mam, że wydłużam żywotność powłoki.

Comment

Tak, ale tylko w sytuacji jeżeli będziesz przynajmniej raz w roku, najlepiej po okresie zimowym, mył detailigowo auto
                            Nie do końca rozumiem co znaczy myć auto detailingowo.

tj. oddawał do detailera auto w celu odświeżenia powłoki.
                            Takie coś robi się samemu. Co któreś mycie nakładam sealant hydrofobowy, albo QD z dodatkiem kwarcu. Kosztuje sporo mniej niż w zakładzie. Można to zrobić na myjni bezdotykowej, jeśli akurat nie ma kolejki aut. Idealnie jak ktoś może pod domem sobie auto ogarnąć, wtedy bezstresowo.
                            Pozdrawiam Czarodziej
                            Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                              Nie do końca rozumiem co znaczy myć auto detailingowo.
                              moim zdaniem detailer myje auto inaczej niż 99% z nas w domu, a tym bardziej myjnie ręczne, które kasują 40-60 zł za mycie. Podstawa to dwa wiadra, dobra rękawica i przede wszystkim pomieszczenie wolne od tłuszczu i kurzu.

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                              Takie coś robi się samemu. Co któreś mycie nakładam sealant hydrofobowy, albo QD z dodatkiem kwarcu. Kosztuje sporo mniej niż w zakładzie. Można to zrobić na myjni bezdotykowej, jeśli akurat nie ma kolejki aut. Idealnie jak ktoś może pod domem sobie auto ogarnąć, wtedy bezstresowo.
                              dokładnie, chodzi o coś hydrofobowego. Ja np. nie mam warunków, żeby dokładnie umyć auto pod uzupełnienie powłoki hydrofobowej. A przygotowanie pod pracę jest nie raz trudniejsze niż samo nałożenie tego produktu.

IMHO, jeżeli ktos ma zacięcie i czysty garaż, albo podwórko wolne od nadmiernego kurzu, jest w stanie uzupełnic samemu. Tylko, że te wszystkie środki są na tyle wydajne, że kupując ich jednorazowo za co najmniej 500-700 zł, to będę miał na kilka razy. A ja wolę oddać 2x w roku auto na usługe za 150 zł (po znajomości) i mieć z tym spokój Co komu wygodniej

Comment

Zamieszczone przez chrissb12 Zobacz posta
                                Ja np. nie mam warunków, żeby dokładnie umyć auto pod uzupełnienie powłoki hydrofobowej.
                                Jeśli nie masz warunków to oczywiście nie ma co się bawić w takie działania. Ale ja to robię tak, że wcześnie rano jak nie ma praktycznie żadnego ruchu na myjni bezdotykowej myję auto na dwa wiadra, oczywiście odpowiednimi środkami, rękawica, mikrofibra itd. Z myjni mam bardzo blisko do garażu, w garażu wycieram do sucha i nakładam powłokę utrwalającą ceramikę. Robię to samemu, bo widziałem jak to wykonują w studio detailingu i na pewno samemu zrobię to dokładniej. Co nie oznacza, że oni to robią niedokładnie, ale czasami się spieszą.
                                Last edited by Stach13; 17-01-2019, 10:13.

Comment

Working...
                                X