Jechałem tylko kilka razy wersją 5D (serwisowy) z adaptacyjnym zawieszeniem i pamiętam, że na jakimś ustawieniu było bardzo miękko (góra dół). Zauważałem to na progach osiedlowych z kostki, więc coś jest na rzeczy. Natomiast w sedanie jest sztywno i takiego efektu góra-dół na pewno nie ma, również na obwodnicy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co by tu wybrać ...Civic'a?
Collapse
X
-
No i po zakupach. Civic Sport Sonic Gray. Odbieram w przyszłą środę. Dziękuję wszystkim, którzy poświęcili chwilę na podzielenie się doświadczeniami.
Wybór w głowie był dokonany chyba wcześniej, ale Wasze wpisy bardzo pomogły w podjęciu ostatecznej decyzji. Jeszcze raz serdeczne dzięki.
Comment
-
Zamieszczone przez diamento Zobacz posta1.5t spełnia Euro 6d temp które ma obowiązywać jeszcze cały przyszły rok. Euro 6d zacznie obowiązywać od stycznia 2021 więc z tym pośpiechem bym nie przesadzał.taka informacje otrzymalem w aso
Comment
-
Zamieszczone przez jacor Zobacz postaNie wnikam czy prawdataka informacje otrzymalem w aso
Comment
-
Dziwne, diesla już wycofali oficjalnie, a litrówka (sama w sobie nie jest zła), to jednak jakiś margines sprzedaży, poza tym zniknięcie 1,5turbo rownałoby się ze zniknieciem sedana, więc to zapewne jakieś bzdury, bo to co oni mówią w salonie, to szkoda nawet tego słuchać.
Jednak bardziej niepokoi to, że już w 2022 mają być w sprzedaży tylko elektryki lub hybrydy. Na chwilę obecną elektryki z realnym zasięgiem max 300km i ładowaniem, które trwa wieczność do mnie nie przemawiają. Ciekaw jednak jestem, czy w tych hybrydach będzie więcej pazura niż w udanych 2,0 i 2,5 Toyoty, poza tym pewnie już wycofają z oferty typka. Przykre to, bo w tym momencie oprócz ctr10, mamy jeszcze zwykłe modele z pazurem typu jazz 1,5, hrv sport 1,5turbo i oczywiście Civica 1,5turbo, obawiam się jednak, że przez tych ekozboczeńców nastąpi całkowita kastracja charakteru Hondy. Przykre, że przyszło nam żyć w takich ekodebilnych czasach
Comment
-
Sprzedawcy mają koniec roku i żeby sprzedać auta z 2019 wymyślają takie bajki.
Jak u nas wycofają spalinówki to się bedzie je sprowadzać zza wielkiej wody. Chyba, że bedzie jakiś zakaz to się rozwinie nielegalne podziemie handlu ala czarny rynek narkotyków
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaCiekaw jednak jestem, czy w tych hybrydach będzie więcej pazura niż w udanych 2,0 i 2,5 Toyoty,Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
To nie to samo. Nikt nie kazał wówczas pokochać Ci na siłę skrzyń e-cvt, po prostu przesiadałes się z auta z większym silnikiem na mniejszy, który był bardziej skomplikowany, ale za to szybszy i oszczedniejszy, a teraz...
Na przykładzie es300h, bo takim mam okazję czasem pojeździć, ten napęd spisuje się świetnie w porównaniu do 2,0tdi, czy 1,8 TSI w Superbie, ale wystarczy wsiąść do A6 3,0TDI czy BMW 540 3,0R6 Turbo, by zrozumieć że chce się czegoś więcej, szczególnie za taką kasę.
Comment
Comment