Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co by tu wybrać ...Civic'a?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ListeR Zobacz posta
    Nowe w katalogu tylko sport plus dostępne są po 115 600, 1.0t od 90 500 zł.
    Tak. Dostępne w cenniku. Ale kupić się nie da. Aut już fizycznie nie ma od pół roku na placach. W listopadzie i grudniu była jeszcze szansa na kupienie 1.0 ale i tak się trzeba było za tym zakręcić i pogadać. W tej chwili jak coś zostało to demo, których dealerzy nie chcą sprzedawać bo nie ma czym ich zastąpić

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
    Ciekaw jestem czy przyjmują zamówienia
    Zamówienia na auto, którego od lipca nie produkują? Niewydajemjęsię

Comment

No dokładnie na placach salonów masakra, aut brak . Wczoraj przykładowo, widziałem tira wjeżdżającego do Krakowa od strony Warszawy z hondami na pace a raczej jedną hondą. Wywalony tir na minimum 10 sztuk chyba , i taka jedna samotna civic ta granatowa. A w okolicy chyba 4 salony (z Wieliczką oczywiście). To coś na rzeczy jest. Jeszcze pół roku - rok temu to te tiry zawalone były na max'a.

Comment

Jak kolega wyżej napisał civic'a X gen już dawno nie produkują, więc ich już nie ma. Na jesieni wchodzi XI gen. 2.0 hybryda 184KM, 315NM , ma podobno aspirować do klasy premium, więc cena też będzie premium

Comment

XI ma wejść na jesieni, dostępne będą pod koniec roku, a pewnie na początku przyszłego. Czyli co, przez rok się nie da w Polsce kupić Civica?

Comment

Czyli co, przez rok się nie da w Polsce kupić Civica?
            Jak się będą rozmnażać przez pączkowanie to będzie można kupić

Comment

No takie czasy niestety nastały, do tego należy dodać, że nowy civic będzie produkowany w Japonii, więc doczekać się będzie bardzo trudno tak jak to jest w przypadku mazdy.
              Ale swoją drogą, myślałem, że w europie X-gen'a jeszcze produkują, a tutaj dowiedziałem się, że już nie.

Comment

Zamieszczone przez michonda Zobacz posta
                Ale swoją drogą, myślałem, że w europie X-gen'a jeszcze produkują, a tutaj dowiedziałem się, że już nie.
                Zamkneli fabryke w Swindon. Sprzedali firmie logistycznej. Ciekawe czy zmienili nazwy dróg i rond

Miałem projekt w Swindon i udało mi się chociaż z zewnątrz pooglądac miejsce gdzie powstało pięć z moich civicow

Comment

Skoro Made in Japan to jest szansa na dobrą jakość, a nie jak produkcja z Anglii. Mam od nowości Accorda VIII oraz Civica X i niestety Civic nie ma podejścia do Accorda w usterkowości. Reasumując gdybym miał kupować nowe auto bazując na doświadczeniach z Civikiem to Hondy bym nie kupił.
                  Last edited by A-Max; 03-04-2022, 14:20.

Comment

Tez miałem nowego Accorda VIII, fajne auto, ale bardzo ciasne w środku i całościowo gorsze od Civica. Gdyby było większe w środku to może bym sobie zostawił. Jakościowo Civic X w porównaniu do Accorda to porażka, ja już się przyzwyczaiłem, ale na początku było trudno. Jeżeli nowy Civic X będzie faktycznie z Japonii to naprawdę może być godny następca Accorda. Crv jest z Japonii, materiały są lepsze, ale niewiele , robotę w Crv robi precyzyjny japoński montaż. Civic XI będzie moim zdaniem kolejnym autem z nowej generacji Hondy, wysoka jakość materiałów. Oglądałem ostatnio nową Hrv i byłem w szoku jak świetnie zrobione jest to auto.

Comment

Jeżeli nowy Civic X będzie faktycznie z Japonii to naprawdę może być godny następca Accorda. Crv jest z Japonii, materiały są lepsze, ale niewiele , robotę w Crv robi precyzyjny japoński montaż. Civic XI będzie moim zdaniem kolejnym autem z nowej generacji Hondy, wysoka jakość materiałów.
                      Świeżo ( 2 lata ) po zamianie Civic X na CR-V podpisuję się pod postem. Jakość montażu nieporównywalna. Materiały trochę lepsze i co chyba najważniejsze - wyciszenie zdecydowanie na plus CR-V ( hybryda vs Pb jest różnica). Jest szansa, że z racji zmiany charakteru napędu więcej się przyłożą do ilości przedostających się hałasów do kabiny. W przypadku CR-V tak właśnie się stało. Made in Japan to nadal jednak znak dobrej jakości.

Comment

Było kiedyś info na forum, że civic do UE będzie z USA i coś w tym może być. Dziś przeglądałem aukcje z 11gen i wszystkie hb były Honda of America, a sedany na przemian Canda i Japan, a w EU ma być chyba tylko hb.
                        Na tych zdjęciach z aukcji widać nawet, że XI się prezentuje lepiej jakościowo niż X.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                          Ta cena to trochę z kosmosu... to co, ja swojego sport plusa z 2018 roku z przebiegiem 60 parę koła sprzedam za więcej niż kupiłem?
                          To już chyba nie ceny z kosmosu tylko taki zrobił się rynek:

Comment

Test długodystansowy 100 tys km:

Test długodystansowy Hondy Civic 1.5 Turbo ze skrzynią CVT dobiegł końca. Co wiemy? To twardy typ, ale też taki, który jest miły dla oka i łatwo można go polubić.
                            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                              A gdzie można znaleźć caly ten test?

Comment

Zerknij tutaj: https://www.onet.pl/motoryzacja/auto...469t6,4d5737de
                                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X