Zamieszczone przez lisu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ubezpieczenie OC/AC/NW
Collapse
X
-
Nie musisz przez salon, ale zawsze taniej wychodziło i pakiety były lepsze, przynajmniej jak ja brałem. Zadzwoń do Bydgoszczy do Pani Mirelli zobaczysz co Ci zaproponuje, ja od niej mam i bez porównania z innymi.
Comment
-
Kilka dni temu robiłem ubezpieczenie w Hestii na mojego Civica Sport+ rocznik 2021 - cena polisy to 3026PLN.
Co ciekawe firma wyceniła moją Hondę na 128800PLN.
OC - 332,
AC III ASO - 2455,
Assistance wypadek Turbo - 109,
Assistance awaria Turbo - 21
NNW (60000 tys/osoba) - 109.
Dodatkowo w ubezpieczeniu wymiana kompletu felg po uszkodzeniu choćby jednej, wymiana amorków parami.
Assistance:
w Polsce - bez limitu km,
za granicą - 1500km.
Limity kilometrów łączą się.
Od lat ubezpieczam wszystko u znajomego i polecam.
Dane kontaktowe:
Kazimierz Klimek
695 905 886
[email protected]
Comment
-
Zamieszczone przez auer73 Zobacz postaKilka dni temu robiłem ubezpieczenie w Hestii na mojego Civica Sport+ rocznik 2021 - cena polisy to 3026PLN.
Co ciekawe firma wyceniła moją Hondę na 128800PLN.wycena z kosmosu.. a w momencie kradzieży, jeszcze raz nastąpi wycena i się okaże, że auto jest jednak warte 85-90tys.zł...
W tym roku nie wiem czy któraś firma daje gwarancję wyceny auta w momencie ubezpieczenia, równoważną w chwili kradzieży... ja co roku tak miałem ustawione, bez utraty wartości, a w tym roku Link tego już mi nie zaoferował.. coś jest na rzeczy.. widać, że się boją nagłego spadku wartości aut, bo nie wiadomo co przyszły rok nam pokaże..
Comment
-
Jest ok, wartość polisy odpowiednia do wyceny auta. Teraz tyle Twój Civic kosztuje, zerknąłem na cenyMnie tylko bardziej martwi to, że płacisz tyle za polisę, a czy w momencie np. kradzieży dostaniesz równie wysokie odszkodowanie. Wartość aut szczególnie tych młodszych strasznie mocno pompują do góry.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaJest ok, wartość polisy odpowiednia do wyceny auta. Teraz tyle Twój Civic kosztuje, zerknąłem na cenyMnie tylko bardziej martwi to, że płacisz tyle za polisę, a czy w momencie np. kradzieży dostaniesz równie wysokie odszkodowanie. Wartość aut szczególnie tych młodszych strasznie mocno pompują do góry.
Dlatego mając auto z USA robi się ubezpieczenie na postawie wyceny, którą robi ubezpieczalnia PRZED zawarciem umowy z gwarancją takiej wypłaty. Ta wycena przeważnie nie jest korzystna w autach z USA ale przykładowo lepiej mieć to 50tys. zamiast tych 40tys. i jeszcze płacić składkę od wyższej wartości dodatkowo... Tylko 2-3 ubezpieczalnie na to idą a najpewniejsza jest Warta. W tym roku przez te skoki sami mi wycenili auto na 8tys droższe niż w poprzednim.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez marmac500 Zobacz postaProama (Generali) - 2400 zł - zniżki -50 AC / -70 OC;
Fakturowa cena auta w dniu zakupu (2019) - 89 tyś;
wartość na polisie po roku (2020) wg. Eurotax - 81 tyś;
wartość na polisie po dwóch latach (2021) wg. Eurotax - 79 tyś;.
Comment
-
Zamieszczone przez marmac500 Zobacz postawartość auta w granicach 85-87 tyś, jeszcze rok i przeskoczę cenę zakupu.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Kończy mi się ubezpieczenie auta. Dostałem ofertę OC/AC na mojego civia. Wartość pojazdu 97400zl naprawa w ASO na oryginalnych częściach. Wkład własny przy naprawach 1000zl, a przy kradzieży 10%. Całość 2450zl lub druga oferta bez wkładu własnego przy naprawach i 0% przy kradzieży za całość 2700zl. Ktoś miał okazję korzystać z inqua z odszkodowania?
Comment
-
W kwietniu ubezpieczałem auto: OC+AC bez udziału własnego+pakiet szyby, rehabilitacja po wypadku, NW, itd, itp .. wartość dla Sport+ z 2021 to 99,4tys. PLN - składka 2126PLN w Generali ale mam dosyć spore zniżki, m.in. dla doświadczonych kierowców
Jeżeli ktoś jest zainteresowany - mogę podać namiar do gościa z którego oferty korzystam już drugi rok.
Pzdr - Artur S.
Comment
Comment