U mnie strasznie głośno chodzą i słabo zbierają. W VIII miałem Bosch Aerotwin (coś koło 70-80zł z allegro) i po 2 latach lepiej działały niż nowe w X
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wycieraczki - uporczywy dźwięk tarcia gumek o szybę
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaMocowanie w X genie to najzwyczajniejsze U (haczyk). Najpopularniejsze mocowanie. Tylko w VIII ufo jest inne mocowanie, a tak to w IX, X VII, VI jest to samo.
Różnice są tylko w długościach. W X to 650 i 450 mm. Wg mnie bosch jest zbyt sztywny i guma szybko parcieje. No i za Boscha mam 3 lub 4 zestawy Oximo (około 120 vs. 30-35 zł).
Co kto lubi.
https://www.drive2.ru/l/523076989947479784/
Co do wycieraczek OEM do X-gen jest problem z dostępnością (przynajmniej 3 tygodnie temu był) bo kupiłem ostatni komplet i następne były dostępne na pierwszą dekadę marca.
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaNo i za Boscha mam 3 lub 4 zestawy Oximo (około 120 vs. 30-35 zł).
Co kto lubi.
Wiem - sprawdziłem, nie polecam.
Wg mnie to właśnie Oximo ma twardą gumę i szybko zaczynają skrobać szybę
Comment
-
Zamieszczone przez Vasco Zobacz postaKurde, głupie pytanie, jak ściągnąć pióra wycieraczek w Xgenie?
Comment
-
Oryginalne gumki do piór wycieraczek. Szczegóły tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...351#post446351
20200114_171540015_iOS.jpg
20200114_171608488_iOS.jpgLast edited by Mad_86; 14-01-2020, 18:38.
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaRewiduję swój pogląd na - 2 tygodnie temu wymieniłem fabryczne na oximo i jest cisza! Normalnie pracują, cicho, super ściągają. Niepotrzebnie zwlekałem i męczyłem się, można było je wymienić już po wyjeździe z salonu. Fabryczne to jakieś "Mistuby", niespotykanie żałosne dziadostwo. A oximo są tak tanie, że za niewiele ponad 30 zł ZA KOMPLET to można wymieniać co roku
Bosch Aerotwin zakupione do Hondy jak na razie bez uwag. Kupione były 06.2018, więc chyba spoko.
Comment
-
Auto kupowałem w maju 2016roku. Używka sprzedawana przez salon Hondy. Klientka zostawiała w rozliczeniu.
Nie sądzę, żeby wymieniali wycieraczki dla nowego klienta (dla mnie). A ja ich od zakupu nie wymieniałem:-)
Martwię się trochę bo końcówki gumek trochę się odrywają, kierowcy już ok 2,5cm a poza tym idealnie zbierają i są cichutkie.
To tak na temat jakości oryginalnych piór.
Comment
-
Zmienia się kierunek wycierania wiec pewnie to słyszysz, ja mam zmienione wycieraczki i nie słyszę tego, jak masz od nowości to może guma już nie jest taka jak dawniej.
Comment
-
Denso hybrydowe, nie pamiętam czy w starych był stuk, ale ciche nie były ogólnie.
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaDenso hybrydowe, nie pamiętam czy w starych był stuk, ale ciche nie były ogólnie.
Comment
-
Comment