Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotel kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Fatal Zobacz posta
    Ciekawi mnie czy ktoś rozglądał się na montaż kubełka, który by trzymał znacznie lepiej, szczególnie przy ciasnych zakrętach.
    Kubelek no to tylko z wersji typeR

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
    A od kiedy w tym Civicu jest twarde zawieszenie?
    a przycisk adaptacyjnych amorków nie powoduje zwiekszenia twardości?
    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
      a przycisk adaptacyjnych amorków nie powoduje zwiekszenia twardości?
      powoduje nie jest to może rasowo sportowe zawieszenie, ale różnica po uzyciu tej funkcji jest wyraźnie odczuwalna. Na tyle odczuwalna, że po mieście jest mi wtedy za sztywno.

Comment

U mnie część lędźwiowa jest jakby trochę wypchana za bardzo do przodu pomimo odjechania przyciskiem sterowania na maksa czy też macie takie odczucie

Comment

Ja cały czas powtarzam, ze te fotele to najsłabszy element tego samochodu.
          Jadąc do Chorwacji myślałem, że się posram z bólu - tak mnie dupa bolała. Tak więc podtrzymuje - na krótkie odcinki - może być, na dłuższe - jak dla mnie koszmar.
          No i do tego zerowe trzymanie boczne i kiepski (tani) wygląd.
          Sprawy nie załatwia nawet ekoskóra - która w moim mniemaniu jest jeszcze brzydsza.

A i jeszcze zepsuta regulacja wysokości fotela. Z trudem ustawiłem w optymalnej dla mnie pozycji i nie dotykam, bo się bardziej popsuje.

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            Kubelek no to tylko z wersji typeR
            A czy do Civic X 1.5T można zamontować fotele z Type R? Czy są one rzeczywiście bardziej wygodne? Lepiej trzymają pewnie bo są fajniej wyprofilowane, a jak z wygodą na długich trasach?

Comment

Zamieszczone przez tomkowz Zobacz posta
              A czy do Civic X 1.5T można zamontować fotele z Type R? Czy są one rzeczywiście bardziej wygodne? Lepiej trzymają pewnie bo są fajniej wyprofilowane, a jak z wygodą na długich trasach?
              Na pewno można bo podłoga jest taka sama i mocowania też. Czy wygodne to musi sie ktos wypowiedziec kto ma TypeR w X i jedzi długie trasy.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Z tego co widzę te z Type R są niepodgrzewane więc słabo :c

Comment

Kiedyś w ASO wsiadłem do Type R X gen. Zdziwiło mnie jak trudno zajmuje się miejsce na tym fotelu (mocne wyprofilowanie) oraz brak podparcia lędźwiowego. I zwłaszcza to ostatnie sprawia, że nigdy bym nie chciał tych foteli.

Comment

Zamieszczone przez tomkowz Zobacz posta
                    Z tego co widzę te z Type R są niepodgrzewane więc słabo :c
                    Mozna dołożyć maty, żaden problem. Ktos juz to zrobil w IX TypeR ale nie pamietam nicka

Comment

Tak, Alix.
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
                        Kiedyś w ASO wsiadłem do Type R X gen. Zdziwiło mnie jak trudno zajmuje się miejsce na tym fotelu (mocne wyprofilowanie) oraz brak podparcia lędźwiowego. I zwłaszcza to ostatnie sprawia, że nigdy bym nie chciał tych foteli.
                        Samo wsiadanie to minimalny dyskomfort jeśli będą wygodne, wsiadanie 3 sekundy, jazda 8 godzin, ale z tego co mówisz brak podparcia lędźwiowego trochę to dyskwalifikuje.Nie pozostaje nic innego jak przejechać się do salonu i potestować. Gorzej jeśli okażą się równie niewygodne, SWAP i przeróbki z innych modeli/firmy ? Hyundai się mi bardzo sprawdził, Msrcedes AMG też niczego sobie, trzeba by zobaczyć jak z rozstawem

Comment

Pytanie czy chcesz mieć aktywne poduszki boczne w fotelu?

Comment

Czy ktoś z Was testował jakieś maty na siedzenie kierowcy?

Odebrałem auto w zeszłym tygodniu, podczas świąt przejechałem jakieś 500 km i niestety fotel kierowcy dał mi popalić. Mimo testowania róznych ustawień fotela po dłuższej trasie czułem się jakbym miał poprzeczny wałek na odcinku piersiowym kręgosłupa.

Comment

Ja mam 4D i fotele moim zdaniem są takie sobie. Jak wsiadam do UFO (które nadal posiadam) to jest różnica jak pomiędzy niebem a ziemią. Zdecydowanie bardziej moje ciało wpasowane jest w fotel z autka VIII generacji niż w X. Przy okazji- kolano ląduje mi tu na twardym plastiku, a w UFO tego nie było i była poduszeczka dla prawej nogi.

Comment

Zamieszczone przez Piotr123456 Zobacz posta
                                Przy okazji- kolano ląduje mi tu na twardym plastiku, a w UFO tego nie było i była poduszeczka dla prawej nogi.
                                Przez pierwsze 3 miesiące też strasznie wkurzał mnie brak miejsca na kolano, do tego po dłuższych trasach pojawiał się ból odcinka lędźwiowego kręgosłupa. W końcu zacząłem kombinować z ustawieniem fotela i okazało się, że miałem za bardzo odchylone oparcie. Jakiś czas temu ustawiłem je całkowicie do pionu (tak zaleciła mi fizjoterapeutka), odsunąłem siedzisko trochę do tyłu i jest zdecydowanie lepiej, chociaż wymagało to kilku dni przyzwyczajenia. Tyłek cofa się, podpórka lędźwiowa w końcu znajduje się tam, gdzie powinna, a nie na środku pleców. No i co najważniejsze, nogi leżą bardziej płasko, jak w aucie sportowym (przy fotelu ustawionym w najniższym położeniu) i nie obijają się o plastiki tunelu centralnego. Obecnie nie potrafię już jeździć w innej pozycji, tak jest najwygodniej.

Comment

Working...
                                X