Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotel kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotel kierowcy

Witajcie, od tygodnia jeżdżę Civikiem. Wszystko jest cacy poza fotelem kierowcy. Ten jest dla mnie po prostu za twardy. Zapytam być może naiwnie, ale czy ktoś może sobie z tym już poradził w określony sposób? I nie mam tu na myśli poduszek na siedzisko, ale bardziej wymiana gąbki czy coś podobnego. Czy tapicer by sobie z tym poradził? Gra jest warta świeczki?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Rozbebeszac nowy fotel??? Ja wcześniej jeździłem ctr9 i w porównaniu do tego był wyraźnie twardszy, ale oprócz wsiadania i wysiadania zaskakująco wygodny, natomiast krzesło w Civicu x jak dla mnie wygodniejsze niż w ix i czytałem jak i słuchałem wiele opinii, ale jeszcze nikt nie narzekał na twardość, rozumiem na trzymanie boczne, tapicerkę, skokowa regulację oparcia, ale to że jest twardy???

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
      Rozbebeszac nowy fotel??? Ja wcześniej jeździłem ctr9 i w porównaniu do tego był wyraźnie twardszy, ale oprócz wsiadania i wysiadania zaskakująco wygodny, natomiast krzesło w Civicu x jak dla mnie wygodniejsze niż w ix i czytałem jak i słuchałem wiele opinii, ale jeszcze nikt nie narzekał na twardość, rozumiem na trzymanie boczne, tapicerkę, skokowa regulację oparcia, ale to że jest twardy???
      Nie ma co rozumieć. Każdy ocenia pod siebie. Ja już ocenilem. Teraz czekam na porady.

Comment

Porada taka, żeby najpierw dobrze auto sprawdzić, a twardość fotelu można ocenić nawet bez jazdy próbnej

Comment

To nie ja jeden narzekam. Jest słaby. Materiał nie oddycha za dobrze. W mieście i na szybkie odcinki daje radę, ale w trasie jest gorzej. Zrobiłem 14k w 4m-ce - nie dużo, ale już mam jakiś pogląd. Głównie odcinki po 220-250km.
          Obawiam się, że cokolwiek nie dodam to stracę jeszcze bardziej na oddychalności.

Comment

Porada taka, żeby najpierw dobrze auto sprawdzić, a twardość fotelu można ocenić nawet bez jazdy próbnej
            Nie sposób sprawdzić fotela bez dłuższej jazdy. Jazda demo także nie daje właściwych odczuć, gdyż jest po prostu za krótka. Do tego mój diler nie wypożycza aut na dłuższy czas. To jest oczywiście moje zdanie poparte osobistymi doswiadczeniami.

Last edited by PrzeZar; 31-10-2017, 12:50.

Comment

Mnie on odpowiada, ale prawda jest taka, że Honda powinna dawać wybór, nawet Opel daje. A tutaj albo tapicerka materiałowa albo skórzana, ale fotel ten sam, cóż pianki na podlokietnikach, nawiewow z tyłu, ledowego oświetlenia wnętrza, półki bagażnika też zabrakło, najważniejsze że zawieszenie i silnik naprawdę się bronią za te 100tysi.

Comment

Co do fotela kierowcy powiedzcie mi nie macie problemu z jego regulacją??? U Mnie podnoszenie fotela działa bez problemu ale nie mogę opuścić... muszę wyjść z auta i dopiero wtedy działa.... tak jak by się coś blokowało pod moim ciężarem.... jak jest u Was. Ja mam wersje Comfort.

Comment

Ja mogę normalnie regulować góra, dół bez wysiadania.
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Czyli mam cos skopane.... ok dzieki za info. Zglosze to przy pierwszej wizycie w ASO.

Comment

Ja tak miałem, nie dało się opuścić, jakby się blokował. Po pokonaniu oporu dźwignia od regulacji strzelała jakby miała się złamać. Pomogło z 30 razy (dosłownie) gora/dół, góra/dół i jak na razie działa dobrze. Spróbuj to po prostu w wolnej chwili rozruszać, jeśli to nie pomoże, jedź do Aso.

Comment

Najprostsze rozwiązanie to wymienić na inne hahah. dla mnie największym minusem jest że latam na tym fotelu ale może porostu dlatego że jestem niski i szczupły , wyższa czy grubsza osoba będzie miała lepiej widać że jest robiony dla wielkich gości z USA hahah

Comment

Ja tak miałem, nie dało się opuścić, jakby się blokował. Po pokonaniu oporu dźwignia od regulacji strzelała jakby miała się złamać. Pomogło z 30 razy (dosłownie) gora/dół, góra/dół i jak na razie działa dobrze. Spróbuj to po prostu w wolnej chwili rozruszać, jeśli to nie pomoże, jedź do Aso.
                          Mam dokładnie tak samo.... rozruszałem i narazie jest OK. Dzieki za podpowiedz.

Comment

Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                            Najprostsze rozwiązanie to wymienić na inne hahah. dla mnie największym minusem jest że latam na tym fotelu ale może porostu dlatego że jestem niski i szczupły , wyższa czy grubsza osoba będzie miała lepiej widać że jest robiony dla wielkich gości z USA hahah
                            Mam niestety to samo, nie wykryłem tego na jeździe próbnej, ale fotele są za szerokie dla szczupaków, do tego są za mało wyprofilowane. Poprzednio siedziałem na fotelach Hyundai'a w wersji premium i niestety ale jest duża różnica na minus.

Ciekawi mnie czy ktoś rozglądał się na montaż kubełka, który by trzymał znacznie lepiej, szczególnie przy ciasnych zakrętach.
                            Sens dobrego i twardego zawieszenia jest razem z dobrym trzymaniem kierowcy, tutaj znosi mnie na drzwi lub mostek.

Comment

A od kiedy w tym Civicu jest twarde zawieszenie?

Comment

Working...
                              X