Ja tak próbowałem ale mając 193 cm wzrostu i ustawianiu foteli na przedostatni ząbek do pionu i odsunięciu się miałem dwa problemy. Pierwszy to że cały czas miałem głowę trochę do przodu (nie mogłem cofnąć do tyłu bo zagłówek blokował) i przy wciskaniu sprzęgła dziwnie dociskałem do siedzenia podudziem. Teraz jeżdżę na 3 ząbku odchylenia i trochę bliżej mam podsunięte siedzenie - jest ok, ale w VIII było zdecydowanie lepiej, mogłem cały dzień przejeździć i nie czułem dyskomfortu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fotel kierowcy
Collapse
X
-
Ja przy 184 cm nie mam problemu z prawą nogą (mieści się na styk), ale cały czas lewa noga (CVT) ucieka na drzwi i jest to mało komfortowe.
Szkoda, że nawet w bogatszych wersjach fotele to typowa bieda wersja i pod kątem regulacji i pod kątem wygody.
Comment
-
Czy ktoś z Was reklamował już siedzenia? Na fotelu kierowcy widocznie odbiły się na siedzisku uzwojenia od ogrzewania. Ogrzewanie używam bardzo sporadycznie. Sam boczek też już zaczyna sie przecierać, zwłaszcza biała nić szycia która się mechaci. 22k przebiegu. To jedyna problem "techniczny" jaki mam w aucie.
Comment
-
Ja za dwa tydodnie mam przeglad to sie zapytam. Na pewno bede to chcial wymienić siedzisko albo pokrowiec siedziska przed końcem gwarancji jeśli mi to uznają. Jeśli tak to wygląda po dwóch latach to jak bedzie po pięciu. Zdecydowanie ten typ tak powinien nie mieć.
Comment
-
Z tym siedziskiem to jest jakiś dramat. Ale jak sami zauważacie walka z ASO w tym temacie skazana jest od razu na niepowodzenie....
Comment
-
Zamieszczone przez Theo74 Zobacz postaProszę o zdjęcie problemu z ogrzewaniem (siatka), które widoczne jest na fotelu.
20190720_135437.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez Theo74 Zobacz postaStraszna sprawa. Co z tyb będziesz robił...,,,,
Dam oczywiście znak jaki będzie finał próby reklamacji.
Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz postaFaktycznie słabo to wygląda... u mnie narazie nic nie widac ale ja malo jezdze autko od 1.5 roku u mnie a na liczniku 13 tys dopiero.
Comment
-
Mi ASO w Krakowie wymieniło siedzisko około miesiąc temu w trakcie przeglądu ale zgłosiłem i pokazałem to wcześniej. W sumie uznano to bez żadnego gadania.
Dodatkowo, na demówkach z przebiegami po max 3000 km też już można to dostrzec jak sprawdzałem razem z pracownikiem ASO. Obstawiam że u mnie problem powróci znowu za około rok.
Comment
Comment