Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotel kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja tak próbowałem ale mając 193 cm wzrostu i ustawianiu foteli na przedostatni ząbek do pionu i odsunięciu się miałem dwa problemy. Pierwszy to że cały czas miałem głowę trochę do przodu (nie mogłem cofnąć do tyłu bo zagłówek blokował) i przy wciskaniu sprzęgła dziwnie dociskałem do siedzenia podudziem. Teraz jeżdżę na 3 ząbku odchylenia i trochę bliżej mam podsunięte siedzenie - jest ok, ale w VIII było zdecydowanie lepiej, mogłem cały dzień przejeździć i nie czułem dyskomfortu.

Comment

Ja przy 184 cm nie mam problemu z prawą nogą (mieści się na styk), ale cały czas lewa noga (CVT) ucieka na drzwi i jest to mało komfortowe.
      Szkoda, że nawet w bogatszych wersjach fotele to typowa bieda wersja i pod kątem regulacji i pod kątem wygody.

Comment

Czy ktoś z Was reklamował już siedzenia? Na fotelu kierowcy widocznie odbiły się na siedzisku uzwojenia od ogrzewania. Ogrzewanie używam bardzo sporadycznie. Sam boczek też już zaczyna sie przecierać, zwłaszcza biała nić szycia która się mechaci. 22k przebiegu. To jedyna problem "techniczny" jaki mam w aucie.

Comment

To ogrzewanie każdemu się odbija, u mnie też jest to dobrze widoczne, tu by się przydała jakaś zorganizowana akcja, ale pewnie na wymianę fotelu nie ma co liczyć, po prostu tttm

Comment

Ja za dwa tydodnie mam przeglad to sie zapytam. Na pewno bede to chcial wymienić siedzisko albo pokrowiec siedziska przed końcem gwarancji jeśli mi to uznają. Jeśli tak to wygląda po dwóch latach to jak bedzie po pięciu. Zdecydowanie ten typ tak powinien nie mieć.

Comment

Z tym siedziskiem to jest jakiś dramat. Ale jak sami zauważacie walka z ASO w tym temacie skazana jest od razu na niepowodzenie....
              Moja Hania
              http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Proszę o zdjęcie problemu z ogrzewaniem (siatka), które widoczne jest na fotelu.

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                  Proszę o zdjęcie problemu z ogrzewaniem (siatka), które widoczne jest na fotelu.
                  Mam nadzieję, że jest dość wyraźnie widoczne...

20190720_135437.jpg
                  Moja Hania

Comment

Straszna sprawa. Co z tyb będziesz robił...,,,,

Comment

Faktycznie słabo to wygląda... u mnie narazie nic nie widac ale ja malo jezdze autko od 1.5 roku u mnie a na liczniku 13 tys dopiero.

Comment

U mnie to trochę slabiej widać. Jestem po przegladzie i na razie nie chcieli tego wymienic. Polecieli przyjechać po zimie jak sie poużywa ogrzewania i mocniej wydzie odbariewenie.

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                          Straszna sprawa. Co z tyb będziesz robił...,,,,
                          Chyba ktoś to już tutaj próbował reklamować w ASO ibez powodzenia. Niedługo mam przegląd olejowy to zapytam czy to im się też podoba
                          Dam oczywiście znak jaki będzie finał próby reklamacji.

Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                          Faktycznie słabo to wygląda... u mnie narazie nic nie widac ale ja malo jezdze autko od 1.5 roku u mnie a na liczniku 13 tys dopiero.
                          Ja też od półtora roku i nie należę do ciężkich osób wręcz raczej odwrotnie...więc nie powiedzą mi w ASO, że to jest od wygniecenia.
                          Moja Hania

Comment

Mi ASO w Krakowie wymieniło siedzisko około miesiąc temu w trakcie przeglądu ale zgłosiłem i pokazałem to wcześniej. W sumie uznano to bez żadnego gadania.
                            Dodatkowo, na demówkach z przebiegami po max 3000 km też już można to dostrzec jak sprawdzałem razem z pracownikiem ASO. Obstawiam że u mnie problem powróci znowu za około rok.

Comment

I u mnie się pokazały takie odbicia choć ważę tylko 70 kg. Może dlatego dopiero prawie po dwóch latach.

Comment

Witam. Dzis pierwsza trasa 400km nowo odebranym no i naprawde bola plecy i kolano. Jeszcze bede szukac pozycji ale jestem nie milo zaskoczony ze az tak. Ktos stosowal moze jakis dodatkowy walek albo poduszke pod ledzwie ?

Comment

Working...
                                X