Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
    Mnie zaraz szlak trafi... im cieplej tym bardziej mi cos trzeszczy. Jak bylo zimno i teraz z rana cisza. Trzeszczy glownie jak pracuje cala karoseria czyli w zakretach i przy krawężnikach itp. Podczas jazdy na wprost cisza nawet po nierownej drodze. Słysze to gdzieś z tyłu. No nie nawidze jak mi cos trzeszczy puka stuka w aucie... ech....
    Materiały się rozszerzają pod wpływem ciepła i pracują... u mnie też co chwilę nowe dźwięki się pojawiają aż boję się lata.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Poprzednie lato klima brzeczała... wymienili mi wąż i klima sie wyciszyla to teraz wnetrze zaczyna trzeszczeć ech... pocieszajace jest to ze nie tylko u mnie

Comment

• U mnie trzeszczało w bagażniku przy słuchaniu muzyki, poziom głośności 14-16, piosenka ze szybko zmieniającym się basem. Problem pojawiał się i znikał, po jeździe po nierównościach jakiś plastik musiał się minimalnie przesuwać i zaczynał "grać".
        Reklamowałem, rozbierali półkę z głośnikami i wygłuszali pianką, ale ostatecznie wyszło im że trzeszczało światło stopu (trzecie, pod szybą). Włożyli piankę i zakleili taśmą izolacyjną... nie wygląda to pięknie ale chyba pomogło. Przez dwa dni był spokój i mam nadzieję, że problem już nie wróci...

Najbardziej wkurzają odpowiedzi ASO, żeby zbyć klienta. Przykładowo "stanowisko hondy jest takie, że uznaje reklamację gdy muzyka leci z ich fabrycznego radia" (puszczałem ze spotify, ze wspieranego Apple Car Play), "głośniki prawdopodobnie nie wspierają takiego basu" (bez komentarza). Jak zwykle trzeba się upierać przy swoim.

Taka ciekawostka, w trakcie czekania usiadłem sobie do najnowszej CRV-ki. Oparłem się na podłokietniku i trzeszczał, więc z tą jakością w Hondzie to już nie to samo jak kiedyś.
        Last edited by Mad_86; 27-04-2019, 22:46.

Comment

• Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz posta
          Oparłem się na podłokietniku i trzeszczał, więc z tą jakością w Hondzie to już nie to samo jak kiedyś.
          W 2021 roku wejdzie XI gen ale produkowany tylko w Japonii więc zobaczymy jaka jest jakość japońskiej produkcji.

Comment

• Skąd te wiadomości o XI gen? W USA na bank będzie produkowana następna generacja, za duży rynek żeby importować. Produkowany w Japonii gdzie miałby być sprzedawany? W Europie?

Comment

• Przeczytałem w Wikipedii:
              Ostatnia europejska Honda
              Honda Civic X to ostatni w historii model tej marki, który produkowany jest w Europie i zarazem w Wielkiej Brytanii. Trwająca od 2017 roku produkcja[39] zostanie zakończona w 2021 roku. Wtedy na rynek trafi kolejna, 11. generacja Civika, która tym razem będzie już importowana do Europy z japońskich zakładów marki. W tym samym roku brytyjska fabryka Hondy w Swindon zostanie trwale zlikwidowana[40].

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                Skąd te wiadomości o XI gen? W USA na bank będzie produkowana następna generacja, za duży rynek żeby importować. Produkowany w Japonii gdzie miałby być sprzedawany? W Europie?
                Stare info i na grupie Facebook Civic x, Polak co pracuje w Swindon potwierdzal likwidację fabryki to samo w Turcji zlikwiduja.

Comment

• No ale o tym pisalismy już dobre trzy - cztery miesiące temu. Pytaniem pozostaje do jakiego stopnia Honda się zawinie z Europy. Pytanie o ceny jest mniej ważne. Skoro Mazda sobie radzi to i Honda poradzi.

Comment

• Dla mnie, już o tym kiedyś pisałem i przekonałem się o tym na własnej skórze lepiej zapłacić więcej i mieć auto prosto z Japonii. Taką miałem sytuację z VI gen, miałem dwa różne samochody jeśli chodzi o wykończenie i różne detale. Chyba że czasy się zmieniły, ale nie sądzę. Japończycy to solidny naród.Żeby tylko była możliwość takiego zakupu.

Comment

• Dziwne,na tak mały rynek jak Europa Hondzie się będzie opłacało produkować Civica w Japoni? No chyba, że ten europejski rynek nie taki mały.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                        Dziwne,na tak mały rynek jak Europa Hondzie się będzie opłacało produkować Civica w Japoni? No chyba, że ten europejski rynek nie taki mały.
                        to działa odwrotnie. Dużych ilości nie opłacałoby się produkować poza Europą bo każda najmniejsza oszczędność przy dużej ilości to miliony dla firmy. A w tym przypadku Europa dla Hondy to "dodatek" więc te koszta jakoś się rozłożą.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Skoro Maździe się opłaca ciągnąć auta z Meksyku to dlaczego nie Hondzie z Japonii. Mały ten nasz eurorynek ale z drugiej strony są miejsca, gdzie Hond jak psów. Jestem właśnie na Cyprze i tu co trzecie auto to Honda. Sporo Kijanek, Suzuki, Isuzu i Hiluxow. I raz na pół godziny trafi się jakiś Niemiec. Najczęściej Merol. Vagow i Francuzów brak w ogóle.

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                            Skoro Maździe się opłaca ciągnąć auta z Meksyku to dlaczego nie Hondzie z Japonii. Mały ten nasz eurorynek ale z drugiej strony są miejsca, gdzie Hond jak psów. Jestem właśnie na Cyprze i tu co trzecie auto to Honda. Sporo Kijanek, Suzuki, Isuzu i Hiluxow. I raz na pół godziny trafi się jakiś Niemiec. Najczęściej Merol. Vagow i Francuzów brak w ogóle.
                            Wiedzą co dobre!

Comment

• To moja piererwsza honda, wczoraj zrobiło się chłodniej i ... oba przednie słupki zagrały jak w trabancie na lekkich nierównościach ASO ma na to jakiś patent?

Comment

• Zamieszczone przez murgal Zobacz posta
                                To moja piererwsza honda, wczoraj zrobiło się chłodniej i ... oba przednie słupki zagrały jak w trabancie na lekkich nierównościach ASO ma na to jakiś patent?
                                PO co Ci do tego ASO?
                                Demontaż przednich słupków jest przecież banalnie prosty. Nic się nie łamie, nie pęka.
                                Po ich ściągnięciu trzeba poukładać wszystkie kabelki, pospinać je opaskami. Aby był spoköj koniecznie trzeba zaopatrzyć się w 3mm piankę samoprzylepną ... nią oklejamy od spodu słupek, a gdzie się da... piankę dajemy też pod przewody na blachę. Ot cały sekret.

Comment

Working...
                                X