Daj foty z tymi paskami czerwonymi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy wnętrze Wam skrzypi?
Collapse
X
-
Parę fotek:
Comment
-
A czy ktoś z Was słyszy "klikanie" szyby kierowcy na dołkach? Zimą, jak śnieg zalegał na drodze słyszałem to uporczywe stukanie szyby kierowcy. Jak dociskałem ją palcami to ustępowało.
U mnie "klikanie" występuje w okolicach słupka B przy szybie po stronie kierowcy, tuż za uchem. Czasem w krótkich odstępach czasu (2-3 sek) a czasem dłuższych (5-6 sek) nie ma związku z najeżdżaniem na nierówności. Występuje podczas jazdy i postoju (korki, światła). Wydaje mi się, że może mieć związek z instalacją elektryczną bo "klika" kiedy gra audio (nawet jak dźwięk jest wyciszony). Jest to mocno irytujące i wk.....ące.
Czy macie coś podobnego ? Może jakiś pomysł co to może być ?
"Pawcio" czy nadal masz to "klikanie".
Comment
-
Zamieszczone przez Piter03 Zobacz postaA czy ktoś z Was słyszy "klikanie" szyby kierowcy na dołkach? Zimą, jak śnieg zalegał na drodze słyszałem to uporczywe stukanie szyby kierowcy. Jak dociskałem ją palcami to ustępowało.
U mnie "klikanie" występuje w okolicach słupka B przy szybie po stronie kierowcy, tuż za uchem. Czasem w krótkich odstępach czasu (2-3 sek) a czasem dłuższych (5-6 sek) nie ma związku z najeżdżaniem na nierówności. Występuje podczas jazdy i postoju (korki, światła). Wydaje mi się, że może mieć związek z instalacją elektryczną bo "klika" kiedy gra audio (nawet jak dźwięk jest wyciszony). Jest to mocno irytujące i wk.....ące.
Czy macie coś podobnego ? Może jakiś pomysł co to może być ?
"Pawcio" czy nadal masz to "klikanie".
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz postaZostawcie te narożniki w spokoju. Na drzwiach macie dwa gumowe odbojniki. Wykręcic je troszke i zobaczcie czy pomogło.
Comment
-
Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz postaJa tez tak myslalemte narozniki to nawet wyciagnąlem bo myslalem ze to to... jak sie okazalo wystarczylo wykrecic odbojniki.
Comment
-
Jak otworzysz drzwi bedziesz mial dwa gumowe odbojniki. Takie odbojniki sa wszedzie... maska,klapa,drzwi. Wykrecasz je ręką zeby usztywnic drzwi. Ja mialem to samo. A wystarczylo wykrecic te odbojniki i jest cisza. Juz gdzies fote wrzucałem... ale za jakas godzine pojde do auta to zrobie jeszcze raz fotke.
Last edited by szuwar1978; 13-04-2019, 11:56.
Comment
-
U mnie z kolei po przejechaniu ok. 4kkm pojawił się dziwny odgłos - takie cykanie/ klikanie, które dobiega, jak mi się wydaje, z okolic zwieńczenia podsufitki z przednią szybą od strony kierowcy. Tak jakby była tam jakaś szczelina lub może uszczelka od szyberdachu powiewała na wietrze. Odgłos pojawia się oczywiście tylko podczas jazdy i słychać go zwłaszcza na równej nawierzchni. Przy wyższej prędkości zanika lub ginie w wyniku "dużego"
hałasu powodowanego szumem powietrza, czy też toczeniem kół.
Pytanie czy jeśli To te gumowe odbojniki, to czy należałoby je znacznie wykręcić, tworząc niejako szczelinę miedzy nim (odbojnikiem) a blachą drzwi? Dotychczas po lekkim wykręceniu gumowych odbojników Ten dźwięk pozostał.
Comment
-
Mnie zaraz szlak trafi... im cieplej tym bardziej mi cos trzeszczy. Jak bylo zimno i teraz z rana cisza. Trzeszczy glownie jak pracuje cala karoseria czyli w zakretach i przy krawężnikach itp. Podczas jazdy na wprost cisza nawet po nierownej drodze. Słysze to gdzieś z tyłu. No nie nawidze jak mi cos trzeszczy puka stuka w aucie... ech....
Comment
Comment