Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
    W IX skrzypiala mi podsufitka przy dotyku, ale również w czasie jazdy, dosłownie jak cerata, dlatego pierwsze co zrobiłem jak odbierałem x gen to dotknalem podsufitki i się ucieszyłem, bo pod uciskiem była totalna cisza, niestety po ok 7kkm skrzypi tak samo jak w IX. Tak samo było w ctr9, no ale tam można to wybaczyć, bo 19 235/35.
    Oprócz tego jakby ktoś się rzepem bawił przy słupkach A, a także coś z okolicy zegarów, ale to tylko czasem, generalnie mi to nie przeszkadza albo po prostu nauczyło mnie doświadczenie z poprzednich Civicow, że to walka z wiatrakami Tttm
    Ja na pewno tego tak nie zostawię , będę to reklamował do skutku.

Comment

Jasne, ja Cię doskonale rozumiem, ale poproś jeszcze o jazdę próbną sport plusem i porównaj, po prostu obawiam się że to walka z wiatrakami, niestety tak angole składają albo też takie kiepskie są materiały i żeby nie skrzypialo to pewnie każdy nowo kupiony egzemplarz trzeba by rozłożyć i ponownie przy użyciu lepszych klejów lub większej ilości filcow, pianki itd, itp złożyć.

Comment

Nie można z tym pojechać do jakiejś firmy wyciszającej auta? Może by zdemontowali podsufitkę i przykleili na lepszy klej, albo dali jakaś warstwę wyciszającą. Aso ma do takich spraw olewcze podejście.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
          Nie można z tym pojechać do jakiejś firmy wyciszającej auta? Może by zdemontowali podsufitkę i przykleili na lepszy klej, albo dali jakaś warstwę wyciszającą. Aso ma do takich spraw olewcze podejście.
          Chyba Sobie żartujesz? może od razu przerobie na Cabrio i będzie po problemie? zapłaciłem 100tyś nie po to żeby po 7 tyś coś skrzypiało , będę reklamował do skutku .

Comment

Tak, kupiłeś wyjątkowe auto i Aso Hondy zrobi wszystko żeby Ci pomóc

Comment

Normalne, ale usterki albo wady fabryczne powinni usunąć , nie mam zamiaru ja do tego dopłacać

Comment

Po opuszczeniu podsufitki,nalezy podkleic plastikowe wzmocnienia,wokół dziury szyberdachu.
                Dali w fabryce,za mało,albo słaby klej. Pod naciskiem ręki,całość pracuje i skrzypi.
                Jedną już podklejaliśmy.
                Osobiście sprawdzałem 2 egzemplarze...oba skrzypiały.
                Takie, male choroby wieku dziecęcego. Norma w dzisiejszych czasach.

Comment

Zamieszczone przez gebek Zobacz posta
                  Po opuszczeniu podsufitki,nalezy podkleic plastikowe wzmocnienia,wokół dziury szyberdachu.
                  Dali w fabryce,za mało,albo słaby klej. Pod naciskiem ręki,całość pracuje i skrzypi.
                  Jedną już podklejaliśmy.
                  Osobiście sprawdzałem 2 egzemplarze...oba skrzypiały.
                  Takie, male choroby wieku dziecęcego. Norma w dzisiejszych czasach.
                  A czy była by możliwość abyś zrobił jakieś fotki gdzie to trzeba zdemontować i dokładnie podkleić, mój egzemplarz był 4 razy w naprawie a propo podsufitki i dachu skrzypi na wybojach. nadal to samo, co do dachu panoramicznego zauważyłem także że tylna uszczelka na szybie która dotyka karoserii tam trzeszczy, myśle że trzeb drugą dokleić na rant dachu aby nie było efektu obcierania... A Aso rozkłada ręce..gdzieś znalazłem na YT :

Comment

Zamieszczone przez Blinky Zobacz posta
                    ...co do dachu panoramicznego zauważyłem także że tylna uszczelka na szybie która dotyka karoserii tam trzeszczy, myśle że trzeb drugą dokleić na rant dachu aby nie było efektu obcierania... .
                    u mnie pomogło porządne nasmarowanie tej uszczelki preparatem silikonowym do uszczelek i nastała cisza, jak na razie to jedyne niepokojące sygnały z szyberdachu, to przypadłość Hond te skrzypiące uszczelki bo w poprzedniej Hani okno dachowe w sedanie też skrzypiało ale smarowanie regularne wprowadzało ciszę
                    Last edited by marart; 16-01-2018, 11:42.
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Może z trochę innej beczki bo mi nic nie skrzypi ale...
                      Posiadam auto od tygodnia i zauważyłem, że przy ruszaniu (skrzynia CVT ok 1500rpm) w wibracje wpada mi obudowa na słupku A po stronie kierowcy.
                      Szybka analiza wykazała, że oba słupki A zarówno kierowcy i pasażera od strony podszybia nie są w żaden sposób przymocowane tj. można je palcem docisnąć i widać, że pracują w zakresie 1-2cm.
                      Ja rozumiem, że ram jest airbag ale czy u was też to tak wygląda?

Comment

Zamieszczone przez Arukādo Zobacz posta
                        Może z trochę innej beczki bo mi nic nie skrzypi ale...
                        Posiadam auto od tygodnia i zauważyłem, że przy ruszaniu (skrzynia CVT ok 1500rpm) w wibracje wpada mi obudowa na słupku A po stronie kierowcy.
                        Szybka analiza wykazała, że oba słupki A zarówno kierowcy i pasażera od strony podszybia nie są w żaden sposób przymocowane tj. można je palcem docisnąć i widać, że pracują w zakresie 1-2cm.
                        Ja rozumiem, że ram jest airbag ale czy u was też to tak wygląda?
                        U mnie jest dokładnie to samo w sedanie.

Comment

Zamieszczone przez krzyq Zobacz posta
                          U mnie jest dokładnie to samo w sedanie.
                          U mnie trzeszczy lewy słupek przy odpaleniu i zimnym silniku później się uspokaja

Comment

Witam
                            Byłem w tym tygodniu w salonie odnośnie skrzypienia podsufitki, 1 Marca zostawiam samochód i mają działać, sprawdziłem wszystkie modele w salonie i podsufitka podczas dotykanie nie skrzypi ,u mnie było tak samo na początku , więc po przejechaniu 7tyś km już jest taka lipa to nie wiem co będzie po przejechaniu 50 tyś (

Comment

Zamieszczone przez mapmen Zobacz posta
                              U mnie trzeszczy lewy słupek przy odpaleniu i zimnym silniku później się uspokaja
                              Dokładnie to samo.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                                Dokładnie to samo.
                                U mnie podobnie.

Zresztą co się dziwić Panowie? Jak byście tyle godzin spędzili w niskiej temperaturze, tez byście dygotali i trzeszczeli z zimna... Taki głupi żarcik na pocieszenie...

Comment

Working...
                                X