Zamieszczone przez katana
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy wnętrze Wam skrzypi?
Collapse
X
-
Jasne, ja Cię doskonale rozumiem, ale poproś jeszcze o jazdę próbną sport plusem i porównaj, po prostu obawiam się że to walka z wiatrakami, niestety tak angole składają albo też takie kiepskie są materiały i żeby nie skrzypialo to pewnie każdy nowo kupiony egzemplarz trzeba by rozłożyć i ponownie przy użyciu lepszych klejów lub większej ilości filcow, pianki itd, itp złożyć.
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaNie można z tym pojechać do jakiejś firmy wyciszającej auta? Może by zdemontowali podsufitkę i przykleili na lepszy klej, albo dali jakaś warstwę wyciszającą. Aso ma do takich spraw olewcze podejście.
Comment
-
Po opuszczeniu podsufitki,nalezy podkleic plastikowe wzmocnienia,wokół dziury szyberdachu.
Dali w fabryce,za mało,albo słaby klej. Pod naciskiem ręki,całość pracuje i skrzypi.
Jedną już podklejaliśmy.
Osobiście sprawdzałem 2 egzemplarze...oba skrzypiały.
Takie, male choroby wieku dziecęcego. Norma w dzisiejszych czasach.
Comment
-
Zamieszczone przez gebek Zobacz postaPo opuszczeniu podsufitki,nalezy podkleic plastikowe wzmocnienia,wokół dziury szyberdachu.
Dali w fabryce,za mało,albo słaby klej. Pod naciskiem ręki,całość pracuje i skrzypi.
Jedną już podklejaliśmy.
Osobiście sprawdzałem 2 egzemplarze...oba skrzypiały.
Takie, male choroby wieku dziecęcego. Norma w dzisiejszych czasach.
Comment
-
Zamieszczone przez Blinky Zobacz posta...co do dachu panoramicznego zauważyłem także że tylna uszczelka na szybie która dotyka karoserii tam trzeszczy, myśle że trzeb drugą dokleić na rant dachu aby nie było efektu obcierania... .Last edited by marart; 16-01-2018, 11:42.
Comment
-
Może z trochę innej beczki bo mi nic nie skrzypi ale...
Posiadam auto od tygodnia i zauważyłem, że przy ruszaniu (skrzynia CVT ok 1500rpm) w wibracje wpada mi obudowa na słupku A po stronie kierowcy.
Szybka analiza wykazała, że oba słupki A zarówno kierowcy i pasażera od strony podszybia nie są w żaden sposób przymocowane tj. można je palcem docisnąć i widać, że pracują w zakresie 1-2cm.
Ja rozumiem, że ram jest airbag ale czy u was też to tak wygląda?
Comment
-
Zamieszczone przez Arukādo Zobacz postaMoże z trochę innej beczki bo mi nic nie skrzypi ale...
Posiadam auto od tygodnia i zauważyłem, że przy ruszaniu (skrzynia CVT ok 1500rpm) w wibracje wpada mi obudowa na słupku A po stronie kierowcy.
Szybka analiza wykazała, że oba słupki A zarówno kierowcy i pasażera od strony podszybia nie są w żaden sposób przymocowane tj. można je palcem docisnąć i widać, że pracują w zakresie 1-2cm.
Ja rozumiem, że ram jest airbag ale czy u was też to tak wygląda?
Comment
-
Zamieszczone przez krzyq Zobacz postaU mnie jest dokładnie to samo w sedanie.
Comment
-
Witam
Byłem w tym tygodniu w salonie odnośnie skrzypienia podsufitki, 1 Marca zostawiam samochód i mają działać, sprawdziłem wszystkie modele w salonie i podsufitka podczas dotykanie nie skrzypi ,u mnie było tak samo na początku , więc po przejechaniu 7tyś km już jest taka lipa to nie wiem co będzie po przejechaniu 50 tyś(
Comment
-
Zamieszczone przez mapmen Zobacz postaU mnie trzeszczy lewy słupek przy odpaleniu i zimnym silniku później się uspokaja
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaDokładnie to samo.
Zresztą co się dziwić Panowie? Jak byście tyle godzin spędzili w niskiej temperaturze, tez byście dygotali i trzeszczeli z zimna... Taki głupi żarcik na pocieszenie...
Comment
Comment