Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
    Słupek A od kierowcy dosłownie jakby ktoś się rzepem bawił na większych nierownosciach.
    Ha ha, to u mnie odgłos rzepu był przy lekko dziurawej I nierównej drodze - ale koło panelu szyberdachu a nie słupek. Słupek mi trzeszczy czasem.

"Rzep" na dachu jednak mi się troche uspokoił po kilku miesiącach.

Comment

U mnie skrzypienie w centralnej części deski rozdzielczej
      Do tej pory nie udało mi się dokładnie zlokalizować tego miejsca, ale na tak na ucho to na podszybiu na wysokości centralnych wywiewów. Czy wiecie co to może być???

Comment

Może i podszybie, aczkolwiek z doświadczenia wiem że to może być np z podsufitki, a wydaje się że gdzieś z podszybia, miałem tak w ix, gdzie najpierw myślałem że podszybie, później szybka od predkosciomierza, daszek, a w końcu okazało się że podsufitka od str kierowcy na wysokości rolety przeciwslonecznej, trochę silikonu w sprayu i po kłopocie.
        Mnie z kolei wkurza podłokietnik, raz że twardy, dwa że jak się o niego oprę, to wydaje takie dźwięki jakby się coś poluzowało.

Comment

Spróbuj włożyć rękę w tą szczelinę która się tworzy jak masz obniżoną kierownicę, u mnie podczas jazdy też czasami słychać takie dźwięki, a jak dotknę materiału w tej szczelinie to cisza, muszę dokładnie zlokalizować co to, ale skoro po dotknięciu milknie to pewnie jakaś pordoła.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Pogłośnijcie radio i po problemie to nie Mercedes ))

Comment

Oj Merce też potrafią skrzypieć

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                Oj Merce też potrafią skrzypieć
                To tym Bardziej )))))

Comment

Zamieszczone przez krzyklo Zobacz posta
                  U mnie trzeszczał lewy słupek przy niskich obrotach. Kawałek gąbki lub złożonej kartki włożony między osłonę słupka a szybę załatwił sprawę. Dokładniejszą analizą będzie się musiał niedługo zająć serwis przy przeglądzie. W poprzednich modelach też świerszcze pod kokpitem były najczęściej spowodowane ocieraniem szybki o obudowę i również kawałek gąbki rozwiązywał sprawę...
                  U mnie trzeszczał przedni słupek od strony kierowcy. Po wizycie w ASO problem został usunięty poprzez wymianę mocowania obudowy słupka.

Comment

Witam

Mam Pytanko do posiadaczy Sport+ czy skrzypi wam podsufitka w okolicy szklanego dachu lub jak dotykacie w okolicy czy wydaje dziwne dźwięki, Ja jak dotykam to skrzypi itp na dobrej drodze jest ok ale trochę dziur i tragedia, wybieram się z tym do serwisu zobaczymy co wymyślą.

Comment

U mnie też tak jest zimno i jak postoi na dworze, jak rano wyjeżdżam z garażu to nic nie słychać podczas jazdy, chociaż jak ręką dotknę to słychać lekkie poskrzypywanie.
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                        Witam

Mam Pytanko do posiadaczy Sport+ czy skrzypi wam podsufitka w okolicy szklanego dachu lub jak dotykacie w okolicy czy wydaje dziwne dźwięki, Ja jak dotykam to skrzypi itp na dobrej drodze jest ok ale trochę dziur i tragedia, wybieram się z tym do serwisu zobaczymy co wymyślą.
                        Skrzypi i to w różnych miejscach, jest to mega irytujące. To takie skrzypienie jakby ktoś odgrywał i przyklejał taśmę samoprzylepną. W ASO to już zgłaszałem i coś tam poprawiali (mocowanie obudowy słupka, mocowanie uszczelki przy drzwiach) ale to nic nie pomaga. W moim przekonaniu taki niestety urok tego dachu i mocowania podsufitki na klej. Wątpię żeby to w jakiś sposób zniwelowano.

Comment

Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta
                          Skrzypi i to w różnych miejscach, jest to mega irytujące. To takie skrzypienie jakby ktoś odgrywał i przyklejał taśmę samoprzylepną. W ASO to już zgłaszałem i coś tam poprawiali (mocowanie obudowy słupka, mocowanie uszczelki przy drzwiach) ale to nic nie pomaga. W moim przekonaniu taki niestety urok tego dachu i mocowania podsufitki na klej. Wątpię żeby to w jakiś sposób zniwelowano.
                          Tak nie może być to nie jest auto za 40tyś zł , mam Peugeot 308 firmowego i cały szklany dach i tam nic nie skrzypi można dotykać ruszać i zero, a tutaj już od dotykania skrzypi no masakra, u mnie jest to ewidentnie w okolicy szklanego dachu a szybą przednią masakra (( będę interweniował do skutku.

Comment

W IX skrzypiala mi podsufitka przy dotyku, ale również w czasie jazdy, dosłownie jak cerata, dlatego pierwsze co zrobiłem jak odbierałem x gen to dotknalem podsufitki i się ucieszyłem, bo pod uciskiem była totalna cisza, niestety po ok 7kkm skrzypi tak samo jak w IX. Tak samo było w ctr9, no ale tam można to wybaczyć, bo 19 235/35.
                            Oprócz tego jakby ktoś się rzepem bawił przy słupkach A, a także coś z okolicy zegarów, ale to tylko czasem, generalnie mi to nie przeszkadza albo po prostu nauczyło mnie doświadczenie z poprzednich Civicow, że to walka z wiatrakami Tttm

Comment

Podsufitka skrzypi tylko w wersjach z szyberdachem, czy bez niego też?

Comment

W xgen w czasie jazdy jeszcze nie skrzypi, ale pod naciskiem jak cerata, ja mam bez szyberdachu, więc pewnie bez różnicy.

Comment

Working...
                                X