Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdybym już miał brać jakąkolwiek kurę to tylko Superba z około 200 konną benzyną. Reszta modeli jest niestety słaba i taniość bije po oczach, nawet w dość bogatych, wydawałoby się, wersjach. Praktyczność i przestronność OK, ale nic poza/tym Frajda z jazdy? Gdzie indziej, nie u kury (poza Superbem i Citigo, mimo wszystko).
    Szkoda że w X genie ten imo fajny centralny wydech odbiera przestrzeń w bagażniku. No i roleta to po prostu smuteczek
    Last edited by Radon; 18-05-2017, 06:31.
    www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Trochę smutno - właśnie odjechała w siną dal moja była już Honda Civic Sport 9 gen.
      Do sprzedaży musiałem wyciągnąć fakturę zakupu z 2012r. I oczom nie wierzę - z silnikem 1.8, z dobrym jak wtedy wyposażeniem, zapłaciłem 71 tys. zł. I to nie była sezonowa wyprzedaż.
      Porównując z X gen widać jak Honda kosi za nową elektronikę bo same auto nie jest rewolucyjnie nowe a nawet widać taniość w niektórych miejscach.
      Last edited by marekwar; 18-05-2017, 00:19.

Comment

• A tak z ciekawosci za ile udalo Ci sie sprzedac 5 latka ?
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez marekwar Zobacz posta
          Trochę smutno - właśnie odjechała w siną dal moja była już Honda Civic Sport 9 gen.
          Do sprzedaży musiałem wyciągnąć fakturę zakupu z 2012r. I oczom nie wierzę - z silnikem 1.8, z dobrym jak wtedy wyposażeniem, zapłaciłem 71 tys. zł. I to nie była sezonowa wyprzedaż.
          Porównując z X gen widać jak Honda kosi za nową elektronikę bo same auto nie jest rewolucyjnie nowe a nawet widać taniość w niektórych miejscach.
          Popatrz na koszty R&D. 9 gen był głębokim liftingiem 8gena, który sprzedawał się bardzo dobrze i zapewne się splacil. 9 gen sprzedawał się na poziomie 50% ufo.
          A do 9 gena wjechała koncepcja auta. Płyta podłogowa. Zawias i silniki to był tuning a nie rewolucja. W 10 gen jest wszystko nowe.

Comment

• U mnie sąsiad ogladał Civica ale mimo wszystko cena go zabiła, i kupił właśnie Octavie 1.4Tsi 150ps mówił że dał poniżej 80kzł.

Comment

• Może kogoś zainteresuje test Civic 1.0T / 1.5T vs 1.8 iVTEC https://www.youtube.com/watch?v=UUw57l3uDvE
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• 1.5 z CVT w 7.2 do 100. Naprawdę zacny wynik. Mnie się świetnie jeździło tym automatem i zaczynam się nad min zastanawiać...

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                  A tak z ciekawosci za ile udalo Ci sie sprzedac 5 latka ?
                  Dokładnie 4,5 roku. Dostałem 48.500, dałem gratis zimowe alufelgi z oponami i scedowałem rozszerzoną gwarancję do 5 lat. Auto byłi w doskonałym stanie i na liczniku 45 tys.
                  Bezwypadkowe, nigdy nie miałem żadnej usterki.

Comment

• 22,5 kpln spadku wartości w 4,5 roku to chyba na żadnym innym aucie nie jest możliwe. Super.
                    Obawiam się, że z X gen a szczególnie z 1,0T już tak dobrze nie będzie.

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                      U mnie sąsiad ogladał Civica ale mimo wszystko cena go zabiła, i kupił właśnie Octavie 1.4Tsi 150ps mówił że dał poniżej 80kzł.
                      Ambition+pakiet Amazing+lakier -rabat i cent wychodzi troszkę mniej niż 80k. W katalogu osiągi podobne, nawet jeśli na drodze w Skodzie jest gorzej to i tak nie jest zawalidrogą. Wyposażenie... w Skodzie można to wszystko dokupić ale nie trzeba a wydajemy/spłacamy kilkanaście tysięcy mniej. Octavia jest większa. Wcale się nie dziwię, że to może przekonać ludzi.

Comment

• Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                          U mnie sąsiad ogladał Civica ale mimo wszystko cena go zabiła, i kupił właśnie Octavie 1.4Tsi 150ps mówił że dał poniżej 80kzł.
                          Dziwne zważywszy że za tyle jest też dostępna Honda.

Comment

• też nie rozumiem, że ktoś może zastanawiać się między skodą a hondą, przecież te auta w niczym nie są do siebie podobne...one są dla całkiem innej grupy docelowej...
                            skoda - dla dziadka, przedstawiciela handlowego
                            honda - dla osób, dla których auto to coś więcej niż taczka służąca do przewozu z punktu a do b....

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                              one są dla całkiem innej grupy docelowej...skoda - dla dziadka, przedstawiciela handlowego
                              honda - dla osób, dla których auto to coś więcej niż taczka służąca do przewozu z punktu a do b....
                              dokładnie... dlatego ja nie miałem problemu z wyborem i za jakiś tydzień sedan będzie w garażu...skoda albo suv może bliżej emerytury...

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                                Elita Panie, elita....
                                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X