Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
    niektóre laski są ładne z wyglądu ale nie każdy chce je za żonę....
    Potwierdzam. Mazda 3 jest zbyt ciasna i hałaśliwa.

Comment

• Bez zbędnych słów. Po krótkiej jeździe testowej sport plusem stwierdzam, że jeździ się mega super. Przestronne auto. Super czucie drogi, responsywność, delikatny lag turbo (ale w końcu w każdym aucie z turbo jest), skrzynia biegów, sposób oddawania mocy, ciekawie poprawiony komp pokładowy. Na minus za szerokie siedzenia, szczelina w środkowym podłokietniku idealnie tam, gdzie jest łokieć przy wygodnej pozycji, spasowanie zderzaków, ładowarka bezprzewodowa niekompatybilna z wieloma tel i sławetna roletka. Gdyby nie fakt, że mam 1,5 roczne auto to byłby jednym z faworytów rynkowych. Co prawda automatem nie jeździłem z ale aktualnie oczekiwanie na CVT to około rok.. Bardzo ograniczona dostępność. Type R ma być na Polskę 150 sztuk..

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
        oczekiwanie na CVT to około rok.. Bardzo ograniczona dostępność.
        Pytacie sie, w ktorym miejscu Honda jest premium hehe. Chyba w tym. Jak w markach premium. Tylko w markach premium auto produkuja dla Ciebie, w Twojej konfiguracji, z Twoimi dodatkami. A Honda tłucze na plac Masakra
        Zachwalaja CVT i potem nie da sie tego kupic. Dziwna strategia. Troche jak w 9gen zachwalany diesel, ktory cenowo bujał w obłokach

Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
        Type R ma być na Polskę 150 sztuk..
        To chyba nie jest mało. A jeszcze nie wiadomo jaką cenę "wymyślą" - czy nie przebiją Mustanga V8
        PS. Wiadomo ile sie sprzedalo FK2R w PL?

Comment

• Wstyd będzie po śniadaniu wsiadać:

Za 3 dni premiera Si w USA, ciekawe czy ten wzmocniony 1.5 trafi do Europy, za pewne nie.

Comment

• Leon cupra do produkcji pod klienta 7 tyg...
            Niedługo będzie licytacja komu sprzedać civica

Comment

• FK2R sprzedali całość puli, 178 sztuk. Ostatnie Rki stoją po salonach. U Bieli np. stała tydzień i sprzedana... No 1 sprzedaży HotHatchy w Polsce AD2016. Więcej niż Cupr, GTi czy ST.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jak sypną cenę 170 to stare pójdą tego samego dnia, a nowego mało kto kupi...
                Za dużo alternatyw w podobnej kasie...

Comment

• Jest podwyżka Golfa R z od 149 do 167tys...
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Oglądałem dzisiaj to 'cudo' jakim jest X gen. Tragedii nie ma, ale jak siedziałem w aucie to jakoś nie czułem, żeby to było dobrze wydane prawie 111 tys. W poprzedniej generacji materiały nawet jak nie były lepsze to wyglądały na trwalsze. Tapicerka na drzwiach i podłokietnik to najlepszy przykład dziwnego podejścia do jakości w X gen. Brak możliwości konfiguracji zawsze był w Hondzie. Mnie interesowałyby pewnie sport plus, ale nie chcę tego szyberdachu czy co to oni wymyślili, bo wtedy nie mam gdzie założyć bagażnik dachowy. Kolorystycznie najbardziej podoba mi się szary, bo najmniej rzucają się w oczy wielkie czarne elementy nadwozia. Przejadę się to może bardziej przekonam się do tego auta.
                    Mnie osobiście podoba się Mazda 3 czy to 6, którą tak tu niektórzy atakują. Gdyby nie żona to pewnie takie auto byśmy mieli, ale jej w Mazdzie 3 się nie podobała kiepska, według niej widoczność, a 6 była za duża. Spodobało się jej wykończenie Civica IX i to przeważyło Obecnie denerwują nas trzestrzące, skrzypiące plastiki tego dobrze wykonanego Civica Znajomi którzy mają Mazdy nie mają tego problemu, więc może nie jest tak z nimi źle. Hondami jeżdżę od lat Civic IV-VII gen. oraz miałem Accord 6 gen. przez 12 lat, więc ta marka nie jest mi obca.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Alix, wcześniejsza cena golfa r była z manualem, 167 jest już z dsg...
                      No i na gofra 8-10% rabatu

Comment

• Nie zmienia to faktu, że to cena od. Dla mnie brak manuala to kolejna wada i zle wydana kasa na korzyść CTR bo VAGowe DSG jest raczej mało sportowe. Co do rabatu to ja tam miałem na CTRa większy... [emoji14] Nowy CTR będzie stał nawet 170-180tys. niestety pewnie.

Pytanie jest inne. O wysycenie rynku. Na CTRa wieeelu fanów marki parę lat czekało i to m.in. była kwestia że schodził jak świeże bułeczki. Ja np. nie będę klientem na Xgen raczej (przynajmniej jeszcze 4,5 roku)... bo dopiero co kupiłem 9gen. Także na początku może być mała sprzedaż. Ale auto myślę bardzo udane (poza elektronicznym ręcznym absolutnie przeczacym jego naturze) generalnie i nietuzinkowe. Będzie się podobać. To ważne w tej klasie.
                        Last edited by Alix; 03-04-2017, 19:27.
                        . .

Comment

• Aaa i zapomniałem, na plus widoczność do tyłu i wyraźna przerwa między spojlerem, a klapą bagażnika, gdzie nie będzie zalegała i wyciekała później woda robiąc zacieki na czystym aucie. Na minus błotniki, mega plastik, przy dotyku całe chodzą, aż do samego słupka. O zderzakach zdaje się wspominałem wcześniej.

Comment

• W manualu jest 300 km cupra za 130 tys i rabat podobny jak w golfie...
                            Też mi się wydaje, że popyt na type r się skończył, mało kto będzie wymieniał 2 letnie auta..
                            Kilka osób pewnie czeka na obecny model ale przy cenie 170+ nawet z nimi może być problem...

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                              ale aktualnie oczekiwanie na CVT to około rok.. Bardzo ograniczona dostępność.
                              Że co? Pytałem w czwartek bodajże i mi powiedzieli, że dostępność wybranej wersji HB (sport) to 20 tydzień, czyli około połowa maja. Więc jaki rok?

Comment

• Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                                Że co? Pytałem w czwartek bodajże i mi powiedzieli, że dostępność wybranej wersji HB (sport) to 20 tydzień, czyli około połowa maja. Więc jaki rok?
                                Tak z ciekawości dzisiaj zapytałem i bez sprawdzania powiedzieli, że USA ciągnie wszystko w automacie tak, że fabryka nie wyrabia, więc zależnie od koloru może być nawet rok.

Comment

Working...
                                X