Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
    Kompakt w wersji sedan? Straszny brzydal. Jeśli kompakt to tylko hatchback albo kombi.
    Brzydal??? Akurat sedan X jest zaj..sty... na pewno nie brzydszy niż hatchback...o ile nie ładniejszy...

Comment

• Z kolei dla mnie sedany są bez sensu jeśli chodzi o funkcjonalność i albo hatchback albo kombi .
      Po jest tyle wersji aut by każdy znalazł coś dla siebie, pod siebie czy pod rodzinę.

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
        Z kolei dla mnie sedany są bez sensu jeśli chodzi o funkcjonalność i albo hatchback albo kombi .
        Po jest tyle wersji aut by każdy znalazł coś dla siebie, pod siebie czy pod rodzinę.
        Zgadzam się z Tobą - tylko hatchback albo kombi.
        Oceniając samochód z wyglądu dla mnie najważniejsze są proporcje. W przypadku samochód kompaktowego w sedanie te proporcje (długość zwisu przedniego i tylnego, stosunek szerokości do długości) są zawsze naruszone. Taka Honda Civic 4d, potworne brzydactwo.
        Samochód sedan owszem ale w klasie D lub "reprezentacyjnej" - dajmy na to taka nowa Mazda 6 sedan. Samochód naprawdę bardzo ładny. Dla mnie wzór do naśladowania.

Comment

• To że sedan IX to obrzydlistwo to nawet sprzedawcy w salonach nie kryją :-))

Comment

• Panowie...gusta i guściki jednym podoba się Fiat 500, a innym Audi Q7

Comment

• Znajomy szef pizzerii, Włoch, ma i czerwoną 500kę i czerwoną 430-kę

Comment

• Panowie...gusta i guściki jednym podoba się Fiat 500, a innym Audi Q7
                dokładnie, nie ma o czym gadać, dla jednych piękny jest civic IX tourer, a dla innych jest brzydalem...
                faktem jest, że X sedan jeszcze nigdy nie wyglądał tak dobrze w porównaniu z poprzednikami....a że średnio funkcjonalny to już inna bajka...nie każdy ma dzieci i psa

Comment

• ...a jeszcze innym Dacia Logan...chociaż nie znam takich :-)

Comment

• u mnie w rodzinie jest kolo, którego stać na s klasę, a jeździ dacią w gazie i ma na wszystko wyj... jeszcze się chwali jak mało mu to pali

Comment

• Nie każdemu samochód najważniejszy, niektórym wystarczy aby spełniał funkcję przewozu z "a" do "b" i się nie psuł
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Głupoty piszecie o proporcjach, sedan ma 4,65, czyli mniej więcej tyle co accord, bmw 3, merc c klasy, lexus is poprzednich gen.
                        Wracając do artykułu, to generalnie byli na NIE, bardziej wobec hondy, no bo gdyby nie hamulce, to byłby remis, ponadto jest taka brzydka, a w tabelce za komfort 21/30, czyli generalnie samochód przeciętny, brzydki i za drogi. W starciu z asami w klasie jak golf, octavia i leon przegra z kretesem, myślę, że z oplem, fordem i hyundaiem też, może nawiąże walkę z nielubianymi francuzami.
                        Niby 21 wiek, a taka propaganda pro niemiecka, brawo auto bild!

Comment

• Trochę o nowym systemie multimedialnym

Disclaimer - this is your vehicle you are messing with. If you are not comfortable with potentially permanently damaging the head unit, stop here. Now for the good stuff. Credit where credit is due: this method relies on the recent "dirtycow"...

W skrócie to na urządzeniu jest lista dowolnych aplikacji, ale da się dostać roota i wpisać tam swoją aplikację i wtedy system pozwoli ją zainstalować. Lista ta wygląda na to, że jest automatycznie odpowiednikiem aplikacji permision. Tyle teorii na praktykę jeszcze trzeba będzie poczekać (w moim przypadku do końca maja). Do tematu wórce, jak będę miał na czym eksperymentować...

PS. Mało obeznanym z rootwaniem adroida itp. zabawami odradzam własne eksperymenty bo można uwalić system.

Comment

• No i root to nie wgrywanie apek = utrata gwarancji na urzadzenie na 99%
                            ............................C I V I C
                            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                            . .
                            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                              ... Natomiast Civic przegrał w spalaniu wobec Mazdy (średnia 8,5)...
                              Jeśli to się potwierdzi w innych testach to takie średnie spalanie trochę rozczarowuje. R18 w tego typu testach w AŚ czy Motorze dawał wyniki coś ok. 7,5 l, a mocniejsze 1.4 TSI ok. 7 l. Nie wiem też na ile można wierzyć AŚ, skoro koledze z forum to auto pali po mieście 6,7 l na dotarciu...
                              Testy pudełek to też ostatnio tylko w Motor / Auto Moto. Ich testu i pomiarów dynamicznych oraz spalania jestem bardziej ciekaw.

Z innej beczki: czy ktoś wie ile w Civicu 1.0 jest obrotów przy wyższych prędkościach 100/120/140 km/h? Generalnie tego typu silnik jest fajniejszy i być może nieco sprawniejszy w jeździe miejskiej lub ostatecznie na krajówkach, ale jak ktoś chce mieć auto z odpowiednią dynamiką (po redukcji) w przedziale 100 km/h+ to R18 jest tu z pewnością lepsze, tak jak jest również lepsze od 1.4 TSI. Jedyna przewaga Civica 1.0 względem R18 w tym zakresie to być może niższe obroty więc i mniej męcząca akustycznie podróż. Dlatego jestem tego ciekaw
                              Last edited by libidinously; 27-03-2017, 16:06.

Comment

• Panowie - bo nie obeznany jestem... jakie możliwości daje taki root i możliwość wgrywania własnych apek... tj. chodzi mi dokładnie jakie aplikacje przydatne w aucie można dzięki temu zainstalować ?

Comment

Working...
                                X