Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Teraz to już w ogóle mam mętlik w głowie niby Civic zamówiony ale nie jestem do końca przekonany, nie martwię się o silnik, lecz o plastiki siedzenia i detale oraz komfort bo nie ukrywam że moja IX nie jest komfortowa, przejechane 40 tyś siedzenie kierowcy zgrzypi ,zaczyna się przecierać , przednia i tylna szyba szwankuje i te plastiki mam do przeznaczenia na samochód 110 tyś i duży ból głowy, czekam na Civica 2 miesiące ale mam coraz większe obawy

POMOCY....

Comment

• Do zakupu auta podejdź racjonalnie i oceń priorytety, co dla Ciebie jest ważne, gdzie chcesz nim jeździć, co potrzebujesz i przede wszystkim co Tobie się podoba! Wnętrze Civica X nie jest w żaden sposób złe, nie bój się go, bez przesady, komfort też będzie raczej lepszy, jazdą na bedzie na 95% sporo lepiej od IXtki (poza Type R). SPOKOJNIE!
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mercedes A250 ok, ale drogie dodatki, także za 120k to trochę golas. No i jak to premium, serwisy, części itp wszystko x 2.
        Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
        Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Chyba nawet bardzo golas...taka w miarę ok konfiguracja to około 165 tyś bez rabatu..

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
            Teraz to już w ogóle mam mętlik w głowie niby Civic zamówiony ale nie jestem do końca przekonany, nie martwię się o silnik, lecz o plastiki siedzenia i detale oraz komfort bo nie ukrywam że moja IX nie jest komfortowa, przejechane 40 tyś siedzenie kierowcy zgrzypi ,zaczyna się przecierać , przednia i tylna szyba szwankuje i te plastiki mam do przeznaczenia na samochód 110 tyś i duży ból głowy, czekam na Civica 2 miesiące ale mam coraz większe obawy

POMOCY....
            również uważam, że powinieneś spokojnie podejść do sprawy... we wszelkich testach, które do tej pory czytałem mowa jest o dobrym komforcie podróżowania - tym bardziej powinno tak być w sport plus, które kupiłeś, a gdzie zastosowano te adaptacyjne amortyzatory o zmiennej sile tłumienia... ja też poniekąd mam wrażenie, że co niektórzy tutaj demonizują ten środek auta i jakość zastosowanych materiałów - wejdziesz, to sam ocenisz - być może dla Ciebie będzie ok...

Comment

• Kolega skonfigurowal A250 na ok. 145. Po mocnym rabacie zszedł do 120. Golf GTi czy Cupra w tej cenie wcale nie bogatsze o dziwo. No i sorry to jednak Merc i to szybki [emoji14]

Adaptacyjne zawieszenie to mega opcja - auto z innej bajki z powodu samej jakości stosowanych tam amortyzatorów. Wnetrze jest OK. Tapicerka słaba, ale ujdzie. W Suzuki niby plastiki fatalne, ale po chwili tego nie widzisz a jak jeździ to czujesz codziennie [emoji14]
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Kolega skonfigurowal A250 na ok. 145. Po mocnym rabacie zszedł do 120.
                No, jak dostał ponad 17% rabatu to zmienia postać rzeczy.
                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta

Teraz to już w ogóle mam mętlik w głowie niby Civic zamówiony ale nie jestem do końca przekonany, nie martwię się o silnik, lecz o plastiki siedzenia i detale oraz komfort bo nie ukrywam że moja IX nie jest komfortowa, przejechane 40 tyś siedzenie kierowcy zgrzypi ,zaczyna się przecierać , przednia i tylna szyba szwankuje i te plastiki mam do przeznaczenia na samochód 110 tyś i duży ból głowy, czekam na Civica 2 miesiące ale mam coraz większe obawy
                  Głowa do góry! Osiągi i prowadzenie pewnie pozwolą Ci zapomnieć o oszczędnościach na wnętrzu. Już pojawiły się filmiki 0-200 na youtube i zbiera się to naprawdę fajnie.
                  A co do trzeszczenia to może już nauczyli się składać samochody w Anglii - w testach nawet chwalili jakość spasowania!
                  A nawet jak coś zatrzeszczy to jak koledzy już wcześniej pisali - jakość to też niezawodność:
                  Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
                  Ogólnie pojmowana jakość to nie tylko miękkie plastiki we wnętrzu, flokowany schowek i kieszenie w drzwiach. To również solidność elementów mechanicznych, elektryki oraz ogólna bezawaryjność i bezproblemowość podczas eksploatacji dłuższej niż gwarancja czy czas trwania leasingu.
                  Historycznie, w tym aspekcie Golf i inne jego klony nie mogą się jednak równać z Civic'em.
                  BTW. Ktoś się orientuje kiedy X gen zagości w salonach?
                  Last edited by martin; 20-02-2017, 17:16.

Comment

• Zamieszczone przez martin Zobacz posta
                    Głowa do góry! Osiągi i prowadzenie pewnie pozwolą Ci zapomnieć o oszczędnościach na wnętrzu. Już pojawiły się filmiki 0-200 na youtube i zbiera się to naprawdę fajnie.
                    A co do trzeszczenia to może już nauczyli się składać samochody w Anglii - w testach nawet chwalili jakość spasowania!
                    A nawet jak coś zatrzeszczy to jak koledzy już wcześniej pisali - jakość to też niezawodność:

BTW. Ktoś się orientuje kiedy X gen zagości w salonach?
                    18 marca w salonach, demówki luty/marzec 2017 - hatchback

Comment

• 120 za a klasę, to świetna oferta! Ta 2,0 211km, podobno jest bardzo fajna( osiągi, niezawodność, spalanie), na pewno lepszy taki merc niż vag i spółka, ale nie każdy umie się tak targowac

Comment

• MarekComau1122, dostałeś rabat na nowego civica u którego dilera jak to nie tajemnica.

Comment

• U mnie w firmie całą rodzina bosa jeździ mercami w większości AMG.
                          Ostatnio kupione A45 AMG za bodajźe 220kzł,drogie to jest ale jak się człowiek raz przejedzie to już można się uzależnić

Comment

• Ja jeździłem przez weekend CLA45 AMG Edition One, potem poliftowym A45 parę godzin... krótko i na temat: Type R daje dużo wiecej emocji i Freude am Fahren oraz... subiektywnie wydaje się szybszy (oczywiscie obiektywnie jest bez szans z Mercem).
                            . .

Comment

• A mnie się nie podoba CLA, jak oglądam filmiki i czytam opinie użytkowników o tym aucie to wszystko tam skrzypi i trzeszczy w tym aucie, tandetą wieje, łącznie z tym doklejonym tabletem z Tesco. Wiadomo, że to Mercedes i nawet takie g.. za 200-300tyś ma sens bo jest na to klient, ale wolałbym CTR-a, albo Lexusa Is 240t. Fajne padają auta w porównaniach do Civica, , widać jak idiotyczną ma cenę. Jakoż przewidziałem cenę Civica dziesiąt stron temu za co na mnie hejt spotkał, takoż powiadam wam, że Civic X będzie fajnym autem po liftingu i z 15-20tyś rabatem.

Comment

• Bez przesady, siedziałeś kiedyś w A45 czy piszesz po opinii z netu? Wnętrze AMG ze skorzano-alcantarowa tapicerką i górą deski obszytą skórą z czerwonymi przeszyciami i ambientowym podswietleniem nawet pod zagłówkami tylnej kanapy jest miazga, żaden inny kompakt tak nie wygląda, a infotainment nie ma nic wspólnego z Tesco nawet jak idei "doklejonego" tabletu się nie lubi - fakt, ja też nie lubię. Ale wnętrze małego Merca ma jaja i nie pomylisz tego z niczym innym. Do Hondy nie ma nawet co porównywać, Lex czy Volvo przy tym wygląda raczej mainstreamowo, nawet jak fragment plastiku pod deską rozdzielczą jest bardziej twardy [emoji14] Jak na taki beton jak były robione Edition One (dużo twardsze od Type R, późniejsze wersje są już spokojniejsze), to tamta demowka miala z 15tysi zrobione i nic nie trzeszczalo albo nic nie słyszałem... w sumie za kierownicą tego auta i tak to nie obchodzi jakby co, bo jest w nim na tyle adrenaliny, że się nad tym raczej nikt nie pochyli
                                Last edited by Alix; 20-02-2017, 21:38.
                                . .

Comment

Working...
                                X