Jak możecie porównywać Civica do CLA ? ogólnie Merc Audi BMW i Volvo to inna bajka dla mnie te auta pod każdym względem są lepsze ładniejsze od Hondy jedynie można cenę porównywać, Ja mogę porównać Civica z 308 z 2015r - i tak 308 na pewno ma lepsze siedzenia i jest wygodniejszy, jest panorama wykonanie podsufitki jest lepsze nic się nie rusza nie skrzypi i navi ogólnie panel dotykowy lepiej chodzi i jest łatwiejszy bardziej przyjazny dla kierowcy, silnik diesel więc nie ma co porównywać ale 308 pali mało bo średnio 5,7 całą reszta na plus dla Civica. Nie wiem jaka cena tego jest bo to firmowe ale naprawdę ładne i zgrabne autko.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Wszystko zależy jakie kto ma priorytety. Może i IX była spoko, ale osiągi mnie dobijały. Tutaj jestem w stanie wybaczyć hondzie kijowe plastiki na rzecz osiągów, frajdy z jazdy i nietuzinkowego wyglądu. A odnośnie lakieru... cóż jeśli rzeczywiście coś jest na rzeczy o czym pisze katana to zapewne zauważę to wcześniej czy później. Być może to jednostkowe przypadki.
Wszystko inne jestem w stanie wybaczyć na rzecz bezawaryjności i w/w.
Comment
-
Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz postaJak możecie porównywać Civica do CLAtym bardziej Civica, który kosztuje 100tyś z CLA za 115tyś. Ja tam odwrotnie niż inni wolę auto gorzej wyposażone, ale wyższej klasy niż wypasione niższej . Kucykowi jak założysz złote siodło to nadal będzie kucyk :, arabem pojedziesz nawet na oklep
Volvo nie taki szał, są spore problemy z jakością. Sporo zmiennych, zależy co komu pasuje. W takim Civicu X jest np. sporo rzeczy lepszych od konkurencji, jest lepszy moim zdaniem od większości aut klasy C, wyrasta z klasy, ale sporo rzeczy jest wk..., może to "wyrastanie z klasy" sprawia, że oczekuje się jeszcze więcej.
Last edited by Jozin; 20-03-2018, 15:07.
Comment
-
Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta308 pali mało bo średnio 5,7 całą reszta na plus dla Civica. Nie wiem jaka cena tego jest bo to firmowe ale naprawdę ładne i zgrabne autko.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaPorównywać można wszystkotym bardziej Civica, który kosztuje 100tyś z CLA za 115tyś. Ja tam odwrotnie niż inni wolę auto gorzej wyposażone, ale wyższej klasy niż wypasione niższej . Kucykowi jak założysz złote siodło to nadal będzie kucyk :, arabem pojedziesz nawet na oklep
Volvo nie taki szał, są spore problemy z jakością. Sporo zmiennych, zależy co komu pasuje. W takim Civicu X jest np. sporo rzeczy lepszych od konkurencji, jest lepszy moim zdaniem od większości aut klasy C, wyrasta z klasy, ale sporo rzeczy jest wk..., może to "wyrastanie z klasy" sprawia, że oczekuje się jeszcze więcej.
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaSkoro porównujesz cenę pustaka CLA to porównaj ją do pustaka Civica, jakby nie było nie będzie to 100 tyś, a 80 lub nawet mniej i to nadal lepiej wyposażone niż to CLA
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaNie zrozumiałeś porównania z kucykiem.
Comment
-
308 to super autko, jedynie co do komfortu bym się nie zgodził, bo wg mnie civic lepiej amortyzuje, ale w środku zdecydowanie peugeot, chociaż kokpit 3008 to po prostu jeden z najładniejszych w ogóle, do tego świetnie wykonany. Jednak jedyny możliwy silnik do 308 to 2,0hdi, ten 1,2 całkiem fajny, lepiej jedzie niż litrowka w Civicu, ale nie zmienia faktu że jak stare r18 złapie 4rpm to go pogoni.
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postacla to już stare auto, a za 115 tys to będzie dramat....civic będzie od niego duże lepiej wyposażony, nowocześniejszy i szybszy..
zobacz nową A klasę, 123 tys + pakiet amg + lakier i ledy i masz już 150 tys....
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaMarek, czyli twierdzisz, że z 210 tyś nagle zrobią mi 150? Jak tak to biorę w ciemno .
Comment
-
Za 115-120tyś dałoby się kupić tego Cla i nie brakowałoby tam nic do jazdy, dynamika tez przy tych 8.5s nie jest zła. Kiedyś też było wielkie zdziwienie jak pisałem, że Lexus Is 200tyś był niewiele droższy od Civica X, rok temu, niewiele bo kosztował niecałe 120tyś, teraz podrożał. Pewnie, że można Is-a skonfigurować na 200-250tys. Konfigurator, a cena w salońie to inna bajka, u brokera jeszcże inna bajkadla mnie liczy się ostatecznie to za ile auto mogę kupić.
Comment
Comment