Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bezprzewodowy internet- alternatywna nawigacja w Honda Civic X.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

W samochodzie przez aplikację HUAWEI Hilink

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Trzeba ją wcześniej zainstalować z pena czy znajdę w HH ?
      Właśnie go zamówiłem stąd te pytania :-)

Comment

Na telefon ściągnij i przez telefon konfiguracje sobie zrób. Szkoda obciążać tą aplikacją connecta bo później jest niepotrzebna.

P.s. połącz lub edytuj swoje wcześniejsze posty napisane jeden pod drugim.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

OKI.
          Już poprawiłem. Sorki.
          Dzięki za pomoc, to są bardzo cenne informacje :-))

Comment

Ja nie kupowalem osobnego modemu, a użyłem starej komórki obsługującej LTE, na stałej podłączonej do gniazda USB. Spokojnie może to być np kupiony za grosze telefon z rozbitym ekranem.
            W komórce siedzi karta Aero2 z pakietem 5zł/mc (3GB), jak również odpalona jest appka Tasker, która ma ustawione włączanie hotspota wifi kiedy pojawi się zasilanie w gnieździe USB.
            Na konsoli zainstalowany HH, Yanosik i Spotify.
            Jeżdżę tak już ponad rok. Ten pakiet 3GB spokojnie wystarcza na ciągłe jeżdżenie z muzyką ze Spotify oraz Yanosikiem w trasach.

Comment

Zamieszczone przez Pan Borowik Zobacz posta
              Ja nie kupowalem osobnego modemu, a użyłem starej komórki obsługującej LTE, na stałej podłączonej do gniazda USB. Spokojnie może to być np kupiony za grosze telefon z rozbitym ekranem.
              W komórce siedzi karta Aero2 z pakietem 5zł/mc (3GB), jak również odpalona jest appka Tasker, która ma ustawione włączanie hotspota wifi kiedy pojawi się zasilanie w gnieździe USB.
              Na konsoli zainstalowany HH, Yanosik i Spotify.
              Jeżdżę tak już ponad rok. Ten pakiet 3GB spokojnie wystarcza na ciągłe jeżdżenie z muzyką ze Spotify oraz Yanosikiem w trasach.
              Spoko opcja, jedyna wada tego rozwiązania to brak komunikacji po bluetooth ze swoim numerem (z działającego telefonu)...?
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

A zimą nie boisz się zostawiać na noc komórkę? Czasami mrozy są dość mocne :-)

No i stało się.
                Za cenną poradą kolegi Palucha (jeszcze raz dzięki) zakupiłem tego Hujałeja i wreszcie wszystko mam z automatu.
                Modem odpala się bardzo szybko, od odpalenia stacyjki jest to ok. 15-20 sekund. Generalnie mieszczę się w procedurach odpalania Civika :-)
                Teraz czuję się jakbym miał auto z górnej półki. Z bezprzewodowym dostępem do sieci komórkowej i WiFi. Hehe.
                Waze działa bardzo dobrze, nie ma z nią żadnych problemów, bardzo szybko koryguje trasę, gdy odbije się w bok.
                Robi to nawet sprawniej niż Garmin. Podejrzewam, że zasługą w tym jest HH, która w sofcie udostępnia jej wbudowany GPS, a sieci komórkowej i WiFi daje priorytet.
                (trzeba w opcjach nawigacji dodatkowo pozaznaczać te opcje). Być może kolega który nie za bardzo chwalił Waze, nie miał HH. Tu się przydaje.
                Komunikaty na desce poezja, wreszcie nie ucina nazw ulic jak Garminie. I opcji nawigacji ma się dodatkowe wskazania. Bardzo to fajnie jest zrobione.

Bluetooth z komórki działa prawidłowo. Nic nie krzaczy.
                W modemie mam duplikat karty SIM. Wszystko działa OK.

Comment

Civic X 2.0 USA

Comment

Tak, bezpośrednio przez Apple CarPlay. Tylko wtedy nie wyświetla się trasa na zegarach.
                    Androida nie mam więc nie wiem, ale pewnie przez AA też się da.

Comment

Mieć w systemie a przesyłać obraz z telefonu to dwie różne rzeczy
                      Civic X 2.0 USA

Comment

Dlatego trzeba korzystać z udogodnień HH.

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                        HUAWEI E8372 H-153
                        Ten modem działa bez problemu
                        Czy możesz u siebie ustawić tryb nocny lub dzienny map? U mnie działa tylko automatyczny i nie da się zmienić. Masz podobnie?

Comment

Już jest OK.
                          Przy okazji wgrywania nowszej wersji odinstalowałem istniejącą apkę i potem ponownie ją zainstalowałem. I teraz już tryb nocny działa Po prostu magia.
                          Jasny w dzień był zbyt dla mnie za jaskrawy, teraz wygląda ciekawiej.

Comment

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                            Spoko opcja, jedyna wada tego rozwiązania to brak komunikacji po bluetooth ze swoim numerem (z działającego telefonu)...?
                            Absolutnie nie, telefon "użytkowy" mam normalnie sparowany przez BT i rozmowy działają.

Co do zostawiania auta zimą, moje stoi w garażu więc się o telefon nie martwię - to i tak 'zapasowy' ogór.

Comment

Właśnie zakupiłem taką oto ładowarkę samochodową na 12 V. Nie jest zbyt długa, fajnie pasuje. Kompakt.
                              Podłączyłem ją do gniazda w bagażniku, do tego kabelek i moduł schowałem w skrytce obok.
                              Nic nie widać, zasięg nawet lepszy niż był wcześniej podłączony w budzie do portu USB. Dzięki temu port obok siedzeń jest wolny i można sobie np. fona podładować.
                              Z ciekawostek - gdy wcześniej w kabinie moduł podłączony był do gniazda USB zwykłym pojedynczym kablem -przedłużaczem, co jakiś czas przerywało połączenie.
                              Dopiero gdy zastosowałem rozgałęziacz USB typu Y (z podziałem na zasilanie i dane), i podłączyłem tylko do jednego gniazda, już nie przerywało.
                              Dlaczego? Nie wiem.
                              Załączone pliki

Comment

Uzupełnienie info : Dongle działa od lipca bez problemu. :-)

Comment

Working...
                                X