Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Choinka błędów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ustrzeliłem combo, przy serwisie zdiagnozowali w aucie uszkodzone oba czujniki abs. Aso wyliczyło za wymianę i części 1316 zł z groszami, 180 za stronę. Daje to 478 zł za czujnik. Pytanie czy można kupić oryginał taniej ? Czekam na wycenę od Jarusnet, Gezet na stronie ma 455 zł + pewnie wysyłka.

Comment

47510-TGN-G01 - 455
      47560-TGN-G01 - 455, może się komuś przyda. Na tą chwilę taniej nie znalazłem.

Comment

Gezet lewego już nie ma na stanie. Najbliższy serwis bedzie miał za miesiąc czy ktoś z was wie gdzie jeszcze go można kupić?

Comment

Zamieszczone przez kruczek79 Zobacz posta
          Gezet lewego już nie ma na stanie. Najbliższy serwis bedzie miał za miesiąc czy ktoś z was wie gdzie jeszcze go można kupić?
          Jarusnet for Honda. Sklep tuningowy, gdzie kupisz części samochodowe OEM, zamienniki, płyny i gadżety. Produkty do modeli Civic, Accord, Prelude, S2000. Zapraszamy!

Comment

Zamieszczone przez matrosik Zobacz posta
            Siemanko, u mnie to samo, choinka się zapaliła pojechałem sprawdzić aku do fachowców, aku trzyma 400amperów ale doładowałem i tak, zgasło na kilka dni i znowu choinka, pojechałem na warsztat pod komputer i błąd czujnik prawy tył ABS nie gasł więc mechanik zamówił nowy w aso Gdańsk, był ciągu kilku dni, zamienniki nie dostępne, ale to nie jakiś majątek cały koszt około 800zł. Diagnostyka, czujnik i wymiana.
            Pozdrawiam
            Czyli to samo co w IX generacji. Czujniki też bywają wadliwe

Comment

możliwe, że to jest wiadome ale jak zmieniałem u siebie tylne czujniki ABS to możliwą przyczyną że tak padają jest to że są główki odsłonięte na czynniki zewnętrzne. w accordzie 7 gen czujniki były wewnątrz piasty, a tutaj są na zewnątrz i tak są zapieczone, że trzeba rozwiercać....
              FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

U mnie najpierw wymiana akumulatora ( po 3,5 roku; 112 tys. km przebiegu ), następnie czujnik ABS lewy tył. Przez 3 tygodnie spokój, ostatnio kilka dni temu znów choineczka błędów ale po jakimś czasie zniknęła. Myślicie, że tym razem padł czujnik ABS z prawej strony?

Comment

Zamieszczone przez d.z.i.a.d. Zobacz posta
                  U mnie najpierw wymiana akumulatora ( po 3,5 roku; 112 tys. km przebiegu ), następnie czujnik ABS lewy tył. Przez 3 tygodnie spokój, ostatnio kilka dni temu znów choineczka błędów ale po jakimś czasie zniknęła. Myślicie, że tym razem padł czujnik ABS z prawej strony?
                  całkiem możliwe, ja nie zdążyłem wymienić 1 jak już 2 się pojawił
                  FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

U mnie choinka błędów, tester pokazał kilka ,między innymi prawy czujnik abs ,chyba kupię w ciemno i wymienię,aso za wymianę chce 406zł ,za diagnostykę 280 ...plus czujnik 500...masakra za robociznę,ktoś tu pisał,że sto z groszami kiedyś płacił.

Comment

Czy namierzył już ktoś jakieś dobre zamienniki?

Dobra więc tak,kupiłem oryginał za 495zł prawy tył,bo taki wywalało w kompie.
                      Wymiana zapowiadała się prosta do momentu wyjęcia czujnika z gniazda.
                      Czujnik był nie do ruszenia co skończyło się jego zniszczeniem,zaruściały na amen.
                      Nowierciłem go a następnie nagwintowałemz nadzieją, że wyjdzie przy pobijaniu ciężarkiem z prętem montażowym,niestety bez szans .
                      Dalsze wiercenie do momentu oporu na głębokość według miary z nowego.
                      I teraz zastanawiam się nad tym,bo ostatni końcowy kawałeczek pewnie wpadł do środka.
                      Wydmuchałem kompresorem ile się dało.
                      Widać,że te czujniki nie są niczym uszczelnione,co uważam za błąd konstrukcyjny,na pewno przechodzi woda i dalej to wszystko koroduje i puchnie.
                      Po wymianie błędy znikły i jest ok.
                      Last edited by gabler; 24-04-2024, 20:25.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                        Czy namierzył już ktoś jakieś dobre zamienniki?

Dobra więc tak,kupiłem oryginał za 495zł prawy tył,bo taki wywalało w kompie.
                        Wymiana zapowiadała się prosta do momentu wyjęcia czujnika z gniazda.
                        Czujnik był nie do ruszenia co skończyło się jego zniszczeniem,zaruściały na amen.
                        Nowierciłem go a następnie nagwintowałemz nadzieją, że wyjdzie przy pobijaniu ciężarkiem z prętem montażowym,niestety bez szans .
                        Dalsze wiercenie do momentu oporu na głębokość według miary z nowego.
                        I teraz zastanawiam się nad tym,bo ostatni końcowy kawałeczek pewnie wpadł do środka.
                        Wydmuchałem kompresorem ile się dało.
                        Widać,że te czujniki nie są niczym uszczelnione,co uważam za błąd konstrukcyjny,na pewno przechodzi woda i dalej to wszystko koroduje i puchnie.
                        Po wymianie błędy znikły i jest ok.
                        główka czujnika jest odsłonięta, byłem pod autem i widziałem. nie są schowane w piaście.
                        FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Zamieszczone przez Frędzel Zobacz posta
                          główka czujnika jest odsłonięta, byłem pod autem i widziałem. nie są schowane w piaście.
                          Ten czujnik jest chyba magnetyczny ,działa biorąc impulsy z łożyska zdaje się?

Comment

Civic X 2017 1.5 3 dni temu odpalajac rano auto zauwazyłem tone błędów, początkowo podejrzewałem kune ale mechanik przejrzał nie ma sladow pogryzienia. Akumulator 7 lat wiec wsadziłem nowy i zgasło. Przejechałem teraz do sklepu w trakcie jazdy zaświeciło się ponownie. Jak wsiadałem na powrocie do domu znow wszystko zgasło:/ Na kompie raz mu sie pokazał ABS czujnik lewy. Moze byc tak ze cos się "konczy" albo zlamany kabel? jakie były u Was objawy? te czujniki abs zaswiecały błedy podczas jazdy czy np po nocy jak u mnie?

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                              Civic X 2017 1.5 3 dni temu odpalajac rano auto zauwazyłem tone błędów, początkowo podejrzewałem kune ale mechanik przejrzał nie ma sladow pogryzienia. Akumulator 7 lat wiec wsadziłem nowy i zgasło. Przejechałem teraz do sklepu w trakcie jazdy zaświeciło się ponownie. Jak wsiadałem na powrocie do domu znow wszystko zgasło:/ Na kompie raz mu sie pokazał ABS czujnik lewy. Moze byc tak ze cos się "konczy" albo zlamany kabel? jakie były u Was objawy? te czujniki abs zaswiecały błedy podczas jazdy czy np po nocy jak u mnie?
                              kończy się czujnik, prawy pewnie za chwilę też padnie.
                              FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Hej,

Mam chyba podobny problem. W piątek auto normalnie śmiga zrobiłem ok 100km i nic. W sobote rano choinka, świecą się chyba wszystkie możliwe systemy. Aku był wynieniany jakoś miesiąc temu. Pytanie, czy to ten super czujnik co opisujecie, czy może coś jest jeszcze innego. W środe jade też do aso żeby to sprawdzili. Dodam jeszcze że od soboty zrobilem już samochodem z ok 100km i dalej wszystko sie pali. Aha i wraz z tym faktem w sobotę jak probwalem wejść do auta to kluczyk płatał figle i nie dalo się go otworzyć. Otwierał się tylko wlew paliwa i bagażnik. Zamknać już można było normalnie. Teraz tego problemu nie ma ale choineczka dalej świeci.

Comment

Working...
                                X