Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Choinka błędów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

U mnie też w poniedziałek pokazała się "choinka błędów". Podjechałem do ASO w Hamburgu. Sprawdzili akumulator, odczytali błędy i na tej podstawie stwierdzili, że wszystko zaczęło się od czujnika ABS lewy tył. Wykasowali błędy i kazali przyjechać jak się znowu pokażą. Zrobią wtedy nowy odczyt i jak się potwierdzi, że to ten czujnik, to będzie do wymiany.

Comment

Ech z tymi ASO.... co tu potwierdzać... wystarczy podczas jazdy odczytać parametry z ABS czyli prędkość obrotową dla każdego koła i to cała filozofia... ja tak zrobiłem i prawy tył miałem 0 km/h podczas jazdy co ewidentnie wskazuje na brak odczytów z czujnika.
      Last edited by szuwar1978; 17-05-2023, 21:06.

Comment

Dobrze, że masz taką możliwość. U mnie po wykasowaniu błędów przez dwa dni problem na razie się nie pojawił, więc czujnik musi funkcjonować. Jeżeli błędy zaczną się znowu pojawiać, to nie będzie wyjścia. Najchętniej, jakby to było pewne, że to ten czujnik to bym go wymienił i pozbył się kłopotu.

Comment

Jak przez dwa dni jest ok to doładuj aku... uszkodzony czujnik wywala choinkę od razu...

Comment

właśnie rozładowany akumulator oraz czujniki ABS przeważnie są przyczyną takiej choinki na desce
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Akumulator już ma swoje lata, ale sprawdzili go i powiedzieli, że jest dobry. Zresztą ja sam wczoraj zmierzyłem miernikiem i miał 12,8 V a po uruchomieniu 14,8 V.

Comment

Dziś mi się choinka pojawiła, dolewałem wczoraj płynu do spryskiwacza, ale raczej to nie od tego. Zobaczę czy do jutra mu przejdzie, nie uśmiecha mi się jechać do serwisu z powodu fochów samochodu.

Comment

Autko ozdrowiało, w czasie jazdy wyłączał kolejne błędy, na stacji benzynowej po zatankowaniu już całkiem mu przeszło. Jeździć obserwować

Comment

Tak się dzieję jak aku słaby... przerabiałem to.

Comment

To dziwne, bo kilka dni wcześniej włączał mi się start stop, więc zgodnie z logiką był naładowany i jest to prawie niemożliwe.

Comment

U mnie piąty dzień od resetu i na razie spokój.

Comment

No i dziś rano powtórka z rozrywki. Myślę że coś będzie z czujnikiem abs. Dziś trasa Bytom - Zduńska Wola , Zduńska Wola - Bytom. Rano koło Częstochowy mu przeszło i dalej było wszystko ok. Myślę , że to jest zajebiste auto na trasy, mógłby być ciut cichszy, ale mocy nigdy nie brakuje i trzyma się jezdni jak przyklejony i spalanie 5,9 cóż chcieć więcej. Musze pojechać do serwisu niech go prześwietlą o co mu chodzi

Comment

Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
                            Musze pojechać do serwisu niech go prześwietlą o co mu chodzi
                            Daj znać, co Ci w serwisie powiedzieli.

Comment

Dzwoniłem do serwisu i spokojnie mogę robić za wykrywacza błędów w samochodzie. Ze wstępnych ustaleń wynika, że to ten cholerny czujnik abs prawy tył, cena 460 zł + 105 wymiana. Muszę podjechać niech podłączą i wymienią. Zastanawiam się nad ceną, ciekawe czy ktoś może wie gdzie można kupić w lepszej cenie? Pytałem czy jest jakaś akcja serwisowa i czy Honda coś obniża skoro to jest raczej wada fabryczna ( mam przebieg 30 tyś km) niestety Honda ma wywalone i płatność 100%. Jak wymienię pochwalę się.

Comment

Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
                                Zastanawiam się nad ceną, ciekawe czy ktoś może wie gdzie można kupić w lepszej cenie?
                                Nie przejmuj się, w Niemczech jeszcze drożej.

Comment

Working...
                                X