Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Apple carplay w Civic X

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Apple carplay w Civic X

Mam problem z apple carplay. W Aso razem z handlowcem połączyłem się Iphonem z autem bez problemu. Działały mamy Google, Tidal. Zatrzymałem się na stacji benzynowej zatankować auto, rozliczyłem telefon i po ponownym podłączeniu nie chciał się skomunikować z autem. Po rozłączeniu i ponownym podłączaniu wyskakuje komunikat „Anuluj, Włącz raz, Zawsze Włącz”, klikam zawsze włącz i nie działa. Klikam połącz ze smartphonem i też lipa, przy poprawnym połączeniu powinno wyskoczyć Apple carplay zamiat połącz ze smatphonem. Telefon to Iphone 7.
    Macie jakieś pomysły?

Restartowałeś HC ?

Comment

Zapomniałem napisać, tak, restartowałem.

Comment

Ale przecież przy Apple CarPlay podłączasz kabel i nic więcej nie musisz robić. To o czym piszesz dotyczy konfiguracji przez BT. A w samym Iphone masz wszystko dobrze ustawione?

Comment

Ja wiem,że to powinno być debilnie proste, ale nie jest Na razie aktualizuje Iosa, zobaczymy, może w tym przyczyna.

Comment

Ważne by: użyć oryginalnego kabla Apple do tel., wpiąć się w gniazdo usb pod centralną konsolą HC i dodać Honoratę w opcjach CarPlay w telefonie. Musi działać. Też mam 7-mkę i nigdy nie miałem problemów także na bank to nie wina modelu.

Comment

Kabel oryginalny. Tak jak myślałem, nieaktualny ios. Bardzo mądrze to ktoś wymyślił. Jak kogoś w trasie złapie aktualizacja do której wymagane jest podłączenie wifi, tak jak dzisiaj mi się przytrafiło, to z carplay nici.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                Tak jak myślałem, nieaktualny ios.
                Na to bym nie wpadł.... Ale już działa. Super.

Comment

Szkoda, że tak mało apek działa. Auto niby nowoczesne, z internetem się łączy, cuda wianki, a jak przychodzi co do czego to i tak trzeba telefon na drucie do kratki czepiać, albo gdzieś uchwyt przyklejać. Mnie zależy głównie na Naviexpert, jakby Janosik w tle gadał to by się nie obraził
                  Plus, że Tidal działa, jakość fabrycznego audio wcale nie jest taka zła jak niektórzy piszą. Może źródła podpinają kijowe, mp3, czy inne stratne. Plusem Apla jest to, że zawsze był dobry źródłem, że tak po audiofilski napiszę. Różnica była na plus w Accordzie jest i w Civicu.
                  Last edited by Jozin; 07-04-2019, 10:05.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                    Plusem Apla jest to, że zawsze był dobry źródłem, że tak po audiofilski napiszę. Różnica była na plus w Accordzie jest i w Civicu.
                    To prawda. Ja miałem poprzednio SE i po zmianie na 7 słyszę dużą różnicę w jakości dźwięku. Jeszcze lepiej jest jak mam muzykę zgraną w wave na pendrive. To dość niezłe źródło dźwięku. Nie narzekam. Masakryczna jakość dźwięku jest natomiast przez BT. No cóż, niestety wielkim minusem Apple CarPlay jest konieczność podpinania kablem. Co do Yanosika niestety piszą, że na dzień dzisiejszy nie ma możliwości wydania wersji na Apple CarPlay. Z navi korzystam głównie z GoogleMaps.
                    Zawsze można pójść dalej i - https://applemobile.pl/carbridge-wty...je-na-carplay/
                    Last edited by montada; 06-04-2019, 22:42.

Comment

Próbowałem na początku korzystać z Aha radio (apka w honda connect), ale trzeba się przebijać przez klika widoków żeby puścić coś fajnego (za długo to trwa, brak skrótów i działa wolno). Poza tym aha radio sporo pobiera danych z internetu (prawdopodobnie buforuje całą piosenkę na samym początku). Po przesiadce na CarPlay już nie wracam do fabrycznej apki. Spotify działa tak jak należy i inteligentnie buforuje dane, przy szybkim skakaniu po kawałkach prawie nic nie pobiera, ale jak już słucha się dłużej to na tyle zbuforuje, że w parkingu podziemnym nadal gra

Co do CarPlay:
                      - trzeba mieć dobry kabel (nie chcę robić reklamy, ale ten jest tani (~30 zł) i telefon jest wykrywany: https://www.morele.net/kabel-usb-app...8-pin-4891992/)
                      - trzeba włączyć Siri żeby CarPlay działał
                      - jest Google Maps
                      - działa płynnie
                      Last edited by Mad_86; 27-04-2019, 23:33.

Comment

Witam, mam do Was pytanie czy podczas korzystania z nawigacji fabrycznej i podłączonego iphona zdarza się Wam coś takiego że po wyłączeniu samochodu i odłączeniu telefonu oraz po ponownym uruchomieniu samochodu i podłączeniu telefonu trzeba od nowa wprowadzić w nawigacji fabrycznej cel podróży.

Comment

Czy komuś działają w carplay podpowiedzi graficzne z nawigacji na ekranie prędościomierza? Ostatnio miałem okazję przez jakiś czas używać urządzenia Apple i niby wszystko działa, ale brak tych graficznych informacji o odległości i następnym manewrze, które normalnie (z telefonu Android) pojawiają się na ekranie zegarów. Nie wiem czy to kwestia ustawień czy produkty z jabłkiem po porstu nie obsługują takiej funkcji.

Comment

Używam wyłącznie Apple CarPlay i nigdy wskazówki z nawigacji aplowskiej czy innych nie pokazały się na ekranie prędkościomierza. Grzebałem kiedyś w ustawieniach ale nie sposób tego wywołać. Ot takie ograniczenie CarPlay w stosunku do Android. Szkoda.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                              nigdy wskazówki z nawigacji aplowskiej czy innych nie pokazały się na ekranie prędkościomierza
                              czyli dobrze rozumuję?
                              w tym temacie (wpis #2 Honda Connect - podłączanie urządzeń z jablkiem)
                              Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
                              apple nikomu nie dał dostępu do carplay.
                              więc

Zamieszczone przez tomq Zobacz posta
                              brak tych graficznych informacji o odległości i następnym manewrze, które normalnie (z telefonu Android) pojawiają się na ekranie zegarów. Nie wiem czy to kwestia ustawień czy produkty z jabłkiem po porstu nie obsługują takiej funkcji.
                              czyli wszystko ok, nie ma i nie będzie?
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X