Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - podłączanie urządzeń z jablkiem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Connect - podłączanie urządzeń z jablkiem

Czytam ze Android Auto działa i korzystacie z maps Google czy komuś z Was udało się uruchomić Maps Google z Iphone ?

Apple nie dopuścił map google do swojego samochodowego ekosystemu.
    Sunday Driver

Comment

Alternatywa softu z traffic?

Comment

Nie, apple nikomu nie dał dostępu do carplay. Taka polityka. Jak chcesz mieć google maps/waze to masz dwie opcje
        -Podłączyć na stałe jakąś starą komórkę z androidem >= 5.0 przez Android Auto
        - zrootować Honda Connect i wgrać navi app bezpośrednio do systemu

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
        Sunday Driver

Comment

Mehau, nie ogarniam na tyle programowania aby sieczacto zabrać. Co za shit z tym Apple. A co daje podłączenie po Hdmi

Comment

Hdmi tylko na postoju chyba.

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
            Sunday Driver

Comment

Ale jak podłączysz przez Apple carplay, to masz dostęp do calego telefonu: Spotify, książka tel, SMS, mapy Apple z uwzględnieniem korków - mi wystarcza.
              www.simple-events.pl

Comment

Ale jak to robisz ja nie mogę uruchomić takiej aplikacji czytałem ze w Polsce jest wyłączona

Comment

Sprawdź czy Twój telefon obsługują ta funkcje. Ja mam iPhone 5s i na nim jeszcze dziala, na starszych moze juz nie działać.
                  W telefonie musisz miec włączona funkcje airplay zmwszysytkimi uprawnieniami.
                  U mnie nie dziala połączenie przez bluetooth, nie wiem czy system hondy nie obsługuje, czy przez to ze mam zegarek appla który jest poloaczomy z telefonem przez bluetooth i go zajmuje, w kazdym razie ja łącze sie kablem. (Wydaje mi sie jednak, ze jak nie masz zegarka lub czegoś innego w telefonie przez bluetooth to bedzie Ci łapał nawet bez kabla).

Tak wiec ja podłączam sie kablem do gniazda pod wyświetlaczem, tego na tej poleczce najniższej i od razu mi wyłapuje telefon. W menu zamiast przycisku „połącz ze smartfonem” mam przycisk airplay.
                  Za pierwszym razem trzeba podłączyć wszystko i z telefonu aktywować airplaya, powinien znaleźć „Honda audio” czy jakoś tak. Jak juz połączysz w pare to wtedy wciskasz przycisk na kierownicy i odpala sie pierwszy raz pytając czy następne razy ma łączyć automatycznie.
                  www.simple-events.pl

Comment

Mam 7 i teoretycznie powinno być a praktycznie jest zablokowane, sprawdzałem na YT u mnie w ustawieniach tego nie ma

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                      Mam 7 i teoretycznie powinno być a praktycznie jest zablokowane, sprawdzałem na YT u mnie w ustawieniach tego nie ma
                      No to nie pomogę Ci, bo mi bez większych problemów sie udalo. Ale wiem, że z 7ką da się połączyć, bo przy mnie sprzedawca w salonie to zrobił. (No chyba że miał ósemkę, nie wiem, ale wiem że na pewno nowszy niż 5).
                      Tak to wyglada u mnie.
                      Załączone pliki
                      Last edited by plastik1989; 25-01-2018, 21:37.
                      www.simple-events.pl

Comment

Dzwoniłem dzisiaj do technicznego Appl`a i jeżeli telefon był kupiony za granicą to moze być opcja Apple CarPlay. Ja z uwagi na to że mam z dystrybucji PL to nie mam tego

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                          Dzwoniłem dzisiaj do technicznego Appl`a i jeżeli telefon był kupiony za granicą to moze być opcja Apple CarPlay. Ja z uwagi na to że mam z dystrybucji PL to nie mam tego
                          Pewnie sie tak zna na tym, jak typowy pracownik ASO zna sie na samochodach...

Ja mam dwa telefony, swoj 5s, jutro sprawdzę żony 6ke (ale zakładam ze tez dziala). Oba z polskiej dystrubucji, wzięte w abonament w play.
                          Ja wchodzę w ustawienia-> ogólne->carplay.

Sprawdź czy masz aktualizacje wszystkie najnowsze. Ja korzystałem z tej instrukcji.
                          CarPlay to lepszy i bezpieczniejszy sposób korzystania z telefonu iPhone w samochodzie.

Jutro sie widze ze znajomym ma 7ke duża i sprawdzę czy ma w telefonie tego carplaya.

——
                          Wziąłem telefon żony, wszedłem w ustawienia/ogólnie i nie ma carplay.
                          Następnie wszedłem w ustawienia->Siri i wyszukiwanie, włączyłem funkcje „nasłuchuj siri” następnie pojawiło sie okienko „włącz siri” włączyłem i uruchomiła sie konfiguracja. Po skonfigurowaniu siri w opcjach pojawiła sie funkcja carplay. Spróbuj u ssiebie tak zrobić.
                          Last edited by plastik1989; 25-01-2018, 21:15.
                          www.simple-events.pl

Comment

Włączyłem , w siri masz carplay czy gdzies indziej ?
                            C2EA299D-C282-4A78-B58C-BF066FBF570D.jpg

Comment

Znalazłem SZACUN !!

Comment

Working...
                              X