Czytam ze Android Auto działa i korzystacie z maps Google czy komuś z Was udało się uruchomić Maps Google z Iphone ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Connect - podłączanie urządzeń z jablkiem
Collapse
X
-
Nie, apple nikomu nie dał dostępu do carplay. Taka polityka. Jak chcesz mieć google maps/waze to masz dwie opcje
-Podłączyć na stałe jakąś starą komórkę z androidem >= 5.0 przez Android Auto
- zrootować Honda Connect i wgrać navi app bezpośrednio do systemu
Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu TapatalkaSunday Driver
Comment
-
Sprawdź czy Twój telefon obsługują ta funkcje. Ja mam iPhone 5s i na nim jeszcze dziala, na starszych moze juz nie działać.
W telefonie musisz miec włączona funkcje airplay zmwszysytkimi uprawnieniami.
U mnie nie dziala połączenie przez bluetooth, nie wiem czy system hondy nie obsługuje, czy przez to ze mam zegarek appla który jest poloaczomy z telefonem przez bluetooth i go zajmuje, w kazdym razie ja łącze sie kablem. (Wydaje mi sie jednak, ze jak nie masz zegarka lub czegoś innego w telefonie przez bluetooth to bedzie Ci łapał nawet bez kabla).
Tak wiec ja podłączam sie kablem do gniazda pod wyświetlaczem, tego na tej poleczce najniższej i od razu mi wyłapuje telefon. W menu zamiast przycisku „połącz ze smartfonem” mam przycisk airplay.
Za pierwszym razem trzeba podłączyć wszystko i z telefonu aktywować airplaya, powinien znaleźć „Honda audio” czy jakoś tak. Jak juz połączysz w pare to wtedy wciskasz przycisk na kierownicy i odpala sie pierwszy raz pytając czy następne razy ma łączyć automatycznie.
Comment
-
Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz postaMam 7 i teoretycznie powinno być a praktycznie jest zablokowane, sprawdzałem na YT u mnie w ustawieniach tego nie ma
Tak to wyglada u mnie.Załączone plikiLast edited by plastik1989; 25-01-2018, 21:37.
Comment
-
Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz postaDzwoniłem dzisiaj do technicznego Appl`a i jeżeli telefon był kupiony za granicą to moze być opcja Apple CarPlay. Ja z uwagi na to że mam z dystrybucji PL to nie mam tego
Ja mam dwa telefony, swoj 5s, jutro sprawdzę żony 6ke (ale zakładam ze tez dziala). Oba z polskiej dystrubucji, wzięte w abonament w play.
Ja wchodzę w ustawienia-> ogólne->carplay.
Sprawdź czy masz aktualizacje wszystkie najnowsze. Ja korzystałem z tej instrukcji.
Jutro sie widze ze znajomym ma 7ke duża i sprawdzę czy ma w telefonie tego carplaya.
——
Wziąłem telefon żony, wszedłem w ustawienia/ogólnie i nie ma carplay.
Następnie wszedłem w ustawienia->Siri i wyszukiwanie, włączyłem funkcje „nasłuchuj siri” następnie pojawiło sie okienko „włącz siri” włączyłem i uruchomiła sie konfiguracja. Po skonfigurowaniu siri w opcjach pojawiła sie funkcja carplay. Spróbuj u ssiebie tak zrobić.Last edited by plastik1989; 25-01-2018, 21:15.
Comment
Comment