Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Apple carplay w Civic X

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie używam już Yanosika, więc ciężko mi powiedzieć ale na pewno są różne głośności. Np. spotify ma osobny poziom glośności (z pamieci 20 poziomów), niż nawigacja (8 poziomów?). Żeby zmienić poziom głośności nawigacji, trzeba poczekać aż będzie jakiś komunikat i wtedy szybko nacisnąć na przycisk (podgłośnić). Możliwe że Yanosika masz ustawione na 0, więc jak spodziewasz się że w tym czasie coś jest to spróbuj dać do góry. To może być jeden powodów

Tak na marginesie, Yanosik mnie wkurzał (m.in. głośnością) i od dawna przerzuciłem się na Waze (działa też w tle bez używania nawigacji + przydatny za granicą). Poza tym fajnie integruje się z spotify, nie ma takiego efektu jak przy Google maps, że muzyka się całkowicie wycisza, 1-2 sekundy przerwy i Google coś mówi. Tutaj działa to płynnie, spotify jest trochę ściszany na czas komunikatu od Waze.
    Last edited by Mad_86; 19-06-2024, 12:00.

Comment

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
      Mam pytanie, czy Wam w dziwny sposób działaj dźwięk w Yanosiku? Jak mam włączoną muzykę z Spotify i jeżeli pojawia się komunikat ze strony Yanosika to dźwięk muzyki zostaje wyciszony, ale komunikatu z aplikacji w ogóle nie ma. Z kolei jak mam włączone radio i Yanosika to głośność komunikatu jak jest tak głośna, że można dostać zawału.

Może ktoś zna rozwiązanie?
      To sobie ustawiasz w aplikacji yanosik w ustawieniach dźwięku, i tam masz kanały, sprawdź na którym będzie Ci najlepiej działać.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Chodzi o opcję "preferowane wyjście"? Jak ustawię Bluetooth to komunikat wychodzi tylko z telefonu, nie z głośników w aucie.

Comment

Nie wiem jaką masa wersję, ale w mojej starej są ustawienia kanałów.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
          X