Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Tutorial] Android Auto krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez r4id Zobacz posta
    AAWireless.
    Dotarło do mnie urządzenie o ktorym wspominałem juz jakis czas temu. A dokładniej w marcu.
    Czekałem 4 miesiace. Ale to nie sklep tylko wspieranie projektu na Indiegogo, druga sprawa to ogólnoświatowy problem z chipami. Samo urządzenie kosztowało 65USD plus przesyłka.
    Z tego co widze aktualnie kosztuje 75USD. Cóż moge powiedziec, na 2h testów działa idealnie, AA odpala sie w 20s/25s od uruchomienia silnika.
    Nagrałem krótki filmik jak to działa w naszej Hondzie - https://www.youtube.com/watch?v=5VocWQwPQIo
    Kapitalne maleństwo, szkoda, że taki długi czas oczekiwania. Ile sobie liczą za przesyłkę?

Comment

• Zamieszczone przez r4id Zobacz posta
      AAWireless.
      Dotarło do mnie urządzenie o ktorym wspominałem juz jakis czas temu.
      Czym się różni to cacko np. od tego dongla oferowanego też i u nas: Huawei E8372?

I co to jest za tajemnicze urządzenie z przyciskami?

tajemnicze urządzenie.jpg

Comment

• @gabler
        Subtotal $65 USD
        Shipping $15 USD
        Total $80 USD

@Typek
        Huawei E8372 - to modem

AAWireles to - bezprzewodowy android auto. czyli parujesz swoj telefon z ta skrzyneczka widoczna na filmiku. Skrzyneczke chowasz pod konsole. I wsiadając do samochodu, odpalając silnik nie musisz wyciagac telefonu z kieszeni i podłączac kablem do auta. Android Auto odpala sie bez kabla na ekranie samochodu.

Co do tego urzadzenia na zdjeciu to Yanosik GTR. Zastepuje aplikacje z telefonu. Przyciski sluzą do zglaszania problemow na drodze ;p

Comment

• Ja tam wolę mieć Yanosika odpalonego na radiu. Fakt jeśli che coś zgłosić to schodzi to 6s ale jest wygodne
          Civic X 2.0 USA

Comment

• Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
            Ja tam wolę mieć Yanosika odpalonego na radiu. Fakt jeśli che coś zgłosić to schodzi to 6s ale jest wygodne
            A czemu 6s, jak mas pływająca ikonę na pulpicie to dużo szybciej się to zrobi.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Bezprzewodowy AA to trochę, jak dla mnie, bez sensu. Bateria w nowych smartfonach i tak jest beznadziejna, a jak dołączymy jeszcze AA to już w w ogóle telefon pada po krótkim czasie i trzeba go ładować.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• @pawcio uzywam bezprzewodowo AA od 2 tygodni jezdzac codziennie po miescie (około 3h) i nic to nie zmieniło w moim zachowaniu w ładowaniu telefonu. Ładuje jak zawsze codziennie na noc. Owszem widze ze wiecej ubyło energii (z 20%) ale wystarcza na cały dzien.
                Jutro jade w trase na cały dzien i tu juz podłącze ładowanie. Ale tez jadąc w trase nie wnerwia mnie ciagłe podpinanie telefonu do kabelka tak jak w miescie, podepne raz i po kilku/kilkunastu godzinach odepne.

Comment

• Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
                  Ja tam wolę mieć Yanosika odpalonego na radiu. Fakt jeśli che coś zgłosić to schodzi to 6s ale jest wygodne
                  a jeżdzać na pełnej mapie jest problem
                  Civic X 2.0 USA

Comment

• Wreszcie automapa oficjalnie dostępna na Android auto.

Comment

• Dalej mam problem z Huawei P30pro, dziad za cholere nie chce pomimo aktualizachi i zmian kilku kabli działać z AA, błąd połączenia usb sprawdź kabel... i myślę sobie o czymś takim, żeby na stałe dać starszy smartfon, który działa z AA i do niego przesyłać z p30pro jako hotspot neta, czy takie rozwiązanie się sprawdzi?

Comment

• Część - ja mam P30Pro i zero problemów. Wszystko super śmiga, ale zainwestowałem w oryginalny kabelek

Comment

• Zamieszczone przez Misiek123 Zobacz posta
                          Część - ja mam P30Pro i zero problemów. Wszystko super śmiga, ale zainwestowałem w oryginalny kabelek
                          Oryginalny to znaczy jaki bo ten z ładowarki nic nie pomaga.
                          Które aa masz w p30pro, u mnie 6.8 ale inne też nic nie dawały.
                          Last edited by gabler; 22-09-2021, 08:19.

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                            Dalej mam problem z Huawei P30pro, dziad za cholere nie chce pomimo aktualizachi i zmian kilku kabli działać z AA, błąd połączenia usb sprawdź kabel... i myślę sobie o czymś takim, żeby na stałe dać starszy smartfon, który działa z AA i do niego przesyłać z p30pro jako hotspot neta, czy takie rozwiązanie się sprawdzi?
                            Ja pomimo używania różnych kabli od basusa poprzez orginał huawei, resety stacji, telefonu, czyszczenie pamięci nie mogę uruchomić AA z p20pro. Gdzieś czytałem że ważne jest aby region navi i telefonu był taki sam. Ale to też nie pomaga

Comment

• Dokupiłem drugi oryginalny do P30Pro żeby ciągle nie wyciągać z auta. Działa na tym nowym i na tym od ładowarki też. Obecnie mam wersję AA 6.8613654. W zasadzie od początku nie było problemów.

Comment

• Zamieszczone przez Misiek123 Zobacz posta
                                Dokupiłem drugi oryginalny do P30Pro żeby ciągle nie wyciągać z auta. Działa na tym nowym i na tym od ładowarki też. Obecnie mam wersję AA 6.8613654. W zasadzie od początku nie było problemów.
                                Czyli wychodzi na to, że przyczyną jest starszy model radia bo ty masz po lifcie i pewnie inny soft

Comment

Working...
                                X